Empreses

De la Conca va més enllà del consum sostenible

L’empresa du en l’ADN el compromís compartit en la lluita contra el canvi climàtic

Armand Folch i Rubén Roc van coin­ci­dir en els estu­dis de ciències ambi­en­tals a la Uni­ver­si­tat Autònoma de Bar­ce­lona i van deci­dir que una bona manera de con­tri­buir al con­sum sos­te­ni­ble en l’àmbit local era crear una empresa social i medi­am­bi­en­tal­ment res­pon­sa­ble. De la Conca, que es diu així en referència a la conca medi­terrània i als ter­renys fami­li­ars a la comarca de la Conca de Bar­berà, d’on pro­ce­dei­xen les her­bes aromàtiques dels seus pro­duc­tes, va néixer el 2018 a la incu­ba­dora d’empre­ses de Bar­ce­lona Activa.

Comer­ci­a­litza pro­duc­tes ecològics sense plàstics. En el seu catàleg es poden tro­bar infu­si­ons, patés vege­tals amb supera­li­ments i xoco­la­tes vega­nes. A més, De la Conca, jun­ta­ment amb Fos­sil River, té en el mer­cat la pri­mera sal lliure de microplàstics. “L’extra­iem de forma arte­sa­nal d’una mina fòssil d’Ala­cant, ori­gi­nada en el període Triàsic fa 250 mili­ons d’anys”, explica Folch. La sal, grui­xuda i fina, es ven en bos­ses vege­tals 100% com­pos­ta­bles. La firma també comer­ci­a­litza sals d’her­bes i esca­tes de sal, i enguany ampliarà el seu catàleg amb sal­ses vega­nes. “Els nos­tres pro­duc­tes els fem en una nau que tenim a Sant Llo­renç d’Hor­tons, a l’Alt Penedès, i sem­pre amb empre­ses soci­als”, explica Folch.

De la Conca també ha estat la pri­mera a crear un comerç electrònic com­ple­ta­ment sos­te­ni­ble a l’Estat. Per pal·liar la pet­jada de car­boni de la seva pro­ducció i logística, l’empresa fa acci­ons sos­te­ni­bles, de les quals també fa partícips els cli­ents. Es tracta de com­pen­sa­ci­ons direc­tes i cer­ti­fi­ca­des: refo­res­tació en qual­se­vol lloc del món, apor­ta­ci­ons a empre­ses locals que opten per la gene­ració d’ener­gies ver­des i la pro­tecció de la bio­di­ver­si­tat i la gestió fores­tal a l’Ama­zo­nes. “Volem demo­cra­tit­zar aquests pro­duc­tes, que dei­xin de ser pro­hi­bi­tius”, asse­gura Folch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.