Gran angular

GVC Gaesco preveu una revaloració de valors petroliers, bancs i petites empreses

Els analistes de la gestora també recomanen seguir invertint en tendències a llarg termini, en sectors com salut, renovables, automòbils, viatges o tecnològiques

Els ana­lis­tes de GVC Gaesco apun­ten que enguany als mer­cats finan­cers assis­ti­rem a una reva­lo­ració de valors petro­li­ers, bancs i peti­tes empre­ses, i reco­ma­nen a l’inver­sor que cal apro­fi­tar la vola­ti­li­tat que pro­vo­carà la rotació sec­to­rial per reno­var l’aposta pels sec­tors value i el sec­tor turístic. A més, pre­veu una reva­lo­ració de l’11% a l’Ibex35.

Segons Vic­tor Peiro, direc­tor d’anàlisi de GVC Gaesco Valo­res, cal tenir en compte la reflació (inflació gene­rada a través d’estímuls fis­cals), per ado­nar-nos que “la inflació té un recor­re­gut limi­tat a causa de la glo­ba­lit­zació comer­cial, que ha estat subs­tituïda per la glo­ba­lit­zació digi­tal. En aquest vec­tor, les nos­tres apos­tes són els valors petro­li­ers, bancs i les peti­tes empre­ses.” Així mateix, reco­mana seguir inver­tir en tendències de crei­xe­ment a llarg ter­mini, a valors de salut, reno­va­bles, automòbils, viat­ges i tec­nològiques. Com diu, “cal apro­fi­tar la vola­ti­li­tat produïda per la rotació sec­to­rial, perquè molts dels valors que es bene­fi­ci­a­ran de les macro tendències, han regis­trat recent­ment una presa de bene­fi­cis, que aporta fines­tres d’opor­tu­ni­tat per a entrar-hi nova­ment.”

Per la seva banda, Jaume Puig, CEO de GVC Gaesco Gestión, asse­nyala durant la crisi sanitària, la majo­ria de població ha estal­viat més del que acos­tuma a fer, en no haver tin­gut un nivell de con­sum nor­mal, així que “el con­su­mi­dor voldrà recu­pe­rar el temps per­dut, cosa que pot impli­car, en sec­tors com el turístic, i en el con­junt de l’eco­no­mia, un crei­xe­ment en el con­sum del 20%.”

També hi troba una relació direc­ta­ment pro­por­ci­o­nal entre el per­cen­tatge de població en risc vacu­nada i les expec­ta­ti­ves d’inflació. Segons afirma, “el pri­mer argu­ment per a la nor­ma­lit­zació de la inflació és que els preus de les matèries pri­me­res s’han incre­men­tat un 27%, davant dels d’abans de l’apa­rició en escena del virus, i això s’afe­geix a la pujada de preus dels pro­duc­tes que ens asse­gu­ren les més de 45 empre­ses cotit­za­des de tot el món de sec­tors molt diver­sos.

Com con­clou Marisa Mazo, sub­di­rec­tora d’anàlisi de GVC Gaesco Valo­res, la taxa d’inflació del 2021 aug­men­tarà en com­pa­ració a la del 2020 pel més gran dina­misme econòmic i els efec­tes con­jun­tu­rals de la pujada del preu del petroli. “Després de la més gran recessió des de la Gran Depressió dels anys 30 del segle pas­sat, el món expe­ri­men­tarà una recu­pe­ració econòmica també relle­vant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.