Economia

Els grans locals d’oci nocturn hauran de tenir venda anticipada, la pista estarà perimetrada i no s’hi podrà consumir

El Procicat aprova el pla de reobertura del sector que s’aplicarà un cop decaigui l’ordre de tancament del Ministeri

El Pro­ci­cat ha apro­vat aquest dime­cres el pla de reo­ber­tura de les acti­vi­tats recre­a­ti­ves musi­cals de l’oci noc­turn, que s’apli­carà un cop decai­gui l’ordre de tan­ca­ment del Minis­teri de Sani­tat. El docu­ment con­tem­pla mesu­res gene­rals per aquells locals i esta­bli­ments que fun­ci­o­nin com a dis­co­te­ques, sales de ball, sales de fes­tes amb espec­ta­cles, bars musi­cals, o kara­okes. Tots ells hau­ran de con­tro­lar els acces­sos, ges­ti­o­nar les zones de ball i res­tau­ració, apli­car les mesu­res d’higi­ene i garan­tir el fun­ci­o­na­ment dels sis­te­mes de ven­ti­lació i cli­ma­tit­zació. En el cas dels grans locals, la venda d’entra­des haurà de ser anti­ci­pada, la pista estarà peri­me­trada i no s’hi podrà con­su­mir.

El pro­to­col obre la porta a repren­dre l’acti­vi­tat d’un dels sec­tors més afec­tats per les res­tric­ci­ons apli­ca­des per tal con­te­nir la pandèmia de la Covid-19 a Cata­lu­nya. Això sí, quan això sigui pos­si­ble, hi haurà uns reque­ri­ments a seguir basats, sobre­tot, en el con­trol d’acces­sos, la gestió de les dife­rents zones dels esta­bli­ments, les mesu­res de neteja i la ven­ti­lació.

Pel que fa als con­trols d’accés, en locals amb un afo­ra­ment supe­rior a 500 per­so­nes serà obli­ga­tori comp­tar amb algun sis­tema telemàtic de venda anti­ci­pada i reserva nomi­na­tiva d’entra­des, per faci­li­tar una traçabi­li­tat dels assis­tents en cas de rebrot. En aquells locals amb un afo­ra­ment menor, serà només reco­ma­na­ble.

Aquests sis­te­mes telemàtics hau­ran d’incor­po­rar infor­mació sobre la dis­po­ni­bi­li­tat de l’afo­ra­ment, per evi­tar aglo­me­ra­ci­ons de públic en els acces­sos als locals. Pel que fa a la venda per taqui­lla del roma­nent d’entra­des, caldrà por­tar un regis­tre de dades d’iden­ti­tat i con­tacte de qui hi acce­deixi, inde­pen­dent­ment de l’afo­ra­ment del local.

A més, cal­dran apli­car meca­nis­mes per garan­tir que, en cas de pro­duir-se cues, es man­tin­gui la distància de segu­re­tat a l’exte­rior del local i exi­gir l’ús de mas­ca­reta a les per­so­nes que esti­guin espe­rant. De fet, s’hau­ran d’esta­blir flu­xos dife­ren­ci­ats d’entrada i de sor­tida, amb el mínim con­tacte pos­si­ble entre ambdós.

En relació amb els afo­ra­ments, la fixació d’un màxim prendrà com a base el que tin­gui auto­rit­zat cada local. El Pro­ci­cat ho con­si­dera un ele­ment clau per poder garan­tir la segu­re­tat dels tre­ba­lla­dors i dels cli­ents, espe­ci­al­ment per a faci­li­tar que es man­tin­guin les distàncies inter­per­so­nals de segu­re­tat, i mini­mit­zar al màxim la pos­si­bi­li­tat de con­ta­gis.

Pel que fa a l’ús de les pis­tes de ball, s’hi podrà estar seguint algu­nes direc­trius: en els locals amb un afo­ra­ment supe­rior a 500 per­so­nes, la pista estarà peri­me­trada, amb un punt d’entrada i un de sor­tida. Inde­pen­dent­ment de l’afo­ra­ment, serà obli­ga­tori dur la mas­ca­reta cor­rec­ta­ment posada i no con­su­mir-hi.

Amb referència al ser­vei de barra, s’haurà de garan­tir la distància inter­per­so­nal, i eli­mi­nar tots els uten­si­lis que puguin ser d’ús comú o com­par­tit. Els cli­ents hau­ran de dur per­ma­nent­ment posada la mas­ca­reta i només es podrà enre­ti­rar per men­jar o beure.

Per últim, serà neces­sari inten­si­fi­car les acti­vi­tats de neteja i desin­fecció i que es dis­posi d’un pro­to­col adap­tat en funció de l’afo­ra­ment, la freqüència de trànsit o ocu­pació, els tipus d’acti­vi­tats i els usos de cada local. Els esta­bli­ments també hau­ran de garan­tir la reno­vació dels flu­xos de l’aire amb sis­te­mes de ven­ti­lació i reno­vació, així com man­te­nir la màxima apor­tació pos­si­ble d’aire exte­rior, mit­jançant ven­ti­lació natu­ral o en els sis­te­mes de ven­ti­lació i cli­ma­tit­zació per evi­tar la trans­missió del virus.

De fet, on només es dis­posi de ven­ti­lació natu­ral, caldrà maxi­mit­zar el cabal de ven­ti­lació obrint les fines­tres i les por­tes: així, es reco­mana ven­ti­lar els espais amb la freqüència més gran pos­si­ble i, com a mínim, tres vega­des al dia durant 10 minuts. Començar la ven­ti­lació dues hores abans de l’ober­tura del local i man­te­nir-la en fun­ci­o­na­ment una hora després del tan­ca­ment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.