Emprenedors

Automatitzar la selecció de ‘techies’

Tres joves emprenedors creen una plataforma per trobar programadors

Els pro­gra­ma­dors són una de les pro­fes­si­ons més deman­da­des en l’actu­a­li­tat, el des­en­caix entre oferta i demanda fa que incor­po­rar aquest per­fil es con­ver­teixi en una autèntica odis­sea per a les empre­ses. Opground, una pla­ta­forma cega (no és pot visi­bi­lit­zar quins per­fils hi ha dis­po­ni­bles ni qui­nes empre­ses bus­quen can­di­dats) es va crear fa encara no un any per solu­ci­o­nar aquesta man­cança del mer­cat labo­ral i con­nec­tar empre­ses amb per­fils tec­nològics (tec­hies).

La firma de recent cre­ació –a través de la intel·ligència arti­fi­cial– replica a les empre­ses que cer­quen per­fils tec­nològics entre­vis­tes vir­tu­als que van més enllà d’un sim­ple currículum, ja que explo­ren altres habi­li­tats que no són només les tècni­ques. D’aquesta manera, en només cinc minuts, l’empresa ja passa un pri­mer sedàs, i els pro­fes­si­o­nals s’obren a nous pro­jec­tes empre­sa­ri­als sense haver de pas­sar per més entre­vis­tes. “La pla­ta­forma auto­ma­titza tota la pre­se­lecció de manera que tant per­fils júniors com sèniors tenen un sis­tema en què són ells els que tenen el pes de la decisió i no les empre­ses i que, a sobre, els per­met sim­pli­fi­car el procés de selecció un 80%”, explica Edu­ard Tei­xidó, cofun­da­dor de la com­pa­nyia jun­ta­ment amb Jordi Vall i Mar­cel Gozalbo.

El model de negoci de la pla­ta­forma està basat en el cobra­ment d’una quota men­sual de 799 euros a les empre­ses que neces­si­ten un ser­vei recur­rent o bé un paga­ment de 999 euros per cada con­trac­tació que es tanca.

Opground, que és un dels pro­jec­tes fina­lis­tes de la jor­nada d’empre­ne­do­ria de la Uni­ver­si­tat Oberta de Cata­lu­nya Spi­nUOC, és fruit de l’experiència vis­cuda pel mateix Tei­xidó, que uns anys enrere va expe­ri­men­tar les difi­cul­tats de poder enge­gar un pro­jecte empre­sa­rial per la inca­pa­ci­tat de loca­lit­zar certs per­fils pro­fes­si­o­nals. Edu­ard Tei­xidó explica que men­tre inten­tava fer rea­li­tat un pro­jecte d’empre­ne­do­ria es va ado­nar que hi havia una opor­tu­ni­tat de negoci en el far­ragós procés de bus­car i tro­bar can­di­dats tec­nològics.“Quan vam llançar el pro­to­tip de la pla­ta­forma i vam veure la bona res­posta del mer­cat, ens vam ani­mar a con­ver­tir la nos­tra idea en un pro­jecte empre­sa­rial”, afe­geix Tei­xidó

La posada en marxa de la com­pa­nyia va coin­ci­dir amb els mesos més durs de la pandèmia, la qual cosa va endar­re­rir els seus plans. “Els nota­ris esta­ven satu­rats i dema­nar hora sem­blava impos­si­ble durant set­ma­nes”, recorda Tei­xidó. Final­ment, un cop supera­des les difi­cul­tats extres pro­vo­ca­des per la covid-19 per ges­ti­o­nar els tràmits ini­ci­als, el 23 de juny del 2020 es van cons­ti­tuir com a empresa.

Per desen­vo­lu­par la tec­no­lo­gia pròpia la firma ha rebut 75.000 euros a fons per­dut a través del pro­grama start-up capi­tal de la Gene­ra­li­tat i ha aixe­cat una ronda finançament de 100.000 euros a través de diver­ses enti­tats pri­va­des i públi­ques.

Tei­xidó explica que tot i que van començar en el mer­cat espa­nyol, ja tenen can­di­dats i cli­ents de l’Amèrica Lla­tina i que en poc més d’un any tenen pla­ni­fi­cat arri­bar a més mer­cats. “Estem crei­xent per sobre de les expec­ta­ti­ves”, diu Tei­xidó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.