Empreses

Siber entrarà al sector terciari i creixerà internacionalment

L’empresa de sistemes de ventilació d’alta eficiència vol entrar a mercats de països com ara França, Alemanya i el Regne Unit i conrear més a fons l’apartat d’oficines i edificis públics

Siber, empresa líder del sec­tor de sis­te­mes de ven­ti­lació d’alta eficiència, poten­ciarà en els pròxims mesos l’expansió pels mer­cats forans, a més de tenir més presència en el seg­ment del sec­tor d’edi­fi­cis d’ofi­ci­nes i de l’admi­nis­tració pública.

Aquest salt, l’empresa de les Fran­que­ses el dona un cop ha donat lloc al seu acci­o­na­riat el fons Quarza Inver­si­o­nes, que, com diu el direc­tor gene­ral de negoci, San­ti­ago Pas­cual, els “ha de per­me­tre con­so­li­dar el lide­ratge al mer­cat esta­tal i poder anar a fora”. L’empresa ara té un 20% del negoci gene­rat en els mer­cats de l’expor­tació, i l’objec­tiu és gua­nyar més pes, tot explo­rant mer­cats com ara els de França, la Gran Bre­ta­nya i Ale­ma­nya.

Siber ofe­reix tot un seguit de solu­ci­ons d’alta eficiència en ven­ti­lació intel·ligent, i ha reei­xit de manera acla­pa­ra­dora en el seg­ment resi­den­cial, tant en obra nova com en reha­bi­li­tació, fins al punt que par­ti­cipa en més del 60% dels pro­jec­tes de tots els edi­fi­cis que es cons­tru­ei­xen a l’Estat, tot superant els 20.000.

La ins­tal·lació de sis­te­mes de ven­ti­lació amb la pers­pec­tiva de tenir cura de la salut de les per­so­nes ha gua­nyat en valor a par­tir de la pandèmia, com asse­nyala Pas­cual: “La covid ha remar­cat la importància de dotar els espais tan­cats de sis­te­mes de ven­ti­lació mecànica, tant en el sec­tor resi­den­cial com en el d’ofi­ci­nes o admi­nis­tra­ci­ons públi­ques.” A més, la ins­tal·lació de sis­te­mes de ven­ti­lació també es bene­fi­cia dels reque­ri­ments que exi­geix el Codi Tècnic d’Edi­fi­cació, que obliga a cons­truir tot dotant les cons­truc­ci­ons de sis­te­mes de ven­ti­lació efi­ci­ents. També es pot ende­vi­nar un poten­cial de crei­xe­ment en el sec­tor de la reha­bi­li­tació, que ara només ocupa un 20% del sec­tor: “És un sec­tor que segueix sent mino­ri­tari, però espe­rem que, amb la cons­ci­en­ci­ació que cal ten­dir cap a una bona qua­li­tat de l’aire inte­rior i els fons de recons­trucció euro­peus, que també tenen en compte el nos­tre seg­ment, hi haurà un crei­xe­ment impor­tant.”

San­ti­ago Pas­cual creu que el lide­ratge que està exer­cint l’empresa es fona­menta en aspec­tes com ara “la digi­ta­lit­zació, ja que amb el mode­latge en 3D podem tro­bar solu­ci­ons estan­dar­dit­za­des que podem esca­lar en l’àmbit de mer­cat.” A més, Siber posa a dis­po­sició de l’usu­ari una apli­cació mòbil per moni­to­rar la tem­pe­ra­tura, la con­cen­tració de CO2 i la humi­tat, entre altres paràmetres, a l’edi­fici.

Així mateix, des­taca la vir­tut de “desen­vo­lu­par equips tot tenint en compte les neces­si­tats d’arqui­tec­tes i ins­tal·ladors, a més de tenir la visió d’ús de l’usu­ari”.

El seu afany inno­va­dor té un segell, el de Pas­siv­haus, que acre­dita els edi­fi­cis dotats d’equips de doble flux de ven­ti­lació, la qual cosa fa que els edi­fi­cis tin­guin un con­sum energètic gai­rebé nul. Siber es troba entre les empre­ses euro­pees amb més cer­ti­fi­cats Pas­siv­haus: “I això ens ha aju­dat a man­te­nir la dife­ren­ci­ació al mer­cat.”

Altres àmbits de tre­ball de Siber són el trac­ta­ment pre­ven­tiu de pato­lo­gies molt peri­llo­ses per a la salut de les per­so­nes, com ara la síndrome dels edi­fi­cis malalts, i l’acu­mu­lació del gas tòxic radó en cases, edi­fi­cis o soter­ra­nis.

Una tecnologia pròpia

Siber s’ha guanyat un bon nom gràcies a introduir al mercat tecnologia pròpia que ha esdevingut referència. La darrera mostra, que sintetitza el seu saber fer, és el Siber EVO, un equip de màxima estanquitat, baix consum, amb un rendiment energètic del 95%, silenciós i que admet una àmplia varietat de filtres. A més a més, l’aparell té una reciclabilitat del 99,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.