Empreses

Garcia de Pou treu una nova línia de coberteria de paper

El fabricant de productes per a l’hostaleria entra amb èxit en la carrera de substituir els envasos de plàstic pels de paper i cartró Torna a les xifres de negoci prepandèmia

En la línia d’apor­tar més inno­vació al mer­cat, la com­pa­nyia Gar­cia de Pou, fabri­cant de pro­duc­tes no ali­men­ta­ris per a l’hos­ta­le­ria, aquests dies llança al mer­cat coberts de paper, com ara culle­re­tes de cafè, agi­ta­dors i for­qui­lles per a pata­tes.

Com explica el gerent de l’empresa, Emili Gar­cia Bus­quets, aques­tes noves referències, que s’afe­gei­xen a les més de 6.800 del seu extens catàleg, que inclou tota mena d’arti­cles per pro­veir el sec­tor hos­ta­ler, “ofe­rei­xen expec­ta­ti­ves de bones ven­des i poden ser revo­lu­cionàries”, en aquests temps en què hom malda per reduir el con­sum i, per tant, el residu de l’envàs de plàstic. Aquests nous pro­duc­tes han estat pre­ce­dits pels enva­sos de cartró nano-micro The­pack, “a què la demanda del mer­cat ha reac­ci­o­nat molt bé”. La com­pa­nyia té una car­tera de 20.000 cli­ents, que van des de grans grups, com ara Hotels Cata­lo­nia, Melià, Grup Areas, Grup Vips i Luft­hansa, fins a petits res­tau­rants de la costa.

El llançament de nous pro­duc­tes coin­ci­deix amb la dar­rera adqui­sició d’un magat­zem a Màlaga, amb una inversió de 2,7 mili­ons d’euros, i que s’afe­geix als magat­zems de Vila-sacra, Bar­ce­lona i Tene­rife. Cal fer avi­nent, a més a més, que, els dar­rers mesos, la com­pa­nyia empor­da­nesa ha fet una ampli­ació de les ins­tal·laci­ons a Ordis, de 3.000 m2, amb una inversió d’1,5 mili­ons d’euros, que s’afe­gei­xen als 8 mili­ons inver­tits en la nova línia de pro­ducció dels enva­sos The­pack. Gar­cia de Pou és de les empre­ses que ha sabut fer de la neces­si­tat vir­tut, amb la covid-19: “Quan va començar la pandèmia, tot se’ns va girar en con­tra, per la situ­ació difícil que tra­ves­sava la hos­ta­le­ria, i això ens va obli­gar, fins i tot, a reduir el per­so­nal. Però vam fer un gir i ens vam enfo­car deci­di­da­ment cap al deli­very, ori­en­tat cap al cartró, una aposta que ja estàvem fent amb for­tes inver­si­ons en noves màqui­nes ondu­la­do­res i d’altres, amb el con­ven­ci­ment que cal reti­rar el plàstic de l’ús diari.”

La pandèmia ha pro­vo­cat que la secció de cartró s’hagi mul­ti­pli­cat per cinc, fins al punt que la pro­ducció ha hagut d’anar a tres torns, arran de l’auge del deli­very dels res­tau­rants. En el catàleg de Gar­cia de Pou, s’ha pas­sat de 20 cai­xes tipus de cartró a 50. L’empresa, que mate­ri­a­litza el 54% del negoci en els mer­cats exte­ri­ors, ha vist com els nous pro­duc­tes han reei­xit en mer­cats tan exi­gents com ara Ale­ma­nya, l’Estat francès i Itàlia. Emili Gar­cia està con­vençut que aquests can­vis, amb la irrupció de nous mate­ri­als com ara el paper i cartró que subs­ti­tu­ei­xen el plàstic, i la con­so­li­dació del ser­vei a domi­cili, “es man­tin­dran, i fins i tot mul­ti­pli­ca­ran el seu efecte”. Així mateix, el negoci de l’empresa empor­da­nesa, que l’any pas­sat va recu­lar un 22%, enguany tor­narà a nivells del 2019, amb una fac­tu­ració pre­vista de 70,2 mili­ons d’euros.

Gar­cia de Pou té par­ti­ci­pa­ci­ons en el fabri­cant mar­roquí d’esto­va­lles i sota­gots Fast Pak (un 30%) i en l’empresa Malta Inserv (un 30%). Cal asse­nya­lar que Gar­cia de Pou es pro­ve­eix de la matèria pri­mera en fabri­cants del ter­ri­tori, com ara la gar­rot­xina LC Paper, empresa en què té una par­ti­ci­pació del 15%.

Més fort, lleuger i tèrmic

Una de les darreres grans innovacions de Garcia de Pou és Thepack, un embolcall de cartró fabricat amb tecnologia nanomicro que vol retirar definitivament del mercat el FOAM (poliestirè expandit). Amb el nanomicro, el gruix més petit de cartró ondulat, s’aconsegueix un envàs més fort, lleuger i tèrmic, molt adequat per al sector del delivery.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.