Gran angular

El talent veu el teletreball com a una oportunitat per Barcelona

La 5a edició de l’Inter­na­ti­o­nal Talent Moni­tor, amb la col·labo­ració del Banc Saba­dell, cerca conèixer i com­pren­dre millor les neces­si­tats i els rep­tes del talent inter­na­ci­o­nal que viu i tre­ba­lla a Bar­ce­lona. 1.042 per­so­nes han res­post a l’enquesta i s’han orga­nit­zat vuit grups de tre­ball en els quals han par­ti­ci­pat més de sei­xanta per­so­nes.

Els tre­ba­lla­dors que són d’altres països con­ti­nuen valo­rant amb bona nota Bar­ce­lona per la seva qua­li­tat de vida, l’excel·lent con­nec­ti­vi­tat inter­na­ci­o­nal i la seva oferta cul­tu­ral, aspec­tes que cre­uen que con­tri­bu­ei­xen al fet que la ciu­tat sigui atrac­tiva per a estran­gers que for­men part de plan­ti­lles en empre­ses inter­na­ci­o­nals, però que poden triar des d’on tre­ba­llar en el con­text post­co­vid.

Una de les con­seqüències que ha impli­cat l’acce­le­rada tran­sició digi­tal que hem vis­cut fruit de la pandèmia i els seus con­fi­na­ments és la cons­ta­tació que el tre­ball a distància és una tendència crei­xent i que ha arri­bat per a que­dar-se. En aquest sen­tit, Bar­ce­lona Glo­bal, a través de la 5a edició de l’Inter­na­ti­o­nal Talent Moni­tor –dut a terme en col·labo­ració amb el Banc Saba­dell–, ha posat en valor l’opor­tu­ni­tat que té Bar­ce­lona perquè el talent que tre­ba­lla de manera remota la triï com a ciu­tat des d’on tre­ba­llar, empren­dre i inver­tir.

“L’Inter­na­ti­o­nal Talent Moni­tor és, des de la seva pri­mera edició (i ja van cinc), una de les prin­ci­pals ini­ci­a­ti­ves de Bar­ce­lona Glo­bal per apos­tar per la Bar­ce­lona del talent. Per saber cap a on hem d’apos­tar i en què millo­rar, el millor és pre­gun­tar-ho a aquells que sí que han apos­tat per la nos­tra ciu­tat tri­ant-la per viure i tre­ba­llar”, asse­gura Aurora Catà, pre­si­denta de Bar­ce­lona Glo­bal.

“Banc Saba­dell dona suport a aquest estudi i, amb això, rea­firma el com­promís i aposta ferma pel talent i la comu­ni­tat inter­na­ci­o­nal que, sens dubte, ens obliga a tre­ba­llar per ser millors i així con­tri­buir al fet que Bar­ce­lona con­tinuï sent admi­rada a tot el món i un dels majors pols d’atracció de talent d’Europa”, ha des­ta­cat Enric Rovira, direc­tor gene­ral adjunt i direc­tor ter­ri­to­rial a Cata­lu­nya de Banc Saba­dell.

De fet, prop del 80% dels enques­tats afir­men que Bar­ce­lona té atrac­tiu per atreure per­so­nes que tre­ba­llin a distància. Una opor­tu­ni­tat que res­pon, segons els enques­tats, a la per­cepció que tenen de la qua­li­tat de vida que ofe­reix la ciu­tat (5,6/7), jun­ta­ment amb l’excel·lent con­nec­ti­vi­tat inter­na­ci­o­nal (6,1/7) i la seva oferta cul­tu­ral (5,8/7). A més, per­ce­ben que Bar­ce­lona es pot con­si­de­rar una ciu­tat glo­bal cos­mo­po­lita (5,7/7) i cre­uen que la faci­li­tat per atreure talent inter­na­ci­o­nal con­ti­nua sent bas­tant satis­factòria (5/7). La presència d’una comu­ni­tat inter­na­ci­o­nal es con­si­dera també posi­tiva (5,8/7).

Amb tot, el talent inter­na­ci­o­nal con­ti­nua insis­tint en la neces­si­tat de millo­rar la fis­ca­li­tat i faci­li­tar els pro­ces­sos admi­nis­tra­tius. La fis­ca­li­tat, valo­rada en un 3,5 sobre 7 i que ha aug­men­tat en un 3% com a pos­si­ble raó per aban­do­nar la ciu­tat, així com uns tràmits poc àgils (2,9/7), estan entre els aspec­tes més mal valo­rats pels enques­tats. Un fet que, segons Catà, “reque­reix una ràpida solució”. “Són mol­tes les opor­tu­ni­tats d’atreure inver­sors, empre­ne­dors i pro­fes­si­o­nals alta­ment qua­li­fi­cats que Bar­ce­lona deixa esca­par en favor de ciu­tats com Lis­boa, Milà i Ams­ter­dam que ja fa temps que han entès el mis­satge i apos­ten per atreure aquests per­fils pro­fes­si­o­nals estratègics”, insis­teix.

Una aposta que Bar­ce­lona Glo­bal ha assu­mit com a pri­o­ritària i per a la qual va pre­sen­tar aquest mes de juliol pro­pos­tes con­cre­tes d’esmena a l’avant­pro­jecte de llei de foment de l’eco­sis­tema de les start-ups que el Minis­teri d’Assump­tes Econòmics i Trans­for­mació Digi­tal va pre­sen­tar recent­ment. Per a això “Bar­ce­lona Glo­bal ha pro­po­sat esten­dre el règim de impa­tri­ats a pro­fes­si­o­nals inde­pen­dents, empre­ne­dors i inver­sors perquè, sense cost fis­cal per a la hisenda pública, atra­guem un dels motors que han d’assen­tar la nos­tra trans­for­mació com a ciu­tat”, afe­geix Catà.

El Welcome Service t’ajuda quan arribes

Banc Sabadell va posar en marxa fa quatre anys un servei especialitzat, el Welcome Service, destinat a impatriats que arriben a casa nostra amb la voluntat de cursar estudis, buscar feina, emprendre un negoci o invertir. Es tracta d’una iniciativa que l’entitat financera, a través de la seva unitat de negocis estrangers, posa a disposició d’aquestes persones després que l’estudi internacional Talent Monitor, de l’organització Barcelona Global, detectés la necessitat d’un espai obert d’aquestes característiques. No és necessari ser client de Banc Sabadell per utilitzar el Welcome Service i accedir a una espai web on es pot trobar informació que necessiten les famílies, emprenedors o els inversors que arriben al país: a les famílies se’ls habilita el bloc temàtic Setting up home; als emprenedors, l’Starting up a business i als inversors, Investing in Spain. També tenen a la seva disposició atenció vint-i-quatre hores per part d’un equip de professionals que atén consultes en anglès, alemany i francès. A més, Banc Sabadell disposa d’oficines i gestors especialitzats a atendre les necessitats dels estrangers que venen a Barcelona i s’ha unit a partners experts per oferir un ventall de solucions preferents que aquest col·lectiu demanda quan arriba a la ciutat: serveis jurídics, fiscals, de relocation, immobiliaris, sanitaris, d’escolarització dels fills, procediments administratius i, és clar, serveis bancaris i financers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.