Esteba inverteix 10 milions en un centre logístic a la Selva
El grup de caràcter familiar dedicat al bricolatge, fusta i ferreteria tindrà operativa la nova nau de 10.500 m² al maig L’objectiu és obrir un establiment anual en territori català
Grup Esteba, que comprèn les empreses Fustes Esteba, Ferreteries Catalonia i Fes Més Bricolatge, ha invertir 10 milions d’euros en un centre logístic a Sant Feliu de Buixalleu (Selva). Amb una superfície de 10.500 m², el grup de caràcter familiar preveu acabar les obres el maig vinent.
“Un cop finalitzades les obres i amb la pandèmia en hores baixes, el nostre objectiu és posar en marxa un nou establiment cada any per seguir creixent”, explica Miquel Esteba, gerent de Fes Més i segona generació familiar al capdavant del negoci juntament amb el seu germà Joaquim, que és el responsable de la ferreteria. Amb les noves instal·lacions acabades, la idea és potenciar l’àrea de bricolatge i la de ferreteria especialitzada en fusta. L’equip directiu del grup assegura que amb l’acabament del nou centre logístic es podrà tenir més opcions de venda i més gamma.
Pel que fa a l’empresa Fes Més, el grup s’adreça a ciutats mitjanes i “l’ideal és buscar àrees d’influència entorn dels 50.000 habitants per poder-hi obrir establiments d’entre 1.500 i 2.000 m²”, explica Miquel Esteba. També comenta que les noves obertures es faran a Catalunya perquè “encara hi ha molt camp per córrer en aquest àmbit”. Fes Més té establiments a Blanes, Girona, Manresa, Olot, Palafolls, Palafrugell, Sant Pere de Ribes, Valls i Vic. Pel que fa a Fustes Esteba, que té els orígens a Figueres, també és present a la capital de l’Alt Empordà, Girona, Lleida, Palafolls, Reus, Vic, Vilafranca del Penedès i la Vall d’Uixó, al País Valencià.
L’altre aspecte nou del grup és que vol potenciar la venda a tercers a través d’internet, sobretot la que va adreçada a particulars.
Grup Esteba, dedicat a la distribució de fusta i ferreteria des del 1969, dona feina a 300 treballadors i va tenir una facturació de 50 milions d’euros el 2020. Enguany la previsió del grup és situar-se en una xifra similar a la del darrer exercici comptable.
El 2020 la divisió més potent quant a facturació va ser la de fusta, amb uns 28 milions d’euros; després va ser la de bricolatge, amb uns 15 milions, i finalment la de ferreteria, amb uns 7 milions.
Al llarg dels anys, Grup Esteba sempre havia volgut separar les necessitats dels professionals de les necessitats dels particulars que volien adquirir, perquè els feia falta o per plaer, un objecte de la botiga. El fundador de l’empresa, Miquel Esteba, va voler diversificar el risc i va donar suport a la separació dels dos negocis. D’aquesta manera va néixer la divisió de bricolatge. El 1989 es va fundar la primera botiga a Girona amb el nom de Bricoesteba. La idea era aprofitar el tall de fusta procedent dels seus magatzems. Després van venir la botiga de Palafolls i la de Vic. Però va ser el 2001 quan es va inaugurar el primer establiment amb el nom de Fes Més a Blanes. I des de llavors, fins a les nou botigues repartides pel territori català, totes de propietat menys dues.
Fes Més, per rebaixar el cost d’alguns productes, col·labora amb la plataforma Bricogroup, amb seu a Madrid. L’empresa catalana hi participa en algunes campanyes per abaratir el cost de compra de diversos materials.
GRUP ESTEBA
Un grup arrelat a Figueres
Miquel Esteba va fundar Fustes Esteba l’any 1969 a Figueres. L’empresa anava al voltant de la fusta i va crear un magatzem generalista d’aquest material. Amb el temps, s’hi ha incorporat parquet, taules i tot tipus de fusta. L’any 1985 es va crear Ferreteria Catalonia, especialitzada en tot allò relacionat amb la fusta. Vint anys després de l’origen, es posa en marxa l’àrea de bricolatge.