Gran angular

Ciutats que no s’aturen

El desplegament tecnològic ràpid esdevé una prioritat després de la covid

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, engega enguany, del 16 al 18 de novembre, la seva desena edició amb el lema We are the cities we make. S’esperen representants de més de 400 ciutats de tot el món i 300 ponents. Reunirà els alcaldes d’Ankara, Barcelona, la Haia, Kazan, l’Hospitalet de Llobregat, Medellín, Montevideo, Praga, Quito i Vilnius i representants d’Amsterdam, Berlín, Buenos Aires, Frankfurt, Kíev, Madrid, Màlaga, Milà, Nova York, París, Filadèlfia, São Paolo, Santiago de Xile, Estocolm i Rio de Janeiro, entre molts d’altres, per compartir experiències i promoure noves iniciatives de transformació urbana.

El director de SCEWC, Ugo Valenti, ha assegurat: “L’edició d’aquest any és una de les més necessàries des que va començar l’esdeveniment el 2011. No només és la del desè aniversari, sinó que arriba en un moment en què les ciutats necessiten estar juntes més que mai. La pandèmia ha canviat la urgència d’algunes millores i ha convertit el desplegament ràpid de certes tecnologies en una prioritat per a totes. Per això és fonamental reunir representants dels governs locals de tot el món. Els debats i acords d’aquests dies impactaran en el futur proper dels ciutadans de tot el món.”

En la desena edició, l’SCEWC serà un esdeveniment híbrid. A més de les conferències presencials, es transmetrà un programa digital paral·lel en línia a través de la plataforma Tomorrow City, per difondre el coneixement generat a Barcelona a una comunitat global més àmplia.

Des del seu inici, l’SCEWC ha experimentat un gran creixement fins a arribar als més de 24.000 visitants, 1.000 expositors i 700 ciutats participants de més de 140 països en l’edició prepandèmica del 2019.

Des de la primera edició, la Generalitat de Catalunya ha participat en l’esdeveniment per donar visibilitat a l’aposta del govern per fer de Catalunya un territori cohesionat, on les ciutats intel·ligents actuïn com a eix vertebrador d’una nació digital de referència; promoure a escala local i internacional l’estratègia SmartCatalonia i facilitar les oportunitats de negoci i internacionalització de les petites i mitjanes empreses catalanes del sector.

A l’estand Smart Catalonia de la Generalitat a l’SCEWC 2021, liderat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Treball a través d’ACCIÓ, hi conviuran 23 empreses, centres tecnològics i entitats catalanes.

Sota el lema Catalonia Green & Digital, l’estand vol fer visible la Catalunya digital del futur, un territori connectat i descarbonitzat, verd i pensat per a i amb les persones, sostenible, emprenedor i inclusiu, alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i preparada per donar resposta als grans reptes mundials: el canvi climàtic i la transformació digital.

Tecnologia de país. El visitant podrà descobrir diverses modalitats de mobilitat sostenible amb iniciatives de transport a la demanda digitalitzada i compartida, punts de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics o el taxi aeri del futur. També podrà participar en una sessió de coworking virtual immersiva i fotorealista, practicar la compra de proximitat i el residu zero en una botiga a l’engròs, deixar-se acompanyar per un navegador personalitzat per a persones vulnerables o conèixer de primera mà un robot assistencial i un altre capaç de desinfectar espais de manera eficient i segura, entre moltes altres experiències.

Ciutats i Territoris Intel·ligents

L’SCEWC també serà la seu de la reunió anual de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units (UCLG), la xarxa global més gran de ciutats i governs locals, regionals i metropolitans. Amb el lema Ciutats i Territoris Intel·ligents, Pilars de l’Agenda Comuna, el Consell Mundial de l’UCLG definirà l’estratègia del moviment municipal i la seva contribució a l’Agenda Comuna de l’ONU. El Consell Mundial, format per 342 representants de 97 països del món, sol reunir en les seves trobades al voltant de 500 participants.

En l’edició d’enguany de l’SCEWC se celebraran dos esdeveniments més: Tomorrow Mobility, centrat a promoure el disseny i d’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible i intel·ligent, i PUZZLE X, on s’analitzarà el potencial dels anomenats Frontier Materials, que han de resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la societat actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.