Empreses

SITEC transforma restes orgàniques en complements farmacèutics

La pime d’Esplugues de Llobregat participa en un consorci de recerca internacional

L’empresa tec­nològica cata­lana SITEC Phar­ma­bio (Bar­ce­lona), espe­ci­a­lit­zada en el desen­vo­lu­pa­ment de pro­duc­tes i for­mu­la­ci­ons per als sec­tors far­macèutic i nutricèutic, ha desen­vo­lu­pat una tec­no­lo­gia que trans­forma extrac­tes dels resi­dus orgànics en com­ple­ments far­macèutics. En con­cret, l’empresa uti­litza el diòxid de car­boni per obte­nir la for­mu­lació en micro­partícules de molècules amb valor anti­o­xi­dant que pro­ve­nen dels resi­dus del sec­tor agrícola, com la pell dels tomàquets, dels grans de raïm o les clo­fo­lles d’arròs, per apli­car-les en pro­duc­tes mèdics, cosmètics o ali­men­ta­ris.

Per aquest pro­jecte, que forma part d’un con­sorci d’R+D inter­na­ci­o­nal ano­me­nat Nutra­CO2S, SITEC Phar­ma­bio ha rebut un ajut d’ACCIÓ de 105.000 euros. A banda de la pime cata­lana, la línia pilot també compta amb la par­ti­ci­pació de l’empresa tec­nològica ita­li­ana Exe­nia Group, la química Far­ma­ceu­tici Pro­cemsa, la vinya navar­resa Bode­gas San Martín i la col·labo­ració dels cen­tres tec­nològics Lei­tat i Lure­derra.

Dins del con­sorci, la com­pa­nyia cata­lana s’encar­rega de trans­for­mar els extrac­tes orgànics -que prèvia­ment ha trac­tat el labo­ra­tori italià- en micro­partícules sòlides en forma de pols que con­te­nen les bio­molècules acti­ves. Una vegada s’obté aquesta pols, es trans­fe­reix a la far­macèutica per ela­bo­rar els seus pro­duc­tes finals.

Segons el direc­tor adjunt de SITEC Phar­ma­bio, Pie­ran­drea Espo­sito, “resi­dus com la pell dels tomàquets, dels grans de raïm o les clo­fo­lles d’arròs tenen bio­molècules amb un gran valor afe­git anti­o­xi­dant, de forma que extra­iem aquest bio­ma­te­rial per usar-lo com a com­po­nent per a pro­duc­tes nutricèutics per a la pro­tecció car­di­o­vas­cu­lar o ocu­lar, o cosmètics, com ara gels per millo­rar la salut cutània”. Espo­sito afe­geix que “així també donem valor i apro­fi­tem resi­dus que apa­rent­ment no són impor­tants al mer­cat, amb l’objec­tiu de fer-ne un ús bene­ficiós i salu­da­ble per a les per­so­nes”.

La pime radi­cada a Esplu­gues de Llo­bre­gat, que ja ha tan­cat acords comer­ci­als amb cli­ents d’ Itàlia, Islàndia, l’Índia i els Estats Units, té pre­vist con­ti­nuar amb el desen­vo­lu­pa­ment de pro­duc­tes nutricèutics en col·labo­ració amb altres com­pa­nyies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.