Salut

El Trueta comença a vacunar els voluntaris de la fase III del vaccí d’Hipra

Es vacunaran uns 400 participants i se’ls farà un seguiment d’un any

L’hos­pi­tal Tru­eta de Girona ha començat aquest dilluns a admi­nis­trar la vacuna d’Hipra con­tra la covid-19 en el marc de la ter­cera fase de l’assaig clínic. L’Agència Espa­nyola del Medi­ca­ment va auto­rit­zar la set­mana pas­sada aquest assaig, que comença un cop aca­bada la fase IIb amb una bona res­posta con­tra les vari­ants, inclosa l’òmicron. Es tracta de la dar­rera fase abans de la comer­ci­a­lit­zació del vaccí, hi par­ti­ci­pa­ran unes 3.000 per­so­nes majors de 16 anys, 400 de les quals al Tru­eta. A totes elles se’ls farà un segui­ment d’un any per ava­luar la segu­re­tat a llarg ter­mini i la res­posta immu­nològica. A banda de l’hos­pi­tal de Girona, hi par­ti­ci­pa­ran 16 cen­tres més d’Espa­nya, dos de Por­tu­gal i un d’Itàlia.

En aquest estudi és busca con­fir­mar que la immu­nit­zació de reforç amb la vacuna d’Hipra pot ampliar la pro­tecció en front les noves vari­ants i per­llon­gar l’efecte pre­ven­tiu de la vacu­nació.

Les per­so­nes que par­ti­ci­pin a l’assaig han d’haver rebut una o dues dosis d’una de les vacu­nes auto­rit­za­des (Comir­naty (Pfi­zer), Spike­vax (Moderna), Vaxev­ria (Astra­Ze­neca), Jans­sen (Jans­sen) o com­bi­na­des) com a mínim fa tres mesos. En la casuística que hagin pas­sat la Covid-19 com a mínim fa 1 mes, sense haver ingres­sat a l’hos­pi­tal, podran par­ti­ci­par igual­ment a l’estudi. Cada hos­pi­tal ha habi­li­tat un espai a la seva web per tal que les per­so­nes interes­sa­des s’hi puguin ins­criure.

La vacuna con­tra la Covid-19 de HIPRA és una vacuna de proteïna recom­bi­nant mul­ti­va­ri­ant adju­vada, basada en un hete­rodímer de fusió del domini d’unió al recep­tor (RBD) que conté les vari­ants B.1.1.7 (alfa) i B.1.351 (beta) del SARS-CoV-2.

La vacuna d’HIPRA es con­serva a tem­pe­ra­tura de refri­ge­ra­dor (entre 2 i 8 ºC), cosa que faci­lita l’emma­gat­ze­matge i dis­tri­bució. Tan­ma­teix, la tec­no­lo­gia uti­lit­zada per­met una gran ver­sa­ti­li­tat per adap­tar-la a noves vari­ants del virus, si fos neces­sari en el futur. Els resul­tats obtin­guts fins ara, mos­tren que la vacuna pro­du­eix anti­cos­sos neu­tra­lit­zants en front a les VOC (vari­ants de “pre­o­cu­pació”) actu­als i que també té eficàcia en la pre­venció del la malal­tia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.