Gran angular

La salut mental, primer motiu per deixar la feina

Segons un estudi d’InfoJobs, un 27% dels treballadors es planteja deixar la feina durant aquest 2020, i la salut mental apareix com el motiu principal (32%)

Pre­ser­var la salut men­tal és el prin­ci­pal motiu per dei­xar la feina, segons un estudi sobre l’abandó volun­tari de la feina rea­lit­zat per Info­Jobs.

Segons aquesta enquesta rea­lit­zada a l’Estat espa­nyol, un 23% dels tre­ba­lla­dors es van plan­te­jar l’any pas­sat dei­xar la feina, men­tre que un 27% s’ho plan­teja enguany. Per a aquest 27%, les prin­ci­pals raons que els impul­sa­rien a aban­do­nar el seu lloc de tre­ball són: la salut men­tal (32%); les con­di­ci­ons econòmiques (27%); l’experiència de dedi­car-se a una cosa dife­rent (26%) i la con­ci­li­ació entre la vida per­so­nal i labo­ral (24%).

Res­pecte del pes de la salut men­tal com a motiu de dei­xar la feina, un informe recent d’Info­Jobs sobre salut men­tal i bene­fi­cis labo­rals, indica que un de cada dos pro­ble­mes de salut men­tal de la població ocu­pada està vin­cu­lat direc­ta­ment amb la feina. Val a dir, a més a més, que segons les dades de l’Enquesta Euro­pea de Salut, en el cas d’Espa­nya, a mit­jan del 2020 hi havia 2,1 mili­ons de per­so­nes amb un qua­dre depres­siu.

Per rang d’edat, entre els més joves (16-24 anys) pre­val la intenció de dedi­car-se a una cosa dife­rent (30%) i les con­di­ci­ons econòmiques (29%). En ter­cer lloc, apa­reix la salut men­tal, amb un 19% dels esments. En canvi, en el rang de 45 a 54 anys, el fac­tor de la salut men­tal com a con­di­ci­o­nant per dei­xar la feina ja puja al 29%.

Tot i aquest 32% de tre­ba­lla­dors que reco­nei­xen que volen dei­xar la feina, el feno­men, que ha tin­gut una volada molt impor­tant als EUA, on s’ha ano­me­nat la Gran Dimissió, a tot l’Estat, si més no fins ara, té una incidència feble, amb només 30.000 pro­fes­si­o­nals que van renun­ciar voluntària­ment al seu lloc de tre­ball, segons les dades d’afi­li­ació de la Segu­re­tat Social. En aquest fet hi té a veure que men­tre als EUA l’atur es manté en un 3,9%, a l’Estat espa­nyol s’enfila fins el 13%. En tot cas, com explica Mónica Pérez, direc­tora de Comu­ni­cació i Estu­dis d’Info­Jobs, “s’està pro­duint un canvi de men­ta­li­tat pel que fa a les pri­o­ri­tats del tre­ba­lla­dor.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.