Focus

El MWC i 4YFN tornen a Barcelona més connectats que mai

Destaca l’aposta per la connectivitat en IoT i la nova economia de l’espai

Del 28 de febrer al 3 de març, i amb un suport acla­pa­ra­dor de la indústria, els socis de la GSMA cele­bra­ran l’edició 2022 del Mobile World Con­gress (MWC) a Fira Bar­ce­lona Gran Via. Després de can­cel·lar l’edició del 2020 a causa de la pandèmia i d’una edició reduïda i híbrida el 2021 –amb 20.000 assis­tents pre­sen­ci­als i 100.000 de vir­tu­als–, el MWC22 torna a créixer i a fer-se pre­sen­cial en el seu camí cap a la recu­pe­ració de la nor­ma­li­tat. En l’edició d’enguany hi haurà més de 1.500 expo­si­tors i més d’un miler de ponents de 150 països, i s’espera doblar les xifres d’assistència de l’edició ante­rior. El lema d’enguany: Con­nec­ti­vi­tat des­fer­mada.

El MWC, la fira i congrés més impor­tant a escala inter­na­ci­o­nal no només del mòbil, sinó de tot el sec­tor tec­nològic, digi­tal i de nego­cis, que reu­neix les dar­re­res nove­tats i tec­no­lo­gia d’avant­guarda jun­ta­ment amb els visi­o­na­ris més influ­ents d’avui dia, també és l’esde­ve­ni­ment més influ­ent del món per a la indústria de la con­nec­ti­vi­tat. Al MWC, empre­ses líders mun­di­als i els pio­ners com­par­tei­xen el lide­ratge més recent sobre la pro­gressió i el futur de la con­nec­ti­vi­tat. Sense dubte, és el millor lloc per crear opor­tu­ni­tats de xarxa amb influ­ents de la indústria mòbil, tec­nològica i inno­va­dora.

Bar­ce­lona acull el congrés des de la seva pri­mera edició, el 2006, i des del 2011 ostenta la capi­ta­li­tat mun­dial del mòbil. La impli­cació de la Gene­ra­li­tat en el man­te­ni­ment del congrés i la capi­ta­li­tat de Cata­lu­nya forma part de l’estratègia digi­tal del govern, lide­rada pel Depar­ta­ment de la Vice­pre­sidència i de Polítiques Digi­tals i Ter­ri­tori.

La par­ti­ci­pació de les empre­ses i enti­tats cata­la­nes als espais del MWC del govern és gratuïta, per tal de donar suport al sec­tor digi­tal i a l’eco­no­mia de con­gres­sos, mal­mesa per la pandèmia, i per impul­sar la con­nec­ti­vi­tat i la inno­vació com a motors de l’eco­no­mia digi­tals del país.

L’estand prin­ci­pal de la Gene­ra­li­tat al MWC22 inci­deix en el plan­te­ja­ment ini­ciat el 2019 per donar visi­bi­li­tat i pro­jecció a l’estratègia digi­tal de país a través de la demos­tració d’algun pro­jecte inno­va­dor impul­sat pel govern. En aquesta edició, la pro­posta se cen­tra en la con­nec­ti­vi­tat IoT i en l’aposta per la nova eco­no­mia de l’espai a través de l’Estratègia New Space de Cata­lu­nya, com a sec­tor ple d’opor­tu­ni­tats labo­rals, soci­als i econòmiques per a tot el país.

Enguany, un total de 52 empre­ses, enti­tats i cen­tres tec­nològics mos­tra­ran els seus ser­veis i solu­ci­ons tec­nològiques i inno­va­do­res als dos espais de què dis­po­sarà la Gene­ra­li­tat a la Fira (661 m² al Hall 4 C1). En aquest estand, tres de les enti­tats col·labo­ra­do­res de l’Estratègia NewS­pace de Cata­lu­nya –IEEC, ICGC i i2Cat– com­par­ti­ran un espai dife­ren­ciat per mos­trar i expli­car els ser­veis de les mis­si­ons amb nano­no­satèl·lits de l’estratègia. Vint enti­tats, empre­ses i cen­tres més esta­ran ubi­cats al Con­gress Square (195 m², al Hall 4 CS180).

Les emer­gents, a punt. En paral·lel, el govern també ha impul­sat la presència de 36 start-ups al 4YFN (al Hall 6 17A, 17B, 32A i 32B), l’esde­ve­ni­ment de referència inter­na­ci­o­nal adreçat a les empre­ses emer­gents i a inver­sors del sec­tor tec­nològic.

El 4YFN cele­bra enguany la vui­tena edició amb més de 4.000 mili­ons d’euros en inversió dis­po­ni­bles, i comp­tarà amb la par­ti­ci­pació d’uns 300 ponents i més de 500 start-ups inter­na­ci­o­nals, de les quals més de 200 pre­sen­ta­ran la seva idea de negoci per obte­nir finançament dels prin­ci­pals fons.

La fira d’empre­ses emer­gents se cen­trarà en qua­tre temes clau: huma­nisme tec­nològic, cul­tura i entre­te­ni­ment, imple­men­tació i exe­cució de pro­gra­mes empre­sa­ri­als i la figura dels fun­da­dors. Entre els ponents més des­ta­cats de l’esde­ve­ni­ment hi ha el cofun­da­dor de Glovo, Sasha Mic­haud; la direc­tora del CCCB, Judit Car­rera; el con­se­ller dele­gat de Mee­tup, David Sie­gel, i la fun­da­dora i con­se­llera dele­gada d’Eti­cas Rese­arch Con­sul­ting, Gemma Galdón.

Suport incondicional de la indústria

Gairebé totes les grans empreses de telecomunicacions mantenen la seva participació al Mobile World Congress (MWC) d’enguany, després que moltes optessin per la presència en línia durant l’edició reduïda que la GSMA va organitzar el juny de l’any passat. Marques com Google, Vodafone, Orange, HTC, Huawei, Cisco, Twitter, Deutsche Telekom, Ericsson, Samsung, Nokia i Telefònica tenen els seus espais reservats des de fa mesos a la Fira de Barcelona, tot i que prendran les mesures sanitàries davant la persistència del virus de la covid-19, com també ho farà la mateixa organització. Les renúncies a participar al MWC22 menys esperades han estat les de Sony i Lenovo, que ja van fer saber el mes de gener que no llogarien espais a la Fira. Mentre Lenovo ha anunciat que hi hi participarà en format virtual, la japonesa Sony encara no ha confirmat si utilitzarà aquest canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.