Empreses

Seafront troba suport a Andorra per fer la transformació digital

La immobiliària, especialitzada en residencial de primera línia de mar, vol crear una marca global exclusiva

La intenció és que el creixement sobre el terreny sigui amb oficines franquiciades

Sea­front, una immo­biliària amb vint-i-nou anys d’experiència espe­ci­a­lit­zada en el resi­den­cial de pri­mera línia de mar, ha triat para­do­xal­ment Andorra com a port base des d’on trans­for­mar digi­tal­ment el negoci i con­ver­tir-se en una marca amb ambició glo­bal. La com­pa­nyia, que va néixer a Cam­brils, ha deci­dit ini­ciar la nova etapa al Prin­ci­pat gràcies al suport que ha rebut de l’agència gover­na­men­tal de desen­vo­lu­pa­ment, Andorra Busi­ness, i del pro­grama d’acce­le­ració empre­sa­rial Scale Lab de Crèdit Andorrà. “Andorra està fent un gran esforç per posi­ci­o­nar-se com un pol inter­na­ci­o­nal de cap­tació de talent”, asse­gura José Luis Cas­ti­lla, fun­da­dor i màxim exe­cu­tiu de la immo­biliària.

Seva és la firma que va començar a fun­ci­o­nar el 1992 com a Addurno Sea­front Real Estate i que el 2008, arran de la crisi del totxo, es va espe­ci­a­lit­zar només en l’habi­tatge de pri­mera línia: “És un pro­ducte molt esta­ble, amb tendència a l’alça perquè l’oferta és limi­tada, i que té una cli­en­tela molt sol­vent, que sol fer ope­ra­ci­ons sense neces­si­tat de finançament”, explica Cas­ti­lla. El por­tal immo­bi­li­ari d’Addurno aglu­tina unes 2.000 pro­pi­e­tats per tota la costa medi­terrània de l’Estat i l’Algarve por­tuguès. El 80% de les ope­ra­ci­ons que es tan­quen són de com­pra­venda, i el 20% res­tant, de llo­guer turístic.

La decisió de trans­for­mar, impul­sar i glo­ba­lit­zar la pro­posta de valor es pren amb l’entrada en escena de Jaume Mas­sons, con­sul­tor inter­na­ci­o­nal d’estratègia i màrque­ting i nou soci de la com­pa­nyia. Addurno es con­ver­teix en Sea­front Capi­tal Tech­no­lo­gies i reor­ga­nitza l’acti­vi­tat al vol­tant de tres ver­ti­cals que es retro­a­li­men­ten: el por­tal de pro­pi­e­tats, una con­sul­to­ria d’inversió i una pla­ta­forma B2B per a la reha­bi­li­tació d’immo­bles.

En relació amb el pri­mer eix, i pen­sant en l’esca­la­bi­li­tat del negoci, s’està desen­vo­lu­pant una pla­ta­forma basada en la intel·ligència arti­fi­cial, que vol auto­ma­tit­zar i millo­rar l’experiència de l’usu­ari en la cerca de la pro­pi­e­tat. “Cada racó de costa, cada barri, cada sorra, cada entorn natu­ral és dife­rent i volem edu­car el cli­ent perquè trobi el seu pro­ducte”, diu Mas­sons. La pla­ta­forma estarà ope­ra­tiva d’aquí a mig any.

Perquè les expec­ta­ti­ves del com­pra­dor o llo­ga­ter no es vegin frus­tra­des per un pro­ducte que de vega­des està obso­let, Sea­front també vol aju­dar els pro­pi­e­ta­ris a trans­for­mar els immo­bles abans de publi­car l’anunci. D’aquesta manera, la cotit­zació aug­menta i el temps que trans­corre fins que l’ope­ració es tanca, s’escurça. “Aques­tes millo­res s’han de fer d’acord amb les carac­terísti­ques de cada indret. No és el mateix un apar­ta­ment a la Costa Brava que una casa a l’Algarve”, afirma Mas­sons. Per això s’ha creat la línia de negoci de la reha­bi­li­tació, que posarà en con­tacte pro­pi­e­ta­ris amb inte­ri­o­ris­tes i empre­ses de refor­mes locals.

A ningú se li escapa, però, que l’exclu­si­vi­tat d’aquest pro­ducte també des­perta l’ape­tit inver­sor. Sea­front Capi­tal crearà dife­rents vehi­cles perquè tot­hom pugui par­ti­ci­par en la com­pra d’immo­bles, millo­rar-los per després llo­gar-los o tor­nar-los a ven­dre i obte­nir bene­fi­cis, des de family offi­ces fins a pla­ta­for­mes de micro­me­ce­natge, que faci­li­ta­ran l’accés del petit inver­sor a par­ti­ci­pa­ci­ons en aquest tipus de pro­ducte.

La intenció és auto­ma­tit­zar tots aquests pro­ces­sos, de manera que tot es pugui fer en remot des de qual­se­vol part del món, i com­bi­nar-ho amb un ser­vei d’acom­pa­nya­ment de pro­xi­mi­tat. En aquest sen­tit, l’aposta de Sea­front és créixer a través de franquícies. Fins ara tota la inversió que com­porta la trans­for­mació digi­tal s’ha fet amb fons pro­pis, però l’ambició del crei­xe­ment inter­na­ci­o­nal fa reco­ma­na­ble una via més assu­mi­ble des del punt de vista finan­cer.

De moment, l’oferta que Sea­front Capi­tal Tech­no­lo­gies hereta d’Addurno es con­cen­tra sobre­tot a la Costa Brava, la costa del Maresme, la costa del Gar­raf, la Costa Dau­rada, la Costa del Sol i la Costa dels Taron­gers, i la intenció és anar crei­xent seguint la riba nord del lito­ral medi­ter­rani en direcció cap a l’est: “Incor­po­rar les illes, seguir per França, després Itàlia, i així pro­gres­si­va­ment”, diu Cas­ti­lla.

El repte, segons reco­nei­xen, és ofe­rir un bon ser­vei per un pro­ducte exclu­siu i per a un cli­ent amb alt poder adqui­si­tiu, i que es pugui repli­car sense per­dre qua­li­tat.

SEAFRONT

Facturació
1,2 M€
Treballadors
26
Any de fundació
1992
No és una start-up que parteix de zero, és la transformació d’una immobiliària tradicional que va facturar 1,2 milions el 2021. El nou ‘holding’ aspira a transformar el mercat en un negoci més exclusiu, potser amb menys operacions però de més qualitat i import.
Folosofia

Visió mundial, impacte local

Seafront Capital Technologies aterra a Andorra amb la intenció de beneficiar-se i contribuir a consolidar un ecosistema de negocis tecnològics, però també d’involucrar-se en el teixit social i cultural del país. En aquest sentit, la companyia crearà una fundació per liderar projectes o programes de tipus cultural o mediambiental. De moment, seran els patrocinadors de la propera edició de la competició Ironman 70.3 Andorra i de l’equip de bàsquet del BCA Morabanc Andorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.