Emprenedors

Profe.com, reforç escolar en línia

Dos emprenedors creen una plataforma tecnològica de classes de repàs

Mor­gan Ebe­roni i Joa­quim Vir­gili, els fun­da­dors de Profe.​com, una pla­ta­forma d’edu­cació en línia, no van tenir una bona experiència en la seva etapa d’edu­cació obli­gatòria. Un, perquè tenia dislèxia i unes difi­cul­tats en l’apre­nen­tatge que no van estar ben resol­tes pel sis­tema. I l’altre, perquè el model d’estudi li resul­tava poc rep­ta­dor i es va des­mo­ti­var. Ambdós, en algun moment de la seva tra­jectòria edu­ca­tiva, van neces­si­tar ajuda per fer els deu­res o les fei­nes de classe.

Les seves vivències per­so­nals quant a neces­si­tats de reforç esco­lar, doncs, els va ani­mar –un cop d’adults i ja com a pares– a dis­se­nyar eines per millo­rar l’apre­nen­tatge dels infants i ado­les­cents i es van endin­sar de ple en el camp de la tec­no­lo­gia edu­ca­tiva. Després de dife­rents experiències en el món de l’empre­ne­do­ria i la tec­no­lo­gia, Ebe­roni i Vir­gili es van conèixer a la Ven­ture Buil­der Nuclio, un cen­tre d’impuls a start-ups amb seu al Hub Tec­nològic Pier01 de Bar­ce­lona, i es van embar­car en la cre­ació de Profe.​com.

A mit­jans del 2020, un cop ja havien desen­vo­lu­pat inter­na­ment la pla­ta­forma, els dos empre­ne­dors van cons­ti­tuir la firma i van enge­gar l’acti­vi­tat.

Acom­pa­nya­ment.

La pla­ta­forma en línia ofe­reix dife­rents moda­li­tats de ser­veis edu­ca­tius per acom­pa­nyar els infants en el repàs de con­tin­guts edu­ca­tius, que van des d’accés a mate­rial didàctic, fins a un xat per fer con­sul­tes pun­tu­als a pro­fes­sors de dife­rents matèries, clas­ses indi­vi­du­als i pro­gra­mes per­so­na­lit­zats segons les neces­si­tats de l’alumne (en edats com­pre­ses entre els 10 i els 18 anys). “Hem desen­vo­lu­pat una solució inte­gral en una pla­ta­forma pròpia en què les clas­ses per vide­o­tru­cada i els xats estan inte­grats. Així es garan­teix la màxima segu­re­tat”, explica Mor­gan Ebe­roni, cofun­da­dor de Profe.​com.

El model de negoci de l’start-up està basat en una subs­cripció periòdica que va de 19 a 49 euros al mes, segons els ser­veis i l’assistència que con­trac­tin i, a més, sense per­manència.“La res­posta del mer­cat ha superat les nos­tres expec­ta­ti­ves”, reco­neix Ebe­roni.

El cert és que amb l’esclat de la pandèmia, els temors de mol­tes famílies que els nens apren­guin a través de la pan­ta­lla van des­a­parèixer a la força. I , a més, fer ser­vir una pla­ta­forma tec­nològica com Profe.​com té l’avan­tatge de la fle­xi­bi­li­tat. “La nos­tra pro­posta pot encai­xar tant en usu­a­ris de pobla­ci­ons peti­tes que tenen més difi­cul­tats per loca­lit­zar pro­fes­sors de totes les matèries, com en famílies de grans ciu­tats, però amb poca con­ci­li­ació, explica Ebe­roni.

Ara com ara, la pla­ta­forma només opera a l’Estat espa­nyol, però per a finals d’anys tenen plans d’expansió per entrar en nous mer­cats, prin­ci­pal­ment a l’Amèrica Lla­tina. “Espe­rem tan­car l’any amb més de qua­tre-cents alum­nes i fer un crei­xe­ment expo­nen­cial a mesura que ens vagin conei­xent més”, pre­veu.

El cofun­da­dor del negoci afe­geix que el grups de pro­fes­sors que fan l’acom­pa­nya­ment edu­ca­tiu no estan inte­grats a la plan­ti­lla, sinó que tenen con­trac­tes de ser­veis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.