Empreses

Real Deal Milk desenvolupa un producte que substitueix la llet de vaca

La companyia del Parc Científic de Barcelona ha generat una tecnologia que es basa en la inserció de partícules d’ADN de la vaca a cèl·lules de llevat

La com­pa­nyia Real Deal Milk ha desen­vo­lu­pat un pro­ducte subs­ti­tuiu de la llet, el for­matge i el iogurt basat en la inserció de partícules d’ADN de la vaca en cèl·lules de lle­vat que tot seguit seran cul­ti­va­des en tancs de fer­men­tació, on pro­dui­ran les seves pròpies proteïnes.

El procés uti­lit­zat per la star­tup és molt simi­lar a la fer­men­tació que s’ha por­tat a terme al llarg dels anys dins el sec­tor ali­men­tari en pro­duc­tes com el pa o la cer­vesa. Real Deal Milk, a través d’aquesta tec­no­lo­gia basada en la fer­men­tació de pre­cisió, pre­veu ven­dre als super­mer­cats abans d’aquí a cinc anys pro­duc­tes anàlegs, en pro­pi­e­tats biològiques, gust i tex­tura, a la llet, for­matge i iogurt pro­ce­dents de la vaca. Segons el CEO i fun­da­dor de RDM, Zol­tan Toth-Czi­fra, el procés con­sis­teix en “aga­far l’ADN de les vaques i iden­ti­fi­car les parts que expul­sen caseïna i sèrum, que són els dos grans grups de proteïnes que té la seva llet”. Una vegada sepa­rats de la resta de com­po­nents “s’intro­du­ei­xen en el lle­vat i, a través del seu cul­tiu en tancs de fer­men­tació, se’ls ense­nya a créixer i pro­duir les seves pròpies proteïnes, per després reco­llir-les i puri­fi­car-les”, explica. Poste­ri­or­ment s’incor­po­ren la resta d’ele­ments que com­po­nen la llet de vaca com els grei­xos, el sucre, les vita­mi­nes i els mine­rals.

Segons el fun­da­dor de la star­tup, “hem d’apro­par-nos als hàbits i gus­tos de la gent, volem ofe­rir una opció que no com­porti can­vis en l’estil de vida dels con­su­mi­dors però que sigui millor per al pla­neta”. En aquest sen­tit, explica, “estem en la fase d’R+D per millo­rar el ren­di­ment del procés de fer­men­tació, esca­lar-lo i poder-lo indus­tri­a­lit­zar”.

Real Deal Milk ha estat bene­ficiària de l’ajut Star­tup Capi­tal d’ACCIÓ, l’agència per a la com­pe­ti­ti­vi­tat de l’empresa del Depar­ta­ment d’Empresa i Tre­ball. La star­tup ha rebut 75.000 euros per a l’impuls de la seva tec­no­lo­gia en la fase ini­cial. De fet, l’empresa emer­gent acaba d’obrir una ronda de finançament de 2 mili­ons d’euros que anirà des­ti­nada a impul­sar l’acti­vi­tat d’R+D i ampliar el labo­ra­tori, ubi­cat al Parc Científic de Bar­ce­lona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.