Gran angular

El sector “foodtech” factura 695 milions d’euros

L’Estat espanyol és a hores d’ara el cinquè ecosistema de desenvolupament tecnològic alimentari que rep més inversió a Europa

Les empre­ses enqua­dra­des en el desen­vo­lu­pa­ment tec­nològic dels ali­ments fac­tu­ren a tot l’Estat 695 mili­ons d’euros, segons asse­nyala l’informe Food­tech in Spain: Moving the Spa­nish Food Sys­tem Forward, ela­bo­rat per l’ICEX.

Segons aquest estudi, que iden­ti­fica més de 400 empre­ses dedi­ca­des al desen­vo­lu­pa­ment tec­nològic ali­men­tari, el crei­xe­ment del sec­tor food­tech ha cres­cut un 220% entre el 2021 i el 2020. Actu­al­ment, l’Estat espa­nyol és el cinquè eco­sis­tema food­tech amb més inversió al ter­ri­tori euro­peu, per dar­rera d’Ale­ma­nya, Regne Unit, França i els Països Bai­xos. En aquest auge hi han coin­ci­dit empre­ses emer­gents de deli­very, d’altres que desen­vo­lu­pen proteïnes alter­na­ti­ves i un ter­cer gran eix de fir­mes que s’han abo­cat a digi­ta­lit­zar l’agri­cul­tura.

Val a dir que, com revela un estudi d’Eata­ble Adven­tu­res, el 30% d’aques­tes empre­ses pos­se­ei­xen una patent de la seva tec­no­lo­gia i un 33,7%un secret comer­cial. Pel que fa a les empre­ses de l’àmbit de l’agri­tech, fins a un 36% es dedi­quen a l’auto­ma­tit­zació de cul­tius. En trans­for­mació, els ali­ments enva­sats que es desen­vo­lu­pen amb ingre­di­ents inno­va­dors van aug­men­tar del 42% del 2020 al 47% del 2021, seguit per la pro­ducció d’empre­ses emer­gents que tre­ba­llen en noves fonts d’ingre­di­ents, com els d’ori­gen vege­tal, fer­men­tació i cel·lular, que repre­sen­ten el 24%. Entre les solu­ci­ons per a la dis­tri­bució d’ali­ments al con­su­mi­dor final, l’Estat espa­nyol és el líder mun­dial en deli­very. En dis­tri­bució, la cate­go­ria de models direc­tes al con­su­mi­dor és el líder abso­lut en venda mino­rista, amb un 75%. En tec­no­lo­gia per a res­tau­rants, el desen­vo­lu­pa­ment d’eines per a la gestió digi­tal va créixer durant el 2021 del 22% al 40%.

Segons les dar­re­res dades publi­ca­des per l’INE, la fac­tu­ració de la indústria d’ali­men­tació begu­des a l’Estat s’eleva a 130.795,8 mili­ons d’euros, cosa que repre­senta el 23,3% del sec­tor indus­trial, el 22,1% de les per­so­nes ocu­pa­des i el 19,2% del valor afe­git.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.