Empreses

Frime entra en el negoci de les conserves de tonyina d’alt valor afegit

La companyia catalana comercialitzarà a Europa la marca Dolores del seu soci mexicà Pesca Azteca/PINSA

Frime, l’empresa de venda i pro­ces­sa­ment de tonyina sos­te­ni­ble més gran de l’Estat espa­nyol i una de les deu que lide­ren el mer­cat euro­peu, obre una nova línia de negoci i entra en el sec­tor de les con­ser­ves, amb una inversió de deu mili­ons d’euros.

“Que entréssim en aquesta cate­go­ria era un pas natu­ral en la nos­tra expansió”, afirma Sal­va­dor Ramon, pre­si­dent de la com­pa­nyia i ter­cera gene­ració de la família que l’ha fet créixer. Ell mateix explica que un dels seus prin­ci­pals socis els ha empés a entrar en el negoci de les con­ser­ves. Es tracta del grup mexicà Pesca Azteca/PINSA, el pro­duc­tor més gran de tonyina yellow­fin amb cer­ti­fi­cat MSC del món i, a la vegada, el fabri­cant més gran de tonyina enllau­nada del con­ti­nent ame­ricà.

Frime assu­meix la comer­ci­a­lit­zació de la marca Dolo­res del seu soci per a tota Europa. Tot i això, la firma cata­lana no com­pe­tirà en les gam­mes tra­di­ci­o­nals o comuns de tonyina en oli enva­sada en llau­nes i única­ment ho farà en pro­duc­tes de valor afe­git, que és on Dolo­res té un pes impor­tant.

Per a aquesta nova línia, Frime ha creat un depar­ta­ment comer­cial específic, cons­ci­ent però que la implan­tació de la marca mexi­cana és un pro­jecte a més llarg ter­mini.

Nova seu mun­dial.

D’altra banda, la com­pa­nyia ja està tras­lla­dant les seves ofi­ci­nes al nou cen­tre de La Roca, on ubi­carà la seva seu mun­dial. Frime, a més, compta amb ins­tal·laci­ons a Arenys de Munt, Bar­ce­lona (per al pro­ducte fresc, semi­con­serva i els labo­ra­to­ris d’I+D, que té pre­vist ampliar i moder­nit­zar) i una nau a Mer­ca­barna per a cefalòpodes en semi­con­serva.

D’altra banda, i com ja va expli­car L’Econòmic el mes pas­sat, Frime pre­veu una inversió de 7 mili­ons d’euros en la cons­trucció d’un magat­zem fri­gorífic a la loca­li­tat bar­ce­lo­nina de Cas­te­llolí, amb una capa­ci­tat per a 800 tones a una tem­pe­ra­tura de menys 60 graus –l’únic d’Europa a aquesta tem­pe­ra­tura de con­ge­lació– i un altre per a 8.000 tones a menys 25 graus. Les obres d’aquest pro­jecte, apro­vat fa un mes, començaran el gener del 2023 i es pre­veu que fina­lit­zin a mit­jans del 2024.

D’altra banda, per a l’expansió de Dock to Shop, una nova línia de negoci enfo­cada tant al canal horeca com al detall a nivell naci­o­nal i inter­na­ci­o­nal, Frime acaba d’adqui­rir unes ins­tal·laci­ons a Mer­ca­barna de 9.000 metres qua­drats, que seran ope­ra­ti­ves a l’abril de l’any vinent, i en les quals hi inver­tirà entre 8 i 10 mili­ons d’euros.

La com­pa­nyia cata­lana, en contínuo crei­xe­ment, va ope­rar l’any pas­sat un total de 24.360 tones de tonyina sos­te­ni­ble amb cer­ti­fi­cat MSC i va inau­gu­rar, el setem­bre, la pri­mera fase del nou com­plexe fabril de La Roca, total­ment robo­tit­zat, en el qual hi ha fet una inversió de 23 mili­ons d’euros. Aquesta nova nau valle­sana li per­metrà tan­car l’exer­cici d’enguany amb la comer­ci­a­lit­zació de 38.000 tones de tonyina con­ge­lada, a més d’altres 18.000 tones més de pro­ducte fresc i refri­ge­rat. Tot ple­gat, li fa pre­veure que la fac­tu­ració al tan­ca­ment del 2022 se situarà al vol­tant dels 190 mili­ons d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.