Empreses

BStartup, 1,2 milions en 12 ‘start-ups’ durant el darrer any

La salut i la transició ecològica són els eixos dels seus verticals
Des del 2014, el BStartup ha invertit en 78 projectes en fase llavor

BStar­tup ha pre­sen­tat en el seu Demo­Day les dar­re­res 12 inver­si­ons que ha rea­li­tat en start-ups, que ara es tro­ben en fase lla­vor. Cada com­pa­nyia ha rebut una inversió de 100.000 euros, amb una inversió total en el dar­rer any de BStar­tup d’1,2 mili­ons d’euros.

Del 2014 ençà, el ser­vei finan­cer de Banc Saba­dell que dona suport a start-ups i scale-ups ha inver­tit en 78 start-ups, i aquesta inversió s’ha traduït en la cre­ació de 1.600 llocs de tre­ball. Cal des­ta­car, a més a més, que el 30% d’aques­tes empre­ses tenen una dona en el seu equip fun­da­dor, una dada que supera la mit­jana del sec­tor.

BStar­tup inver­teix en com­pa­nyies de qual­se­vol sec­tor d’acti­vi­tat, si bé hom exi­geix que el seu pro­jecte empre­sa­rial ha de tenir un impor­tant ves­sant digi­tal i/o tec­nològic. Val a dir que el 40% de les inver­si­ons s’ha mate­ri­a­lit­zat en empre­ses que tenen un clar impacte social. De fet, BStar­tup té dues con­vo­catòries específiques per a sec­tors que en aquests moments són clau per al progrés social, com són la salut i la tran­sició ecològica.

D’una banda, tenim BStar­tup Health, ser­vei que acull les inver­si­ons en start-ups de bio­tec­no­lo­gia, dis­po­si­tius mèdics i salut digi­tal, sem­pre en fases molt ini­ci­als (pre-seed i seed), quan hi ha menys inversió dis­po­ni­ble i és neces­sari suport finan­cer per vali­dar la tec­no­lo­gia al mer­cat.

D’altra banda, hi ha BStar­tup Green, que es va crear el 2021 per inver­tir en start-ups que, des de la seva apor­tació tec­nològica o el com­po­nent de digi­ta­lit­zació, es pro­po­sen agi­li­tar la tran­sició cap a un món més sos­te­ni­ble, en els eixos de tran­sició energètica, indústria 4.0, smart cities i eco­no­mia cir­cu­lar. Entre les start-ups pre­sen­ta­des en el Demo­Day 2022 hi ha pro­jec­tes de tota mena.

Bia­Power és una pla­ta­forma de pro­gra­mari que super­visa la infra­es­truc­tura de càrrega de flo­tes de vehi­cles elèctrics, tot con­tro­lant el procés que asse­gura que els vehi­cles puguin obte­nir l’ener­gia més barata i d’ori­gen reno­va­ble.

Wegaw ha estat capaç de desen­vo­lu­par una tec­no­lo­gia que com­bina dades extre­tes del satèl·lit amb intel·ligència arti­fi­cial (IA), i a més a més pot anti­ci­par fenòmens climàtics que poden faci­li­tar l’aug­ment de la pro­ducció d’ener­gia, i opti­mit­zar el preu de les ener­gies reno­va­bles.

MOA Food­tech ha uti­lit­zat la sim­bi­osi de bio­tec­no­lo­gia i intel·ligència arti­fi­cial per con­ver­tir els resi­dus i els sub­pro­duc­tes que genera la indústria agro­a­li­mentària en proteïnes sos­te­ni­bles d’un ele­vat valor nutri­ci­o­nal.

Amp­hora és una pla­ta­forma que cobreix tota la cadena logística d’e-com­merce, tant per a empre­ses peti­tes com mit­ja­nes. Així, té cura de l’entrada, l’emma­gat­ze­matge, la pre­pa­ració de coman­des i la tra­mesa al cli­ent final del pro­ducte.

Cafler és una pla­ta­forma que per­met als usu­a­ris la capa­ci­tat de dele­gar en un con­duc­tor pro­fes­si­o­nal els seus vehi­cles perquè s’encar­re­gui de totes les ges­ti­ons que demana al llarg de l’any, com ara revi­si­ons periòdiques, ren­tat i pas­sar la ITV.

Napp­tive és una empresa que es dedica a sim­pli­fi­car el desen­vo­lu­pa­ment i el des­ple­ga­ment de tota mena d’apli­ca­ci­ons cloud native. S’ha eri­git en la pri­mera pla­ta­forma comer­cial que per­met des­ple­gar apli­ca­ci­ons a qual­se­vol mena d’infra­es­truc­tura.

OffUgo és una com­pa­nyia de cot­xes de llo­guer amb un procés total­ment digi­tal, sense cues ni pape­rassa, amb un preu tan­cat i atenció per­so­na­lit­zada.

Trus­tiu és un market­place con­ce­but per a la com­pra­venda d’actius digi­tals com ara llocs web i canals de You­tube, que garan­teix segu­re­tat i trans­parència.

Saigu Cos­me­tics és una marca nativa digi­tal de cosmètica natu­ral, d’alta qua­li­tat i sos­te­ni­ble.

Empreses innovadores en salut

Entre les empreses seleccionades en la convocatòria específica de salut, hi ha tecnologies disruptives que estan cridades a ser una referència en els pròxims anys en els seus àmbits propis de recerca.

Sycai Medical ha estat capaç de crear una tecnologia basada en intel·ligència artificial que ofereix una inestimable ajuda als radiòlegs per detectar possibles lesions, a més a més de prevenir si aquestes poden evolucionar cap a un càncer de pàncrees.

Thytech és una ‘spin-off’ que s’ha generat al si de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid, i ha desenvolupat una teràpia cel·lular que es considera pionera a escala mundial per prevenir el rebuig en els trasplantaments.

Time is Brain, ‘spin-off’ de l’Hospital Trias i Pujol de Badalona, ha desenvolupat un dispositiu mèdic que permet millorar el diagnòstic i el pronòstic de l’ictus isquèmic agut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.