Empreses

TotalCare obrirà oficina a Portugal l’any vinent

Amb el model InfinityX, l’empresa se situa a l’avantguarda en l’assistència a la mobilitat

La companyia preveu tancar l’any amb un volum de negoci de nou milions d’euros

Amb l’embran­zida que ha donat a l’empresa el llançament al mer­cat d’Infi­nityX, la pri­mera cadira elèctrica que es plega electrònica­ment, IM by Total­Care Europe ultima l’ater­ratge a Por­tu­gal a prin­ci­pis de l’any vinent, que ha de ser l’ante­sala de l’expansió pels diver­sos mer­cats de la UE, els anys 2024 i 2025.

Amb Infi­nityX, l’empresa de Rubí con­firma la seva posició hegemònica en el mer­cat de pro­duc­tes per a per­so­nes amb mobi­li­tat reduïda, que durant molts anys ha tin­gut com a emblema les cadi­res de rodes elèctri­ques ple­ga­bles Kit­tos. Infi­nityX, dis­se­nyada i desen­vo­lu­pada a Bar­ce­lona, en asso­ci­ació amb una empresa asiàtica, incor­pora els avan­tat­ges que es pot ple­gar electrònica­ment, sense que s’hagi de des­mun­tar, i pot pujar vore­res de fins a sis centímetres d’alt.

Sen­tit estètic.

Com explica el CEO de la com­pa­nyia, Josep Gómez, “la tasca que desen­vo­lu­pem cobeja fer miques l’estigma de la cadira de rodes, asso­ci­ada sovint al pati­ment. Amb els nos­tres models, els usu­a­ris s’hi tro­ben tan bé com quan estre­nen una peça de roba nova. Hi ha un alt valor de dis­seny per ele­var el sen­tit estètic d’aquest tipus de vehi­cles.” A més, el pro­ducte està pen­sat per superar els hàndi­caps de per­so­nes que viuen en edi­fi­cis on l’ascen­sor és petit o les dimen­si­ons reduïdes de l’habi­tatge ator­guen un espai petit on desar la cadira -pre­ment un botó s’emma­gat­zema de manera com­pacta en un espai de 84,5 cm d’amplada per 65 cm de pro­fun­di­tat i 38 cm d’alt–. Aquest pro­ducte anirà incor­po­rant altres pres­ta­ci­ons intel·ligents més enda­vant, com ara un assis­tent de veu com­plet, que indi­carà els estats de la cadira en tot moment, o un sis­tema d’alerta SOS al joys­tick de la cadira per poder llançar una alerta al telèfon mòbil que es vul­gui. Com afe­geix Gómez, “amb les cadi­res ple­ga­bles, es fomenta que la gent gran que tin­gui algun tipus de limi­tació de mobi­li­tat no es quedi a casa”. En aquest sen­tit, Infi­nityX per­met llargs recor­re­guts, de fins a 20 km, gràcies a una bate­ria de liti de 20 ah. Actu­al­ment, segons dades de l’Ins­ti­tut Naci­o­nal d’Indústria (INE), a tot l’Estat, el col·lec­tiu de mobi­li­tat reduïda arriba als 2,5 mili­ons de per­so­nes.

La com­pa­nyia de Rubí va néixer pròpia­ment el 2014, quan Total­Care Europe, una dis­tribuïdora, va absor­bir IM, amb molts anys d’experiència en aquest mer­cat, per crear IM by Total­Care Europe, que a hores d’ara ja és un dels líders del mer­cat de pro­duc­tes per a per­so­nes amb mobi­li­tat reduïda. El volum de negoci va regis­trar l’any pas­sat 8 mili­ons d’euros, i enguany pre­veu tan­car a 9 mili­ons. Val a dir que, en els dar­rers dotze mesos, la com­pa­nyia ha venut a 2.318 cli­ents d’arreu de l’Estat. Pel que fa al model Infi­nityX, en els seus dos pri­mers mesos de cir­cu­lació es van ven­dre més de cent uni­tats, i es pre­veu cloure l’any amb una venda de més de 250. Infi­nityX es troba dins del catàleg de la Segu­re­tat Social i, per tant, es pot adqui­rir amb recepta mèdica.

La com­pa­nyia dis­posa de tres seus, ubi­ca­des a Rubí, on compta amb un espai de 5.000 metres qua­drats, València i les Canàries. A finals d’any està pre­vist obrir ofi­cina a Madrid per gua­nyar més pes a tot l’Estat. La plan­ti­lla la for­men ara 45 per­so­nes, però Gómez compta ampliar-la aviat, perquè “és fona­men­tal ofe­rir un molt bon ser­vei, de venda i de post­venda; cal ser àgil per resol­dre qual­se­vol incidència que plan­tegi l’usu­ari”. IM by Total­Care Europe vol man­te­nir les seves actu­als dimen­si­ons, que li per­me­ten man­te­nir-se en el top 3 de cadi­res de rodes elèctri­ques d’aquesta gamma, fugint d’altres estratègies: “Hi ha empre­ses que van a lici­tar per grans con­trac­tes, anant a preu, però nosal­tres en aquest seg­ment no hi entrem, el que volem és donar valor afe­git.”

disruptiu

Arribar a la cadira de rodes autònoma

A TotalCare tenen molt clar que la recerca, si hom no vol quedar despenjat al mercat, ha de ser contínua, i per això inverteix cada any 150.000 euros en R+D+I. Així, la companyia, en col·laboració amb una universitat, està treballant en la que, com diu Gómez, “pot esdevenir la primera cadira de rodes elèctrica autònoma, amb algoritmes que mapen l’entorn exactament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.