Empreses

Starlearn afrontarà l’any 2023 una ronda de 400.000 euros

La companyia ofereix una plataforma per formar alumnes en programació, robòtica i altres matèries

L’any vinent, la plataforma Starlearn es proposa arribar als 100.000 usuaris

Star­le­arn, la firma d’EdTech (tec­no­lo­gia edu­ca­tiva) que ha dis­se­nyat una pla­ta­forma de jocs edu­ca­tius per for­mar en noves tec­no­lo­gies, afronta el 2023 amb l’objec­tiu d’obrir una ronda de finançament de 400.000 euros, que li ha de per­me­tre ampliar la seva oferta de ludi­fi­cació –que aviat inclourà una versió en català– i ofe­rir cur­sos per for­mar els mes­tres en aquesta eina, com explica Rafael Cortés, CEO i cofun­da­dor de l’empresa amb Jaume Quin­tana i Erik Velasco.

La pla­ta­forma Star­le­arn fa ser­vir la simu­lació de mis­si­ons i rep­tes espa­ci­als per for­mar els estu­di­ants en noves tec­no­lo­gies com la pro­gra­mació, la robòtica i les ener­gies reno­va­bles, a més de biònica, mecatrònica, rea­li­tat vir­tual i rea­li­tat aug­men­tada i intel·ligència arti­fi­cial, en una experiència de caràcter immer­siu. Fa pocs mesos, Star­le­arn va tan­car una ronda de finançament de 70.000 euros, amb la par­ti­ci­pació de la incu­ba­dora BCom­bi­na­tor i diver­sos àngels inver­sors. Si la com­pa­nyia, actu­al­ment valo­rada amb 841.000 euros, acon­se­gueix cul­mi­nar la pròxima ope­ració d’injecció de capi­tal, arri­barà als 4 mili­ons d’euros de valo­ració. Així mateix, la fac­tu­ració de la pri­mera sin­gla­dura es tan­carà en 50.000 euros, amb l’objec­tiu de fer el salt l’any vinent al milió d’euros. “El nos­tre objec­tiu és intro­duir aquesta meto­do­lo­gia edu­ca­tiva en les noves gene­ra­ci­ons, des dels alum­nes de primària i ESO fins als estu­di­ants de pri­mer de car­rera que vul­guin ini­ciar-se en els camps de la pro­gra­mació i la robòtica.” L’oferta de Star­le­arn va adreçada a pares de família, esco­les, admi­nis­tra­ci­ons i hob­bis­tes que vul­guin apren­dre de temes tec­nològics. Amb el pri­mer llançament de deu jocs, Star­le­arn es pro­posa arri­bar als 100.000 usu­a­ris. De cara al 2023, Star­le­arn es pro­posa asso­lir els cent cur­sos dis­po­ni­bles a la pla­ta­forma. Amb el crei­xe­ment de l’empresa, s’eixam­plarà l’abast geogràfic de la seva oferta: “Durant els pròxims exer­ci­cis volem esca­lar el pro­jecte i, a més de fer una versió en català, tenir presència als països his­pa­no­par­lants. De fet, una fun­dació de l’Equa­dor ja té els nos­tres cur­sos. Tot seguit volem tra­duir el con­tin­gut a set idi­o­mes, començant per l’anglès, el francès i el por­tuguès.” De cara a final d’any, Star­le­arn vol treure al mer­cat “un vide­o­joc en què es con­vida els nens a usar la tec­no­lo­gia per sal­var el món del canvi climàtic”. Val a dir que les mis­si­ons espa­ci­als que pro­posa Star­le­arn, com remarca Cortés, posen el focus en la for­mació i la diversió, tot allu­nyant-se de qual­se­vol intenció com­pe­ti­tiva.

Així mateix, cal remar­car que tan impor­tant com l’oferta de jocs per apren­dre és la for­mació dels pro­fes­si­o­nals de l’edu­cació: “Ara mateix impar­tim cur­sos a 250 mes­tres, els quals ens diuen que el con­tin­gut té prou qua­li­tat i ens ani­mem a anar ampli­ant l’oferta.”

Entre els seus pri­mers cli­ents, hi una empresa com Fadi­sel, espe­ci­a­lit­zada en jogui­nes electròniques, deu esco­les i el govern d’Aragó, que esde­vindrà la pri­mera comu­ni­tat autònoma que ofe­rirà a l’escola pública for­mació en robòtica a través de la ludi­fi­cació. El pro­ducte també s’ofe­reix a 150 boti­gues de l’Estat espa­nyol i Por­tu­gal. L’any 2023, a més d’explo­rar a fons les pos­si­bi­li­tats del B2B i B2G, és a dir, els seg­ments de mer­cat de les esco­les i els sis­te­mes públics d’edu­cació, volen inten­si­fi­car “el B2C, anar al con­su­mi­dor final”, perquè cre­uen que real­ment pot donar “un bon resul­tat”, tenint en compte la res­posta que estan rebent.

A la plan­ti­lla de Star­le­arn, de la qual ara mateix for­men part tretze per­so­nes, els peda­gogs hi tenen una presència impor­tant, i entre els seus col·labo­ra­dors hi ha Ali­cia Tajeiro, que ha estat nome­nada recent­ment millor pro­fes­sora de l’Estat.

Actu­al­ment, el mer­cat de la ludi­fi­cació es troba arreu en una fase de crei­xe­ment expo­nen­cial, i alguns estu­dis, com el de P&S Market Rese­arch, pre­ve­uen que arribi a finals d’any als 20.000 mili­ons d’euros de volum de negoci. A l’Estat, les com­pa­nyies de tec­no­lo­gia edu­ca­tiva estan sor­tint com bolets, i actu­al­ment ja hi ha un cens de 250, tot superant Ale­ma­nya. Val a dir que for­mar-se en pro­gra­mació serà essen­cial per als pro­fes­si­o­nals del futur: enti­tats com la Uni­ver­si­tat de Har­vard pre­ve­uen que el 2025 fins a un 85% de les pro­fes­si­ons reque­ri­ran conei­xe­ments de pro­gra­mació.

Ara volen píndoles i vídeos

Per què creix tant la ludificació? Cortés ho té clar: “Abans els nens llegien més, i ara volen píndoles i vídeos, són molt tecnològics i volen adquirir coneixement de forma ràpida i jugant.” Com explica, “la formació ludificada incentiva l’autonomia i enforteix l’autoestima dels més petits, que a través dels jocs interactius investiguen i adquireixen nous coneixements”. Segons alguns estudis, el joc de simulació millora en un 9% la retenció de coneixements i en un 14% el coneixement basat en habilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.