Gran angular

L’esforç per obrir mercat

8 anys fa que Power Instep genera contingut per donar a conèixer el seu producte amb l’objectiu que els clients el comprin

Tenir una bona idea, un bon pro­ducte i un bon emba­latge no és sufi­ci­ent per tri­om­far. Calen molts esforços, temps i visió de negoci perquè un pro­ducte nou arribi al mer­cat i, el que és més impor­tant, perquè tin­gui demanda.

Obrir mer­cat és, doncs, un dels prin­ci­pals rep­tes a què s’enfron­ten empre­ne­dors que tenen entre mans una nove­tat. Tot i les faci­li­tats de gua­nyar visi­bi­li­tat que donen les xar­xes soci­als, gene­rar el conei­xe­ment al vol­tant del nou pro­ducte reque­reix molta dedi­cació i molta dosi de paciència i per­se­ve­rança. I si no, que l’hi diguin a Vicente Borés, fun­da­dor de la com­pa­nyia Power Ins­tep, que ha desen­vo­lu­pat unes peces per a l’empe­nya total­ment inno­va­do­res que aju­den a millo­rar la força i la tècnica en la pràctica de dife­rents esports. Des de l’any 2014 no només han fet rea­li­tat el pro­ducte, sinó també el model de negoci, i han gene­rat conei­xe­ment perquè els poten­ci­als usu­a­ris sàpiguen què és i per a què s’uti­litza Power Ins­tep. Una tasca gens fàcil.

Borés va rebre la visita del seu oncle, exju­ga­dor del Barça Atlètic en els anys setanta, perquè l’ajudés a fer evo­lu­ci­o­nar una idea de negoci. Borés, que ales­ho­res era el direc­tor gene­ral de l’edi­to­rial RBA, va començar a vin­cu­lar-se a un pro­jecte que avui li ocupa el seu temps i del qual té el con­trol total.

Aque­lla bos­seta de roba amb metall a dins que havia cosit a casa el seu oncle per posar-la a l’empe­nya la va por­tar a un engi­nyer indus­trial. Van començar a donar forma a un nou pro­ducte i a les seves vari­e­tats en pes i colors. Durant més d’un any el van anar defi­nint, iden­ti­fi­cant proveïdors i fent un pro­to­tip que el mara­tonià Martín Fiz, un tri­at­leta i un trail run­ner van tes­tar per iden­ti­fi­car-ne els bene­fi­cis fun­ci­o­nals. Les pri­me­res pro­ves van ser molt posi­ti­ves.

Borés, cons­ci­ent que calia demos­trar encara més els avan­tat­ges del seu pro­ducte, va acu­dir al CAR de Sant Cugat, a l’Ins­ti­tut Naci­o­nal d’Edu­cació Física de Bar­ce­lona i als prin­ci­pals entre­na­dors de les dife­rents dis­ci­pli­nes espor­ti­ves per con­fir­mar que fer ser­vir el seu invent millora el ren­di­ment, la força i l’eficiència. El pro­ducte va arri­bar a les boti­gues, que el van rebre amb els braços oberts, però els cli­ents no el com­pra­ven perquè no el conei­xien. “Tocava gene­rar conei­xe­ment, perquè ni els depen­dents de les boti­gues sabien expli­car-ne el valor”, diu Borés. En total han aca­bat ela­bo­rant vora una desena d’estu­dis i han publi­cat plans d’entre­na­ment per a dife­rents pràcti­ques espor­ti­ves per fer bullir l’olla.

Amb l’arri­bada de la covid, van tan­car les vies de dis­tri­bució amb què s’havien estre­nat, i van optar pel canal en línia. Les ven­des, encara min­ses, tot just s’han començat a con­so­li­dar. Borés creu que ara, la seva tasca pedagògica anirà fent la seva cursa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.