Gran angular

Infraestructures neutres i compartides

Cellnex presenta en el MWC el seu model industrial que advoca per reduir els costos, millorar l’eficiència i impulsar la sostenibilitat de les telecomunicacions

L’empresa explicarà el seu model a través de visualització hologràfica

Cell­nex Tele­com par­ti­ci­parà un any més en el Mobile World Con­gress, enguany amb un estand de més de 180 m², que estarà ubi­cat al pavelló 4 de Fira Gran Via de l’Hos­pi­ta­let. L’ope­ra­dor líder euro­peu en infra­es­truc­tu­res de tele­co­mu­ni­ca­ci­ons sense fils, amb presència en dotze països i un por­ta­foli de més de 138.000 emplaçaments –inclo­ent-hi les pre­vi­si­ons de des­ple­ga­ment fins al 2030–, pre­sen­tarà totes les solu­ci­ons de con­nec­ti­vi­tat que ofe­reix als seus cli­ents, amb l’objec­tiu d’acom­pa­nyar-los en el desen­vo­lu­pa­ment, des­ple­ga­ment, ope­ració i man­te­ni­ment de totes aque­lles infra­es­truc­tu­res i actius adja­cents a les tor­res que siguin mutu­a­lit­za­bles a par­tir d’un model neu­tral host.

Cell­nex, des de la seva sor­tida a borsa el 2015, ha desen­vo­lu­pat un model indus­trial a Europa que advoca per la neu­tra­li­tat i la com­par­tició, perquè els ope­ra­dors mòbils puguin reduir els seus cos­tos d’ope­ració i diri­gir els esforços i recur­sos a inver­tir en el des­ple­ga­ment de noves tec­no­lo­gies i ser­veis per als seus cli­ents finals.

Ope­ra­dor inte­gral. Com a ope­ra­dor inte­gral d’infra­es­truc­tu­res, Cell­nex també desen­vo­lupa, des­plega i opera tota la cadena de valor de les infra­es­truc­tu­res de con­nec­ti­vi­tat adja­cents a les tor­res i a la vegada necessàries per al des­ple­ga­ment de noves tec­no­lo­gies com ara la 5G o la inter­net de les coses (IoT).

Entre aquests actius adja­cents des­ta­quen els sis­te­mes dis­tribuïts d’ante­nes (DAS, en les seves sigles en anglès) i les small cells, clau per a la den­si­fi­cació de la xarxa; la fibra a la torre (FTTT) per ampliar la capa­ci­tat de trans­missió de dades o els data cen­ters i l’edge com­pu­ting (com­pu­tació en l’extrem de la xarxa), bàsics per asse­gu­rar les bai­xes latències (temps de res­posta) necessàries per a apli­ca­ci­ons i pro­ces­sos crítics. A més d’ampliar la gestió de la infra­es­truc­tura pas­siva, en el cas de les tor­res, amb la de l’equi­pa­ment actiu de trans­missió de veu i dades.

Per expli­car aquest model, Cell­nex atendrà els visi­tants a l’estand 4C50, del Hall 4, i els pre­sen­tarà, a través d’una visu­a­lit­zació hologràfica de grans dimen­si­ons, una antena en for­mat 3D per expli­car el model d’infra­es­truc­tura neu­tra i com­par­tida, així com el con­cepte aug­men­ted towerco. També a l’estand, la com­pa­nyia ense­nyarà, a través d’una pan­ta­lla interac­tiva de més de 5 m, exem­ples con­crets de des­ple­ga­ment d’aquest tipus d’infra­es­truc­tu­res i actius adja­cents als dife­rents països d’Europa on opera, tenint en compte les solu­ci­ons de con­nec­ti­vi­tat que ofe­reix als seus cli­ents.

Així, mos­trarà el model indus­trial ope­ra­tiu, la con­nec­ti­vi­tat a tot arreu i cap als actius, el pro­ces­sa­ment de dades dis­tribuït i les fonts d’ener­gia i mate­ri­als que uti­litza la com­pa­nyia per garan­tir una con­nec­ti­vi­tat sos­te­ni­ble.

5G Bro­ad­cast. També durant el MWC, Cell­nex pro­varà jun­ta­ment amb Rohde Schwarz, Qual­comm Tech­no­lo­gies i Ateme, les emis­si­ons de 5G Bro­ad­cast. Es tracta d’una prova pilot que per­metrà que els espec­ta­dors rebin con­tin­gut de tele­visió i ràdio en directe als seus telèfons mòbils amb un baix con­sum de bate­ria, sense neces­si­tat de con­su­mir dades i amb cober­tura de qua­li­tat.

Les pro­ves, ini­ci­a­des a mit­jans del gener pas­sat, s’han dut a terme al saló inter­na­ci­o­nal de l’audi­o­vi­sual ISE i aca­ba­ran després del MWC Bar­ce­lona 2023. D’aquesta manera, al llarg de set set­ma­nes, els usu­a­ris poden acce­dir als con­tin­guts a través dels seus dis­po­si­tius mòbils com­pa­ti­bles amb el senyal 5G Bro­ad­cast. Gràcies a la col·labo­ració d’RTVE, els con­tin­guts als quals es poden acce­dir inclo­uen el Canal 24h de Ràdio Tele­visió Espa­nyola, La1 i Ràdio 5, el canal de ràdio regi­o­nal de Radio Naci­o­nal de España.

Per a aquest test, Cell­nex ha des­ple­gat un nou emplaçament per donar cober­tura a la zona al vol­tant del recinte de Fira Gran Via; el trans­mis­sor ha estat apor­tat per Rohde Schwarz; la codi­fi­cació del con­tin­gut es rea­litza amb equips d’Ateme i els recep­tors que s’uti­lit­zen per a la demos­tració incor­po­ren tec­no­lo­gia Qual­comm.

GSMA Foundry. La GSMA Foundry mos­trarà durant el MWC les solu­ci­ons del món real als rep­tes de la indústria, encar­re­ga­des de nodrir de noves idees a través de pro­ves comer­ci­als i esca­lar solu­ci­ons pro­va­des per for­jar el futur digi­tal.

Cell­nex tindrà una presència des­ta­cada al GSMA Foundry Inno­va­tion Show­case. Com a líder del pro­jecte 5G Cata­lu­nya, mos­trarà els set casos d’ús que ha desen­vo­lu­pant jun­ta­ment amb altres part­ners a l’àrea metro­po­li­tana de Bar­ce­lona, entre els quals des­taca com una xarxa 5G per­met dis­po­sar d’una alta capa­ci­tat d’envi­a­ment d’infor­mació amb una latència de xarxa molt baixa, que fa pos­si­ble la visu­a­lit­zació d’holo­gra­mes de forma bidi­rec­ci­o­nal.

En aquest cas d’ús, s’ha pro­vat la cre­ació d’un suport hologràfic per a entorns de for­mació a distància. L’objec­tiu és apor­tar valor afe­git a l’entorn de l’edu­cació a distància, acon­se­guint una sen­sació de pro­xi­mi­tat física entre pro­fes­sors i alum­nes. Per fer-ho pos­si­ble, s’uti­litza la presència hologràfica de l’ora­dor, que pot esta­blir comu­ni­cació bidi­rec­ci­o­nal amb els seus alum­nes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.