Empreses

Vueling estrena seu a Viladecans i dona per superat el cop de la Covid

L’edifici de 12.000 metres quadrats reuneix per primera vegada el centre d’operacions de la companyia i les àrees d’innovació, digitalització i formació

Vue­ling va inau­gu­rar ahir diven­dres la seva nova seu cor­po­ra­tiva de 12.000 metres qua­drats al Vila­de­cans Busi­ness Park, on aglu­tina el cen­tre d’ope­ra­ci­ons i les àrees d’inno­vació, digi­ta­lit­zació i for­mació de la com­pa­nyia. En total hi tre­ba­llen unes 700 per­so­nes de les més de 4.200 que forma la plan­ti­lla de la com­pa­nyia del grup IAG (Ibe­ria, Bri­tish Airways, Level i Aer Lin­gus); la majo­ria són pilots (1.200) i tri­pu­lació (2.500).

El cor d’aquest edi­fici és la sala d’ope­ra­ci­ons, que està activa de manera per­ma­nent per donar suport als prop de 200.000 vols que s’ope­ren cada any (uns 750 en dies de molta acti­vi­tat), en un cen­te­nar de rutes i con­nec­tant 30 països. A la sala d’ope­ra­ci­ons estan des­ti­na­des 185 per­so­nes en tres torns.

Ben a prop es troba la sala de crisi, que entra­ria en fun­ci­o­na­ment en cas que cal­gui acti­var el pla d’emergència per un acci­dent o situ­ació crítica, com va ser la pandèmia.

El nou edi­fici de Vue­ling alberga sota un mateix sos­tre la plan­ti­lla més ope­ra­tiva amb la que es dedica al desen­vo­lu­pa­ment tec­nològic. En total, són uns 500 pro­fes­si­o­nals amb dife­rents per­fils tècnics dels quals 380 esta­ran a Vila­de­cans i la resta a la seu tec­nològica que l’aerolínia té a Sara­gossa.

Per cap­tar talent, el 2018 es va crear la Vue­ling Uni­ver­sity, que forma part també de les àrees agru­pa­des a la nova seu. En aquests cinc anys ha impar­tit for­mació a uns 250 alum­nes, alguns amb pro­fes­si­ons tec­nològiques que volen reci­clar-se, però també pro­fes­si­o­nals d’altres dis­ci­pli­nes que volen fer un tomb a la seva car­rera. El 65% s’aca­ben unint a l’equip de tec­no­lo­gia.

Per al pre­si­dent i CEO de Vue­ling, Marco San­sa­vini, l’edi­fici és una opor­tu­ni­tat per cohe­si­o­nar els equips i cer­car siner­gies: “Suposa un pas més per a la com­pa­nyia en el seu pla estratègic Vue­ling Trans­form, que té com a objec­tiu desen­vo­lu­par el poten­cial de l’aerolínia, gua­nyar com­pe­ti­ti­vi­tat i pre­pa­rar-la pels rep­tes de futur”, va dir.

Entre els rep­tes de futur des­taca el de la sos­te­ni­bi­li­tat, aspecte en el que van inci­dir tant el pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Pere Ara­gonès, com la minis­tra de Trans­ports del Govern espa­nyol, Raquel Sánchez, en els res­pec­tius par­la­ments. Tots dos van cele­brar que des de Bar­ce­lona, Vue­ling esti­gui apos­tant pel SAF (com­bus­ti­ble sos­te­ni­ble per l’avi­ació): “Hi ha una gran opor­tu­ni­tat en el país per lide­rar la pro­ducció de SAF a nivell euro­peu”, va dir San­sa­vini.

Vue­ling, que va començar a ope­rar el 2004, és la prin­ci­pal com­pa­nyia de l’aero­port del Prat i la que més viat­gers trans­porta a l’estat espa­nyol. La reducció de la mobi­li­tat per la pandèmia ha repre­sen­tat unes pèrdues de mil mili­ons d’euros entre 2020 i 202, fet que va obli­gar l’aerolínia a sol·lici­tar un préstec ICO de 262 mili­ons.

L’oferta actual de vols ja supera la que tenia el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.