Política

El PSC i Junts negocien per la Diputació de Barcelona amb “discreció”

La portaveu socialista, Èlia Tortolero, ho ha assegurat en roda de premsa i ha alabat l’entesa del 2019, mentre Xavier Trias ha dit que no hi està en contra

Després de l’operació contra Xavier Trias perquè el socialista Jaume Collboni hagi pogut esdevenir alcalde de Barcelona, encara queden algunes carpetes pendents de la política municipal. La Diputació de Barcelona és una d’elles i els retrets creuats entre el PSC i Junts podrien no tenir efecte en aquesta institució supramunicipal. Ara per ara ja s’està mantenint converses que podrien reeditar l’acord del 2019. En roda de premsa després de l’executiva dels socialistes d’aquest dilluns, la seva portaveu, Èlia Tortolero, ho ha comentat, assegurant que cal “discreció” en les negociacions amb el partit de Borràs i Turull, mentre ha lloat el pacte del darrer mandat, en què les dues formacions van compartir el govern, amb la presidència de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Segons Tortolero, l’acord va ser “molt positiu” i n’estan “molt contents”. No ha descartat la reedició del pacte amb Junts i ha insistit que les converses segueixen, si bé no ha donat més detalls de com estan evolucionant. Tot plegat, mentre ha alabat el pacte que ha permès Collboni ser el nou batlle de la capital del país.

Alhora, el líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que no està en contra d’aquest acord amb el PSC a la Diputació, malgrat que està dolgut per la decisió de Collboni. En declaracions a TV3, ha afirmat que Núria Marín és “una persona que manté la paraula” i que li té “un gran respecte”. “No estic en desacord amb aquest pacte. Que jo estigui enfadat i indignat no vol dir que nosaltres a la vida no siguem intel·ligents”, ha etzibat. També ha volgut afegir que el seu partit no pot estar “fora del món” i que cal estar amb la “capacitat de poder governar i tirar endavant les coses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.