Gran angular

Mascotes, negoci en expansió

Creixen les activitats empresarials dedicades a millorar l’existència dels membres de la família més consentits

Pro­ba­ble­ment qui no té una mas­cota a casa no donarà crèdit al crei­xe­ment d’acti­vi­tats econòmiques que està havent-hi al vol­tant dels que pro­ba­ble­ment són els mem­bres més con­sen­tits de la família. Tot i la gran vari­e­tat d’ani­ma­lons que con­vi­uen a les llars, des dels més habi­tu­als fins als més exòtics, els nego­cis en expansió se cen­tren bàsica­ment en gos­sos i gats, per aquest ordre.

La tendència a optar per una ali­men­tació sana no afecta només els mem­bres humans de les famílies. Ara també es vol que els ani­mals men­gin com cal. Aquesta pre­o­cu­pació crei­xent per la salut de les mas­co­tes ha fet que l’acce­le­ra­dora de mar­ques de gran con­sum Chef Sam hagi llançat al mer­cat Family Love, la pri­mera marca d’ali­men­tació real food per a gos­sos i gats que es pot tro­bar als super­mer­cats. Es tracta de men­jar casolà, total­ment natu­ral i fresc, desen­vo­lu­pat per vete­ri­na­ris i ela­bo­rat per cui­ners.

“Cada vegada més per­so­nes volen saber què men­gen els seus ani­mals i com ali­men­tar-los de forma més equi­li­brada i com­pleta, amb men­jar de veri­tat, i nosal­tres som els pri­mers a por­tar aquesta ali­men­tació autèntica per a gos­sos i gats al super­mer­cat”, explica Adrià Gal­de­ano, CEO de Family Love. Abans que acabi l’any, la com­pa­nyia vol que els seus pro­duc­tes esti­guin dis­po­ni­bles en més de cent punts de venda.

Entre els dis­tribuïdors, Caprabo també ha impul­sat la seva secció de mas­co­tes, que durant el pri­mer semes­tre d’enguany va ano­tar un crei­xe­ment mitjà supe­rior al 18% en ven­des. “Tenim una oferta pròxima a cinc-cen­tes referències des­ti­na­des a la cura i l’ali­men­tació de les mas­co­tes, i en el nos­tre com­promís per adap­tar-nos a les neces­si­tats i tendències de les llars, Caprabo ha posat en marxa enguany un pla de nova implan­tació i ampli­ació tant de l’espai que dedica a aquests pro­duc­tes als seus super­mer­cats com a l’assor­ti­ment que ofe­rim”, afirma Daniel Ledesma, direc­tor comer­cial de Caprabo.

Fal­ten per­ru­quers.

El món que envolta les mas­co­tes es va eixam­plant. Hi ha línies de moda i com­ple­ments, joies, jogui­nes, llits, flas­sa­des per l’hivern i esto­res refri­ge­rants per a l’estiu, pis­ci­nes domèsti­ques per a gats i gos­sos, i també espais deli­mi­tats a les plat­ges per fer banys amb ells. Tot i això, l’àrea que més ha cres­cut en els dar­rers anys és la de la per­ru­que­ria canina, “una de les pro­fes­si­ons més deman­da­des”, segons Alex Artero, CEO de la firma que du el seu cognom i que és con­si­de­rada líder mun­dial en el sec­tor de la cura del pèl caní.

A l’Estat, hi ha 10.000 salons de per­ru­que­ria per a mas­co­tes, amb un crei­xe­ment del 30% anual des del 2020. I com als salons per a per­so­nes, en la majo­ria dels des­ti­nats als gos­sos hi ha llis­tes d’espera i es tre­ba­lla amb cita prèvia. Vilas­sar de Dalt ofe­reix l’opor­tu­ni­tat de gau­dir d’unes jor­na­des d’esti­lisme caní el 25 i 26 de novem­bre, ja que la vila aco­llirà l’Artero Gro­o­ming Slam, el Cam­pi­o­nat Inter­na­ci­o­nal de Per­ru­que­ria Canina.

Dins el sec­tor hote­ler, les mas­co­tes també entren amb força. Ja són mol­tes les cade­nes que es defi­nei­xen com a pet fri­endly i ani­men els cli­ents a gau­dir de les vacan­ces acom­pa­nyats del ani­ma­lons. “Nadal ino­bli­da­ble amb la teva mas­cota”, anun­ci­ava el mes pas­sat la cadena Ser­co­tel per a tots els seus esta­bli­ments a l’Estat. Refe­rint-se bàsica­ment als gos­sos, els ofe­reix “un deliciós snack i un llit dis­se­nyat amb fusta sos­te­ni­ble, cer­ti­fi­cada pet vegan i equi­pada amb aca­bats anti­bac­te­ri­ans”, amb men­ja­dora i abeu­ra­dora inclo­ses.

Salut i inno­vació.

El benes­tar ani­mal -i fami­liar- està direc­ta­ment rela­ci­o­nat amb les asse­gu­ran­ces de salut per a mas­co­tes, tot i que a escala esta­tal només el 30% dels pro­pi­e­ta­ris en tenen. Caixa d’Engi­nyers, una de les enti­tats que ofe­reix aquest tipus de pòlis­ses, xifra en 1.205 euros anu­als la des­pesa mit­jana des­ti­nada a l’atenció vete­rinària, una quan­ti­tat econòmica sovint difícil d’assu­mir per a mol­tes llars. Aquesta no és una àrea nova però sí que dar­re­ra­ment s’ha inten­si­fi­cat l’oferta per l’entrada en vigor, el 29 de setem­bre pas­sat, de la nova regu­lació que reque­reix que tots els pro­pi­e­ta­ris de mas­co­tes tin­guin una asse­gu­rança que inclo­gui una cober­tura mínima de res­pon­sa­bi­li­tat civil, que busca res­pon­dre davant pos­si­bles danys a ter­cers.

La inno­vació i la tec­no­lo­gia també han irrom­put en el món de les mas­co­tes. A l’Estat es comp­ta­bi­lit­zen més de 140 empre­ses del sec­tor, que ocu­pen 14.000 per­so­nes, segons dades de l’Obser­va­tori Pet Tech de Santévet, asse­gu­ra­dora de salut per a ani­mals de com­pa­nyia i orga­nit­za­dora de la fira Mas­co­ting, que va reu­nir més de 10.000 visi­tants a Bar­ce­lona, a prin­ci­pis de l’octu­bre pas­sat. El comerç electrònic, l’ali­men­tació i les solu­ci­ons digi­tals per a l’ani­mal són els àmbits que aglu­ti­nen més empre­ses en aquest sec­tor, quart en atracció d’inversió, rere França, el Regne Unit i Ale­ma­nya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.