Gran angular

Contra xifrada

Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Un menú gas­tronòmic dis­se­nyat per Carme Rus­ca­lleda, única xef del món amb set estre­lles Mic­he­lin, i unes postres ide­a­des per Patri­cia Sch­midt i Chris­tian Escribà, reco­ne­guts pas­tis­sers. Tot mari­dat amb un pro­grama de con­ferències de veus del món de les dones i la tec­no­lo­gia com Mercè Brey, escrip­tora, con­fe­ren­ci­ant i experta en diver­si­tat i lide­ratge; Karina Gibert, degana del Col·legi Ofi­cial d’Engi­nye­ria Informàtica de Cata­lu­nya i direc­tora del cen­tre de recerca Inte­lli­gent Data Sci­ence & Arti­fi­cial Inte­lli­gence (Ideai-UPC); Mar Por­ras, pre­si­denta de l’asso­ci­ació Stem Women, o Joana Amat, empresària i pre­si­denta de Fidem i Coper­sona, entre mol­tes altres, és l’exclu­siu pla que pro­posa Euro­firms Foun­da­tion, enti­tat que tre­ba­lla per la incor­po­ració labo­ral de per­so­nes amb dis­ca­pa­ci­tat, per recap­tar fons per a una causa solidària.

Sota el títol La Bravíssima i a l’hotel de luxe Sant Pere del Bosc de Llo­ret de Mar, la fun­dació con­voca el 24 de maig vinent aquest gran àpat soli­dari per finançar el Boot­camp d’Euro­firms Foun­da­tion: un pro­grama de 12 set­ma­nes en desen­vo­lu­pa­ment web per a dones amb dis­ca­pa­ci­tat i impul­sar, així, la incor­po­ració d’aquest col·lec­tiu en el sec­tor TIC.

En l’actu­a­li­tat només la mei­tat de les per­so­nes amb dis­ca­pa­ci­tat en edat labo­ral estan ocu­pa­des, i el 75% d’elles tenen un con­tracte tem­po­ral. En aquest marc, les dones es tro­ben en una posició espe­ci­al­ment vul­ne­ra­ble, amb les taxes d’ocu­pació més bai­xes: només el 26,9% de les dones amb dis­ca­pa­ci­tat tenen ocu­pació, però a més a més, segons un estudi de la mateixa fun­dació, la presència de dones amb dis­ca­pa­ci­tat majors de 45 anys en els sec­tors tec­nològics encara és més reduït i a sobre està car­re­gat de bar­re­res. De fet, l’anàlisi mos­tra que més del 90% de les dones majors de 45 anys amb dis­ca­pa­ci­tat topen amb la bretxa digi­tal.

Per ensor­rar les bar­re­res cal for­mació, acom­pa­nya­ment i també una inversió per­so­nal que costa d’assu­mir tenint en compte la baixa taxa d’ocu­pació d’aquest per­fil.

Així que ini­ci­a­ti­ves solidàries com La Bravíssima, que posa el focus en dues deficiències del mer­cat de tre­ball a casa nos­tra: una, la baixa presència de dones, i més si tenen dis­ca­pa­ci­tat, en el sec­tor tec­nològic, i, dues, la greu difi­cul­tat per tro­bar per­so­nal qua­li­fi­cat TIC, ali­men­ten l’espe­rança.

“No obli­dem que la igual­tat i l’empo­de­ra­ment de les dones amb dis­ca­pa­ci­tat està emmar­cat en el cinquè dels dis­set objec­tius de desen­vo­lu­pa­ment sos­te­ni­ble de l’ONU. En aquest marc, “Euro­firms Foun­da­tion volem con­tri­buir de manera con­junta en la cre­ació d’un món de pos­si­bi­li­tats il·limi­ta­des i enfor­tir així la posició de les dones en tots els àmbits de la soci­e­tat”, diu la direc­tora de la fun­dació, Maria Jordà.

195
és el preu en euros del tiquet individual que inclou dinar i conferències. Si es compra una taula de 10 places, l’aportació és de 2.000 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.