Política

Eleccions Europees

Els sondejos donen un clara victòria a la ultradreta italiana

Germans d’Itàlia, el partit de Giorgia Meloni, obtindria entre el 26% i el 30 %

El Partit Democràtic seria la segona força amb una forquilla del 21% al 25% i el Moviment 5 Estrelles, la tercera amb un 10-14%

Forza Itàlia (8,5%-10,5%) i la Lliga (8%-10%), socis de govern de Meloni, serien la quarta i cinquena llista

L’Aliança Verda Esquerra , entre el 5% i el 7%

Els sondejos a peu d’urna al tancament dels col·legis electorals italians –els últims en tancar a tota Europa, a les onze de la nit– donen un clar avantatge al partit de la primera ministra Giorgia Meloni, els Germans d’Itàlia (GdI), a les eleccions europees d’aquest diumenge. La formació d’extrema dreta obtindria, segons el pronòstic de la televisió pública RAI, entre un 26% i un 30% dels vots.

La segona força més votada seria el Partit Demòcrata (PD), que aconseguiria del 21% al 25%, segons el mateix sondeig. L’antisistema Moviment Cinc Estrelles (M5E) seria la tercera força amb una forquilla entre el 10% i el 14%.

Les formacions sòcies de govern de Meloni, la coalició conservadora Forza Itàlia-Nosaltres Moderats i la ultradretana La Lliga, estarien pràcticament empatades en la quarta i cinquena posició amb un 8,5%-10,5% i un 8%-10%, respectivament.

L’Aliança Verda Esquerra mantindria la representació a l’eurocambra amb un pronòstic d’entre el 5% i el 7% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.