Economia

Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

La inflació interanual a la zona euro ha pujar dues dècimes al maig, fins al 2,6%, tal com preveia l’Eurostat, l’oficina d’estadística de la Unió Europea (UE). Al conjunt dels Vint-i-set, l’augment dels preus ha estat del 2,7%, una dècima més que a l’abril.

L’encariment dels serveis, que pugen 4 dècimes, fins al 4,1%, ha empès amunt la inflació. També hi ha contribuït l’energia, que trenca una tendència de diversos mesos a la baixa i se situa en el 0,3% (+0,9%). La inflació dels aliments, l’alcohol i el tabac ha baixat dues dècimes, fins al 2,6%, i també ho han fet els preus dels béns industrials no energètics, que han passat del 0,9 a l’abril al 0,7% al maig.

L’Eurostat també ha confirmat l’increment de dues dècimes, fins al 2,9%, de la inflació subjacent, el càlcul que exclou els preus de l’energia, els aliments i el tabac, per ser més volàtils.

L’increment més elevat s’ha registrat a Romania (5,8%) i el més baix a Letònia (0%). A l’Estat espanyol la inflació interanual al maig ha augmentat quatre dècimes, fins al 3,8%, el percentatge que ja preveia l’Eurostat a finals de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.