Economia

Economia

Se suspèn la vaga de neteja de Calella gràcies a un preacord

Els treballadors d’Urbaser-Arca del Maresme han arribat a un preacord d’última hora, segons han donat a conèixer els mitjans locals Ràdio Calella Televisió i Calella Comunicació. Ha quedat suspesa així la convocatòria de vaga indefinida de la neteja i recollida d’escombraries que havia de començar dilluns. El personal ha valorat que es tracta d’un preacord “de mínims” amb el qual no estan satisfets, però que no volen iniciar l’aturada “per responsabilitat”, perquè també són veïns de Calella. Els empleats esperen que el nou plec de clàusules que s’està redactant sobre el servei de neteja i de recollida d’escombraries contempli les seves necessitats. La concessió actual a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Urbaser-Arca del Maresme acaba l’any 2027. La vaga havia de visibilitzar la demanda de millores salarials –el sou està congelat des de fa 9 anys–, laborals i de maquinària que fa mesos s’estan reclamant. Els treballadors ja havien protestat dues vegades a finals de maig a les portes del consistori abans de convocar l’aturada.

Davant de l’anunci de vaga, l’Ajuntament havia elaborat un pla per minimitzar els efectes de l’aturada mobilitzant la brigada municipal, Gestaigua i la Fundació Marpi, i també s’havia plantejat contractar empreses externes. El departament de Treball de la Generalitat, per la seva part, havia decretat quins serien els serveis mínims.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.