Política

Dolors Ruiz Rodríguez

Cap de l’oposició (ERC)

“Tot és una continuïtat, també en les maneres de fer”

“Creiem que el transport públic ha de ser prou atractiu perquè sigui més fàcil fer-ne ús que anar amb el cotxe”

“No veiem cap motiu per votar en contra del pressupost, malgrat que no crec que siguin capaços d’arribar a executar els 38 milions”

Cal prioritzar els 2.000 habitants que viuen a les urbanitzacions i Sant Feliu del Racó

Dolors Ruiz, d’ERC, cap de l’opo­sició, fa una valo­ració del recent canvi a l’alcal­dia i posa l’accent en la mobi­li­tat, les pis­ci­nes i l’estat de les urba­nit­za­ci­ons.

Com valora el canvi a l’alcal­dia?
És molt recent. Si em pre­gun­tes per l’estratègia que s’hagi produït a mig man­dat, crec que és la més intel·ligent que s’hau­ria pogut fer, té les coses pau­ta­des i la majo­ria abso­luta asse­gu­rada. Per altra banda, entenc que ha de fer-se conèixer i seran les urnes de 2027 les que hau­ran de vali­dar si és l’alcal­dessa que ha de con­ti­nuar davant del con­sis­tori. Feia temps que s’espe­rava el canvi.
Creu que és un relleu con­ti­nu­ista?
Sí, amb pro­jec­tes ini­ci­ats que són impor­tants per al muni­cipi. Tot és una con­tinuïtat, també en les mane­res de fer. Hi ha coses que no han can­viat i que s’hau­rien pogut millo­rar. A l’opo­sició, no se’ns con­voca amb temps. Per exem­ple, es va fer una inau­gu­ració del segon tram del camí bici i no se’ns va con­vo­car. Suposo, també, perquè sabien que hi ha coses que estan pen­dents, lli­ga­des a la segu­re­tat, que no s’havien resolt.
Han denun­ciat que hi ha punts peri­llo­sos per al via­nant?
És un camí perquè no té l’amplada sufi­ci­ent per poder fer-hi un car­ril. Hi con­vi­uen ciclis­tes, per­so­nes que van en pati­net o a peu i con­necta Cas­te­llar fins a Sant Feliu del Racó, pas­sant per entra­des d’urba­nit­za­ci­ons, on no està resolt com s’ha de cre­uar. El més perillós és tra­ves­sar la car­re­tera, que és de la Gene­ra­li­tat, el lloc on es troba el pri­mer i segon tram del camí bici. La diagnosi del pla de mobi­li­tat urbana sos­te­ni­ble deia que s’hi hau­ria de posar un semàfor i un pas de via­nants. Con­si­de­rem que no és segur.
Van votar en con­tra del pla de mobi­li­tat. Per què?
Per dife­rents motius. A les opci­ons que ens esta­ven donant no es veia una aposta pel trans­port públic. Al pla actual no es parla del tren i molt poc de l’autobús. D’altra banda, se cen­tra en actu­a­ci­ons a la part cen­tral del poble. S’han dei­xat de banda Sant Feliu del Racó i les urba­nit­za­ci­ons. No s’està donant res­posta a les rea­li­tats. Per als embus­sos que es pro­du­ei­xen a l’entrada, no hi ha una solució. Estàs dient que vols poten­ciar que la gent vin­gui a com­prar al cen­tre però estàs omplint l’entrada d’espais comer­ci­als amb apar­ca­ment. Hi ha incon­gruències i és insu­fi­ci­ent.
Con­ti­nuen apos­tant per l’arri­bada del tren a la ciu­tat?
Cre­iem en la idea de l’arri­bada del tren. Quan estan donant alter­na­ti­ves i t’estàs basant en com modi­fi­caràs la car­re­tera fins a Saba­dell i si enllaçaràs amb la ronda o si es farà la B-40, les alter­na­ti­ves que estan donant ells no vet­llen perquè pugui arri­bar un dia el tren. Estem espe­rant els resul­tats de l’estudi, que va començar a l’abril i que era d’un any. Pot­ser tin­drem resul­tats aviat. Cre­iem que el trans­port públic ha de ser prou atrac­tiu perquè sigui més fàcil fer-ne ús que anar amb el cotxe.
I es van abs­te­nir, però, en el pres­su­post.
No veiem cap motiu per votar-hi en con­tra, mal­grat que no crec que siguin capaços d’arri­bar a exe­cu­tar els 38 mili­ons d’euros. No cre­iem que s’arri­bin a fer totes les acci­ons pre­vis­tes. Hi ha temes com l’ins­ti­tut escola, que fa temps que el dema­nem. Hi ha la pis­cina, que ja venia de l’ante­rior pres­su­post, que nosal­tres no hi cre­iem. Aquesta vegada, pel fet que s’apostés per peti­tes polítiques, vam optar per l’abs­tenció. Esta­rem molt atents.
Man­te­nen la posició crítica amb la pis­cina, doncs.
Som crítics amb les pis­ci­nes en gene­ral. A la pis­cina de Sant Feliu del Racó, s’han fet obres de repa­ració que no han tin­gut en compte cri­te­ris d’acces­si­bi­li­tat. Ens van dir que les obres a la pis­cina coberta serien de tres mesos. De cara al juny tin­drem la nova coberta, si no hi ha més des­per­fec­tes, però feia molt de temps que se sabia que s’havia de repa­rar. Els man­te­ni­ments dels equi­pa­ments, també cul­tu­rals, tot sovint són defi­ci­ents.
I la futura pis­cina d’estiu?
En el moment que es pro­posa un pro­jecte gran d’equi­pa­ment has d’inten­tar que es donin els millors ser­veis perquè comen­ces de zero. Vam dema­nar que es pogués cobrir la de car­rils per uti­lit­zar-la més mesos a l’any. El fet de cobrir-la sí que està pre­vist, però no sabem quan es farà. Doncs vol dir que després hauràs de fer obres. Si d’entrada ho tens pre­vist, ho estaríem fent molt millor. El jacuzzi no és neces­sari i el tema d’acces­si­bi­li­tat s’hau­ria d’estu­diar.
Què creu que neces­sita Cas­te­llar i no s’està fent?
Apostàvem per tre­ba­llar en una oferta de trans­port més sos­te­ni­ble i tenir tot Cas­te­llar en compte, espe­ci­al­ment l’entrada fins a Cas­te­llar i les urba­nit­za­ci­ons. Cal pri­o­rit­zar els 2.000 habi­tants que viuen en urba­nit­za­ci­ons i a Sant Feliu, que se’ls ha dei­xat sem­pre de banda i se’ls con­ti­nua dei­xant de banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.