Gesinter preveu créixer un 10% en gestió d’actius
La gestora independent d’actius financers va administrar l’any passat 40 milions d’euros
La firma ha aconseguit refermar el seu model de ‘boutique’ financera, amb tracte personalitzat al client
Gesinter, gestora independent d’actius financers, va gestionar l’any passat actius per valor de 40 milions d’euros, i enguany té previst créixer un 10%. L’any passat la seva xifra de negoci va arribar als 750.000 euros i té uns 300 clients.
La gestora, que enguany compleix 75 anys d’activitat, s’inclou dins de la categoria de boutique financera, com explica el conseller delegat, Kai Torrella: “A França estan molt estesos establiments independents com el nostre, en què qualsevol inversor que vingui pot tenir tracte directe amb els gestors, però també amb altres inversors. En un mercat financer com el nostre, en què has de competir amb bancs i grans gestores estrangeres, nosaltres oferim la capacitat d’explicar de manera senzilla quina pot ser la millor opció inversora, tot oferint solucions personalitzades.” Hi afegeix: “El nostre enfocament combina anàlisi quantitativa i qualitativa, i això permet identificar oportunitats de valor a llarg termini i gestionar el risc de manera eficient. El nostre objectiu sempre ha estat combinar la tradició i els valors familiars amb la modernització i la innovació en la gestió d’actius.” Entre la seva clientela, hi ha un 25% d’inversors institucionals (fons d’inversió, gestores) i un 75% de client retail, que inclou petits estalviadors i grans inversors. “Ens caracteritza l’alineació d’interessos, atès que tot el nostre equip directiu té inversions en els fons que gestionem. Quan ens ve un empresari que sempre ha estat picant pedra, ens veu com si fóssim ell, però en el sector financer”, assenyala Kai Torrella.
Estratègia
Ara mateix, Gesinter té quatre fons d’inversió i una sicav, que han estat concebuts per adaptar-se a diferents perfils d’inversors. “En la seva estratègia inversora, veiem que la generació de valor es pot esdevenir més enllà de la borsa dels EUA i dels «set magnífics» [Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta i Tesla]. Les borses europees i la de la Xina estan registrant un comportament molt interessant, així com valors de la borsa nord-americana al marge d’aquestes grans tecnològiques que hem esmentat.” Tot això, com comenta, “dins d’un 2025 en què es consolida la tendència alcista que es va començar a percebre l’any 2023, però sense estar focalitzada en els EUA i els «set magnífics».” Pel que fa als efectes del fenomen Trump en el comportament dels mercats financers, per a Kai Torrella és clar que “Donald Trump ha sacsejat Europa: és un gran canvi de paradigma, que tindrà les seves conseqüències a les borses, que els conservadors alemanys estiguin disposats a gastar el que calgui per reactivar l’economia”.
Així mateix, hom espera que “els estímuls econòmics que vol implementar el govern xinès en sectors de futur es puguin traduir en un important creixement de la borsa, després de les caigudes d’anys anteriors”. Tot responent a aquesta visió present i futura del mercat, el fons Gesinter World Selection equilibra exposicions a Europa, els Estats Units i la Xina; Gesinter China Influence s’especialitza en la regió d’influència xinesa, tot combinant inversions directes i ETF temàtics, i Gesinter Flexible Strategy és un fons mixt de renda fixa i variable.
Inicis en l’arbitratge
“La relació amb la borsa de valors ve de quan el meu avi, Ricard Torrella Figueras, que vivia molt a prop de la Borsa, funda el 1951 R. Torrella y Cía, especialitzada en operacions d’arbitratge, és a dir, a comprar actius a una borsa per vendre’ls a una altra. El 1987, en aparèixer el mercat continu, Antoni i Ricard Torrella Rodón, amb Alfons Jiménez, van fundar Interbrokers Española de Valores, especialitzada en la intermediació de bancs estrangers a la borsa espanyola. De fet, era vendre les oportunitats de la borsa espanyola, que aleshores s’estava consolidant com un mercat emergent, a l’estranger”, relata Kai Torrella.
Cap al 1992, es crea Gesinter SGIIC, dedicada a la gestió de fons d’inversió. És aleshores quan es llancen els primers fons, sota el nom d’Intervalor. El 2002 és quan la tercera generació de l’empresa, Kai i Silvia Torrella Fajas, n’assumeixen la direcció. “El 2018, tot veient que la intermediació d’actius anava de baixa, vam decidir vendre Interbrokers a GVC Gaesco, per centrar-nos en la gestió”, explica. L’any 2020 s’incorpora com a soci a Gesinter David Levy, que compra el 29% de les accions de la companyia. El 2021, els fons de Gesinter es redissenyen i ara s’ofereixen als inversors amb una vocació més global, i en conseqüència canvien de denominació. El 2023, Gesinter entra en la inversió alternativa amb un fons d’inversió lliure i d’autor, el Gesinter Golden Focus, del professor de finances de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Joan Esteve, que se centra en una selecció concentrada d’entre vuit i dotze idees d’inversió.
Efectes de la pau entre Ucraïna i Rússia
Segons preveu el conseller delegat de Gesinter, Kai Torrella, si finalment s’arriba a un acord de pau entre Ucraïna i Rússia, “la zona més beneficiada serà Europa, que va ser amb escreix la més penalitzada amb la invasió”. Segons Kai Torrella, cal fer avinent, però, que la reacció davant d’un context econòmic diferent dependrà de cada sector: “El més afectat serà segurament el sector petrolier, que podria registrar una caiguda per les tensions del preu del petroli.” Tanmateix, hi ha altres sectors que podrien redreçar la seva situació, després que aquests darrers anys hagin mantingut una trajectòria més aviat depressiva: “Un d’aquests sectors és l’automobilístic, que ha estat molt castigat, així que empreses com Volkswagen i BMW podrien experimentar un repunt després de mesos de dificultats.”
Un altre sector que podria experimentar alces és el del luxe, “que també es posiciona com un dels favorits, amb companyies com Louis Vuitton”. És clar que un acord de pau, tal com assenyalen els darrers esdeveniments, amb moltes resistències de les parts en conflicte, sembla que potser no és tan a prop com tothom espera.