Política
Pablo Odell
Cap de l’oposició (Junts)
“Volíem integrar la gestió dels boscos en la gestió dels gorgs”
“Quan treballes turísticament un espai, obtens recursos per gestionar-lo. Hi ha molt d’abandonament als que no hi va ningú”
“Des que estem en política hem entès la relació que hi ha amb altres administracions, els municipis no van per lliure”
En cap cas, mai no hem fet una causa general a partir d’un conflicte que és personal
Pablo Odell veu bé que l’equip de govern actual continuï la gestió de l’espai dels gorgs i afirma que Junts l’ampliaria a tot l’espai forestal. A més, analitza el nou POUM i els comptes municipals.
Analitzi quina és la posició del seu grup municipal respecte a la gestió dels gorgs de Cogolls.
El disseny de la gestió d’aquest espai ja va començar amb el govern anterior de Junts, i el govern actual l’ha continuat bé. Va haver-hi una baixada amb el tema de la sequera que va qüestionar aquest model, però era perquè no hi havia aigua, i això es va resoldre. S’explota d’una forma que permet tenir cura de l’entorn, cobrar per accedir no ha estat una qüestió per recaptar, sinó que es van fent intervencions en béns afectats i en la cura de l’entorn. La gent que en tenia cura en continua tenint i les coses s’han fet bé.
Però?
Nosaltres volíem integrar en la gestió de les gorgues el tema de la gestió dels boscos. Quan agafes un entorn i el treballes turísticament, obtens recursos per gestionar-lo. En canvi, hi ha molt d’abandonament als espais que no hi va ningú. Una cosa, però, és el que es proposa i l’altra, el que es pot fer. Des que estem en la política municipal hem entès molt més bé la relació que hi ha amb les altres administracions, els municipis no van per lliure.
Què més proposen vostès en clau turística?
Entenem que s’estan fent prou bé les coses. No hi ha cap innovació, però seria injust atribuir a l’equip de govern alguna mancança. En el nostre programa apostàvem per la creació d’un pla turístic que ordenés els recursos actuals i els que es poguessin crear de nou.
Com valora l’afluència de visitants que venen atrets pels gorgs?
Per a les Planes, aquesta afluència de visitants és molt important. El turisme no és només l’explotació dels recursos, sinó que reverteix sobre tot el poble. Tots aquests projectes de cura de l’entorn permeten un tipus de públic que també incideix en els comerços del poble, en els serveis que ofereix el poble, etc.
Parlant de turisme, a les Planes hi ha una aposta molt important per la cultura de l’entreteniment. Què en pensa?
S’ha notat la gestió del govern, on es troben el turisme i l’entreteniment, als festivals d’estiu. No han inventat res, excepte la fira de Sant Jordi, de nova creació, però sí que han continuat i millorat el que es feia, cosa que en un poble petit es nota molt.
Van deixar de fer el Planestiueja.
Nosaltres també ho hauríem fet, perquè, tal com estava plantejat, s’havia desproporcionat una mica. En aquests casos, quan tot va bé, tot són flors i violes, però quan hi ha algun ensurt toca a l’Ajuntament posar-hi la cara. Nosaltres hauríem optat per tornar al Planestiueja original, que era molt més petit i ells van optar per cancel·lar-lo i potenciar el festival Harmonia.
Estan en ple procés d’aprovació del pla d’ordenació urbana municipal. Quina és la posició de Junts?
Ha estat complicat tirar endavant el polígon dels Angelats i hi ha hagut problemes a la zona del Pla, però els problemes més importants han vingut de l’Agència Catalana de l’Aigua. Sempre hi ha queixes personals per coses que no s’han plantejat bé, o de més generals com en el cas de Pocafarina... Nosaltres, en cap cas, hem fet una causa general a partir d’un conflicte personal. Quan el bé comú coincideix amb el bé privat, tothom està content; quan entren en conflicte, n’hi ha que estan justificats i d’altres, no.
Hi ha hagut, però, més de dues-centes al·legacions.
Sí, però, no tant pel disseny del pla, sinó o bé per circumstàncies personals o d’altre tipus. En la gestió que ha fet l’equip de govern de tot aquest enrenou, no hi veiem res negatiu. Primer, perquè és una cosa d’una enorme complexitat, i també perquè no és un element municipal aïllat. Estem tots d’acord que el pla es concreti, perquè necessitem ordenar les coses i és estratègic en l’àmbit econòmic, perquè el nou polígon permetrà potenciar un tipus d’empreses a partir del model que prioritzi el govern.
Han fet un seguiment del pla de sanejament?
En aquest àmbit, més que en cap altre, ens han tingut al corrent de tot i perquè tots plegats entenguéssim en quines coses hi pot haver un marge de maniobra i, per tant, en quines qüestions hi podia haver una discussió de tipus polític i en quines no. D’altra banda, aquests plans no són un disseny municipal, són una qüestió externa amb la qual quedes intervingut i has de creure i fer cas. Sí que és una victòria política l’auditoria que havia de demostrar tot el que es va afirmar en campanya de l’anterior equip de govern i, per extensió, de nosaltres, que era un pou de corrupció, només va dir que hi havia un parell d’irregularitats en temes de factures, motivades per imprevistos.
Notícies relacionades
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.