Eines

Feina per a dones en risc

Henkel Ibérica s'ha afegit al programa Incorpora de la Caixa per a afavorir la integració laboral de dones en situació vulnerable. La firma de productes de neteja i cosmètica ha rebut un distintiu pel seu pla d'igualtat

La implicació en RSE possibilita més d'implicació dels treballadors
El valor de la RSE va molt més enllà de l'ajut que representa aquest programa

En els temps que corren, la incorporació al mercat de treball no és cap tasca fàcil ni per a persones amb formació i experiència laboral. De manera que trobar feina es converteix en missió pràcticament impossible per a col·lectius vulnerables. La integració laboral és, sens dubte, el pas definitiu per a l'integració social, i ara més que mai, si badem, corre el risc d'eixamplar la franja de persones sota el llindar de la pobresa, amb totes les conseqüències que això representa tant per als col·lectius afectats com per a la societat en conjunt.

Per posar-hi el seu granet de sorra, Henkel Ibèrica, Creu Roja i l'Obra Social La Caixa han arribat a un acord d'intencions per facilitar la contractació de dones en situació de dificultat social, mitjançant el programa Incorpora que té la Fundació La Caixa. Aquest programa és una eina d'intermediació laboral que va engegar l'entitat financera i per a la qual aporta recursos econòmics a projectes de tot l'Estat, amb l'objectiu ambiciós de garantir la integració laboral de persones en risc d'exclusió social i alhora cobrir les necessitats del teixit empresarial.

FACILITADORS.

El programa el porten a la pràctica diverses organitzacions sense ànim de lucre, entre les quals la Creu Roja, que són les facilitadores de l'accés al mercat de treball de diversos col·lectius vulnerables. Per tant, a partir d'aquest conveni nou, Henkel es compromet a buscar entre els participants del programa Incorpora, les persones que s'ajustin millor a les ofertes laborals que la companyia no tingui cobertes.

En la signatura del conveni, que va tenir lloc el 29 de novembre passat, hi va haver el president de Henkel Ibèrica, Luis Carlos Lacorte, el director de l'àrea d'integració social de l'Obra Social La Caixa, Marc Simó i el vicepresident de la Creu Roja a Catalunya, Antonio Aguilera.

A Henkel, expliquen que el procediment que seguiran serà fer prèviament una mena de llistat dels perfils professionals que la companyia requereix, establir les condicions de contractació i li ho faran arribar a la Creu Roja, que és en aquest cas l'organització que servirà d'intermediària.

El conveni d'intencions amb Incorpora té lloc en el marc del pla d'Igualtat desenvolupat per Henkel des del 2008. “En aquest fulla de ruta, ens vàrem marcar un seguit d'accions per afavorir la diversitat”, expliquen en la companyia multinacional, que entenen que, de la diversitat, els primers que se'n beneficien són la mateixa organització ja que l'equilibri entre varietat cultural, lingüística i diversos perfils i grups d'edat és la millor manera per formar un equip global i fort. “Tenint en compte diverses opinions i perspectives representades en l'empres, les decisions preses podran ser més i millors”, expliquen a Henkel.

El cert és que segons expliquen en la Fundació La Caixa, el valor de la Responsabilitat Social Corporativa va molt més enllà de l'ajut que representa aquest programa per al col·lectiu de dones vulnerables. “De fet, la millora de la imatge de l'empresa a través de la RSE possibilita, també, un nivell més alt d'implicació dels treballadors amb l'empresa pel fet que n'incrementen la productivitat i participació, perquè se senten més motivats i amb més bones perspectives de desenvolupament professional”, expliquen.

DISMINUIR L'ABSENTISME.

De la mateixa manera, s'ha demostrat que la implementació d'aquesta mena de polítiques socials a les empreses ajuda a disminuir l'absentisme laboral i permet fer aflorar el talent col·lectiu i retenir el talent individual mitjançant la millora del clima laboral

D'altra banda, les pràctiques de la RSE, tenen una visibilitat alta per a l'opinió pública, que indirectament ajuda a generar confiança entre el públic objectiu de la companyia, i pot acabar repercutint positivament en el negoci

Per aquests beneficis i superant les exigències de l'imperatiu legal, Henkel va fer una aposta per la integració i la igualtat de gèneres mitjançant el pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones. Enguany aquest pla ha estat reconegut pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat amb el distintiu Igualtat en l'Empresa.

COMPANYIA.

Henkel Ibèrica (amb marques tan conegudes com Wipp Express, Schwarzkopf i Loctite) es va instal·lar a Catalunya i va entrar al mercat espanyol el 1961, després de la compra de l'empresa Gota de Ámbar. La companyia disposa de dos centres de producció i quatre de distribució propis a la península Ibèrica i té una plantilla de 1.300 empleats. A més, hi té dos centres d'R+D+I per al desenvolupament de lleixius i adhesius a escala mundial. Henkel Ibèrica, és la filial de Henkel Internacional que opera a tot el món i dona feina a 48.000 persones. El 2010 va obtenir unes vendes de 15.092 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.