Empreses

Barator exportarà el lloguer de cotxes amb descompte a Londres i París

L'empresa va néixer al gener però la bona acollida del servei fa que enguany ja pensin a expandir-se

Volem treballar a altres països, però hem d'adaptar el sistema i buscar un altre nom

Passa poc sovint que una empresa acabada de néixer ja pensi en l'expansió internacional. A Barator ha estat el fruit d'una activitat intensa en només cinc mesos, quan amb cinc acords amb empreses de lloguer de cotxes han aconseguit ser presents en 19 ciutats espanyoles. París i Londres seran les primeres ciutats de fora de l'Estat on es podrà trobar aquest servei de lloguer de cotxes amb descomptes del 20% al 70%.

Barator és una empresa creada per dos germans de Saragossa, Jose Luís i Francisco Ramiro, a Barcelona. Es van adonar que hi havia una necessitat d'aquest servei pel tipus de feina que feien. “Treballava en una empresa de vals de descompte i sovint havia d'agafar cotxes de lloguer. Vaig veure que les campes estaven plenes de cotxes que no es feien servir”, explica Jose Luís Ramiro, que va unir la seva experiència en el sector dels vals descompte per internet amb la necessitat de les empreses de llogar tots aquests cotxes, sobretot per temporada baixa, quan molts estan aturats. “Vam veure que hi havia un forat per una empresa de vals en aquest sector, amb un producte específic”, afegeix.

Aquest producte específic es caracteritza perquè l'empresa propietària del cotxe no apareix com a llogatera, sinó que per al client, qui li lloga el cotxe és Barator. D'aquesta manera, permet que les empreses lloguin cotxes —que sense Barator no llogarien— sense que el descompte deteriori la seva marca. “Potser les empreses grans no tenen problemes, però les mitjanes, sí. Per aquestes som un suport comercial”, valora Ramiro. Per al client, el gran avantatge de Barator són els descomptes, que poden ser del 70% i que de mitjana se situen entre el 35% i el 55%, segons explica un dels dos germans fundadors de l'empresa. L'estratègia per aconseguir el màxim descompte és llogar conjunts de cotxes i, així, aconseguir millors preus.

Fundada a principi d'aquest any 2012, a Barator tenen acords amb cinc empreses del sector per llogar els seus cotxes. No obstant això, Ramiro admet que “ha estat difícil arribar a la gent i establir acords comercials”. Gràcies a aquests acords, poden oferir el servei a 19 ciutats de l'Estat espanyol, entre els quals Barcelona, Girona, València, Alacant i Palma de Mallorca, i llogar mig miler de cotxes al mes, xifra que volen doblar a final d'any. El salt internacional ha estat fruit d'aquesta bona acollida del servei. “Volem treballar a altres països, però hem d'adaptar el sistema a d'altres mercats, amb un altre nom”, admet Ramiro, que espera que l'aterratge a Londres i a París es produeixi abans d'acabar l'any. “Serà el temps de trobar l'equip adient”, hi afegeix, ja que caldrà arribar a acords amb empreses locals. “Ara l'important és donar-nos a conèixer”, comenta, per tenir el màxim de clients disposats a llogar cotxes, cosa que farà que les empreses del sector vulguin llogar els seus vehicles a través de Barator.

Turístic

El lloguer d'automòbils és un servei inevitablement lligat al turisme, i a Barator ofereixen cotxes a diversos aeroports de l'Estat, a les Balears i les Canàries, places turístiques per excel·lència. “Els vols barats han contribuït a descentralitzar el turisme”, explica el cofundador de Barator, i per això han apostat per descentralitzar el lloguer de cotxes. Amb només sis treballadors i una facturació encara modesta, l'aposta dels dos germans Ramiro és alta. “El que ens sedueix és el repte”, conclou Jose Luís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.