Emprenedors

El gimnàs entra al menjador

Neix Ictiva, un portal en línia amb vídeos i assessorament esportiu per a tota la família

Per poc més de 3 euros al mes l'usuari pot accedir als serveis del portal esportiu
L'oferta d'activitats inclou sessions per a embarassades, nadons o gent gran

Vostè engega el tele­vi­sor de casa i, com si fos un canal més, pot triar quina sessió espor­tiva farà avui. Sap que el moni­tor farà tota la sessió, d'uns 20 minuts, amb vostè. I pas­sa­des aques­tes pri­me­res ses­si­ons, podrà fer-ne d'altres de més avançades i anar inter­ca­lant dife­rents dis­ci­pli­nes, les que vostè triï i trobi més ade­qua­des a les seves neces­si­tats i situ­ació física. Això ho fa pos­si­ble la pla­ta­forma espor­tiva en línia Ictiva (www.​ictiva.​com), que acaba de néixer, impul­sada per tres empre­ne­dors de Gra­no­llers. És una pla­ta­forma espor­tiva per inter­net que ofe­reix acti­vi­tats per a tota la família, amb un ser­vei de segui­ment i d'asses­so­ra­ment, a través d'un entre­na­dor en línia, i un espai on com­par­tir l'experiència amb altres usu­a­ris. És, tal com l'anun­cien, un “gimnàs 2.0 per a tota la família”.

Com fun­ci­ona aquest por­tal? És una pla­ta­forma acces­si­ble des de qual­se­vol dis­po­si­tiu amb con­nexió a inter­net. Però, tot i això, està pen­sat sobre­tot perquè la gran quan­ti­tat de vídeos amb ses­si­ons gimnàsti­ques es vegin a través del tele­vi­sor. No en va, els vídeos han estat fil­mats amb alta defi­nició, fet que n'asse­gura la màxima qua­li­tat. “Tots els dis­po­si­tius amb con­nexió a inter­net hi poden acce­dir, però apos­tem per la tele­visió, l'Smart TV és el dis­po­si­tiu idoni”, va expli­car Orlando Pérez, un dels impul­sors de la pla­ta­forma, que es va pre­sen­tar fa pocs dies a Bar­ce­lona, amb la presència dels exfut­bo­lis­tes Víctor Muñoz i Pichi Alonso.

Si es pre­sen­ten com un gimnàs per a tota la família és perquè així és la seva oferta espor­tiva: el por­tal dis­posa de 21 sales o acti­vi­tats dife­rents i ade­qua­des per a cadas­cun dels seus mem­bres. Això vol dir que inclou des d'exer­ci­cis de pre­part i post­part, mas­sat­ges per a nadons o exer­ci­cis per a gent gran, fins a d'altres d'habi­tu­als als gim­na­sos orto­do­xos, com ara aeròbic, ioga, esti­ra­ments, steps, rela­xació i fit­ness, però també dansa del ven­tre i boxa, per esmen­tar-ne només alguns. Hi ha, en total, més de 270 vídeos tuto­ri­als enre­gis­trats amb setze pro­fes­sors del “més alt nivell”, selec­ci­o­nats d'entre un cen­te­nar de moni­tors. Les ses­si­ons estan dis­se­nya­des per nivells, i són d'inten­si­tat i difi­cul­tat pro­gres­si­ves. “Tots els vídeos comen­cen i aca­ben l'acti­vi­tat amb l'usu­ari, fan la sessió sen­cera, com en un gimnàs”, remarca Jordi Mar­sal, un altre soci. “I estan fets amb el màxim de qua­li­tat que ara es pot veure”, pre­cisa Ser­gio Recio, el ter­cer dels socis. Pro­ce­dents de l'àmbit espor­tiu i de les finan­ces, els tres socis van començar a coure el pro­jecte fa un any i mig, al cen­tre audi­o­vi­sual de Roca Umbert, a Gra­no­llers, com una via per rein­ven­tar-se enmig de la crisi. Un altre aspecte inno­va­dor del pro­jecte és la interacció entre l'usu­ari i l'entre­na­dor vir­tual: Ictiva pot crear una rutina per­so­na­lit­zada per a cada usu­ari, que pot anar asso­ci­ada a una dieta per millo­rar les pres­ta­ci­ons, gràcies a l'asses­so­ra­ment de l'Agru­pació de Die­tis­tes Nutri­ci­o­nis­tes Espe­ci­a­lit­zats en Esport de Cata­lu­nya. El magazín en línia amb notícies i con­sells sobre el món de l'esport, la salut, el benes­tar i la bellesa, el punt de tro­bada a les xar­xes soci­als i una botiga en línia són altres ser­veis com­ple­men­ta­ris del por­tal. Un caràcter com­plet que és el que el dis­tin­geix d'altres experiències espor­ti­ves per inter­net. “El que hem fet és la reso­lució de mol­tes peti­tes coses que hi ha a la xarxa, però no exis­tia cap pla­ta­forma que donés un ser­vei total i per a tota la família”, des­taca Pérez.

Tenint en compte les cir­cumstàncies econòmiques del país, el por­tal ofe­reix unes tari­fes que inten­ten ser com­pe­ti­ti­ves davant dels gim­na­sos tra­di­ci­o­nals: un abo­na­ment anual –de 6,66 euros al mes– per­met l'accés a la pla­ta­forma i els seus ser­veis de dos per­fils dife­rents, cosa que vol dir, per tant, que cada usu­ari paga poc més de 3 euros al mes.

A par­tir de la seva posada en marxa i una difusió pro­gres­siva, els impul­sors plan­te­gen ampliar el nom­bre de vídeos i anar-los can­vi­ant, en funció de la demanda, i més enda­vant implan­tar ser­veis com­ple­men­ta­ris. “Ningú sap com anirà, és una start-up, un negoci que no exis­tia, hem fet dis­set pro­jec­ci­ons vàlides i tam­poc ens en cre­iem cap”, rebla Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.