Emprenedors

Conèixer el territori per no avorrir-se

L'aplicació per a mòbils i tauletes Munip dóna informació de tots els municipis

Ara, amb la crisi, és un bon moment per disfrutar de tot el que amaga el turisme local

No cal sor­tir de casa amb la lliçó ben apresa de tot el que es pot fer i on es pot anar el cap de set­mana. Impro­vi­sar també és una bona opció, i més si es dis­posa d'una apli­cació com la que ha ideat Jordi Domènech per con­sul­tar a través dels telèfons intel·ligents o les tau­le­tes l'oferta d'acti­vi­tats, on es pot men­jar i dor­mir a qual­se­vol poble de Cata­lu­nya. Tal com ell mateix explica, va ser per interès propi que es va lle­var un dia pen­sant a crear aquesta apli­cació i així poder apro­fi­tar al màxim els caps de set­mana amb la família.

Fa unes set­ma­nes que ha sor­tit la pri­mera versió de Munip, on es recull l'oferta dels 1.500 pobles de Cata­lu­nya. S'hi poden tro­bar des d'acti­vi­tats espor­ti­ves, fes­tes majors i con­certs fins a altres atrac­tius com ara els museus o edi­fi­cis que des­ta­quen per l'interès arqui­tectònic. L'oferta gas­tronòmica, els pro­duc­tes típics o rutes a peu són altres pro­pos­tes que es poden con­sul­tar a Munip.

Un dels objec­tius de l'empresa és comer­ci­a­lit­zar l'apli­cació i arri­bar a acords amb ajun­ta­ments i con­sells comar­cals per anar ampli­ant els con­tin­guts. Aquests paguen una quota men­sual per anar actu­a­lit­zant la infor­mació en funció del nom­bre d'habi­tants del muni­cipi. Els res­tau­rants i hotels també es poden anun­ciar a un preu simbòlic o pagar una altra tarifa més ele­vada perquè els seus des­comp­tes i pro­mo­ci­ons siguin reen­vi­ats a través de les xar­xes soci­als, com ara Face­book i Twi­ter. “Com més regis­tres tin­guem entrats més forta serà l'apli­cació”, apunta. Ara hi ha prop de 9.000 res­tau­rants i uns 12.000 hotels entrats, però, tal com reco­neix Domènech, s'han d'anar ampli­ant apar­tats amb infor­mació més específica de cada muni­cipi, com per exem­ple el que es recull en la secció de pro­duc­tes típics.

Actes gratuïts.

L'apli­cació, que es pot con­sul­tar en català, cas­tellà i anglès, es va pre­sen­tar fa uns mesos a Fitur i surt a la llum en plena tem­po­rada esti­uenca, apro­fi­tant l'inici de les vacan­ces i el fet que hi ha mol­tes més acti­vi­tats a l'aire lliure. “Ara, amb la crisi, és un bon moment per dis­fru­tar de tot el que amaga el turisme local i conèixer el que es fa al car­rer i que és gratuït”, asse­gura Domènech. Insis­teix que els ajun­ta­ments no han de dei­xar per­dre l'opor­tu­ni­tat de donar-se a conèixer a través d'aquests dis­po­si­tius, que no són incom­pa­ti­bles amb els con­tin­guts que ja ofe­rei­xen a través del web muni­ci­pal. Ara per ara ja hi ha bona res­posta per part d'alguns ajun­ta­ments que veuen amb bons ulls aquesta ini­ci­a­tiva. Alguns fins i tot hi han apor­tat idees per ampliar els con­tin­guts de l'apli­cació. És el cas de Sant Andreu de Lla­va­ne­res, on resi­deix Domènech, per incloure en l'apli­cació reco­ma­na­ci­ons sobre el patri­moni arqui­tectònic del muni­cipi.

Domènech es mos­tra satis­fet del seu pro­jecte, que ha tirat enda­vant amb mol­tes hores de dedi­cació i gràcies al suport i la col·labo­ració del seu soci, Jordi Sancho. Tal com explica aquest empre­ne­dor, la seva afició, la tec­no­lo­gia, li va per­me­tre dis­se­nyar sobre el paper com volia que fos l'apli­cació, però va ser gràcies als conei­xe­ments en llocs web i xar­xes soci­als del seu soci que es va poder fer rea­li­tat el seu pro­jecte.

A través de l'apli­cació, els usu­a­ris també poden arri­bar amb més faci­li­tat gràcies als mapes de geo­lo­ca­lit­zació i acce­dir als telèfons que hi apa­rei­xen per tru­car al res­tau­rant o hotel on volen anar. Munip també ofe­reix la pos­si­bi­li­tat de selec­ci­o­nar fins a tres muni­ci­pis com a pre­fe­rits i a par­tir d'aquí tota la infor­mació i actes que s'hi facin arri­ben a l'usu­ari a través d'aler­tes al mòbil o per cor­reu electrònic. Entre la selecció d'acti­vi­tats d'oci s'inclo­uen les car­te­lle­res de cinema.

versió interac­tiva.

Segons explica el cre­a­dor de Munip, ja s'està tre­ba­llant en una nova versió de l'apli­cació en què els usu­a­ris podran pen­jar imat­ges i fer comen­ta­ris sobre qual­se­vol dels actes que se cele­brin en un lloc. “Volem arri­bar a com més gent millor, i aquesta és una bona manera de bus­car la interacció dels usu­a­ris, que podran apor­tar con­tin­guts.” Tot i això, en aquesta versió actu­a­lit­zada es pas­sarà un fil­tre per vali­dar i con­tra­res­tar les apor­ta­ci­ons. Una apli­cació que estarà en cons­tant evo­lució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conèixer el territori per no avorrir-se

Publicat a