Empreses

Citylift prepara l'expansió a Europa i a Amèrica Llatina

L'empresa gironina, especialista en serveis globals d'elevació, disposa de 32 franquícies a l'Estat i fa una aposta per l'estalvi energètic

Baixem el consum entre un 70 i un 80% del que es feia fins ara”

Citylift, una empresa gironina nascuda fa deu anys i especialista en serveis globals d'elevació, prepara la seva expansió al mercat internacional. Present arreu de l'Estat espanyol, amb un total de 32 establiments franquiciats, la firma, cent per cent gironina, estudia a quins països els convé instal·lar-se i tot apunta que els primers seran a Europa i Amèrica Llatina. “Busquem països on la necessitat del manteniment sigui obligatòria”, explica el director general de Cityflift, Cayetano Pérez. En aquest sentit, explica que la legislació en matèria d'ascensors en cada país és un món i que, en general, “Europa és un territori bo”, i que també hi comença a haver consciència als països llatinoamericans. “Estem mirant França, per proximitat, i Anglaterra, per la legislació que tenen sobre el manteniment, i també Xile i Colòmbia”, afegeix Pérez.

L'empresa va néixer a l'Antic Roca fa deu anys i després va traslladar la seu quatre anys a Aiguaviva, però va acabar ubicant-se, finalment, al polígon Mas Xirgu per les necessitats d'espai. L'expansió va començar al 2010, fruit de la decisió presa el 2008, en vista del context econòmic de la baixada en el sector de la construcció, i van desenvolupar un sistema de franquícies que es va presentar a la Fira de Madrid.

Citylift fa serveis globals d'elevació, cosa que implica des del disseny fins a la fabricació, instal·lació i manteniment d'ascensors, escales mecàniques... qualsevol element d'elevació. “Dissenyem mirant la solució tècnica més adequada dels projectes que ens diuen els arquitectes”, explica Pérez, que tot seguit afegeix: “El gran avantatge és que la fabricació es fa a l'Estat.” Concretament, a Sevilla, on es fabrica una part del producte. També a Saragossa, on se'n fabrica una altra part i on hi ha la base logística. De Saragossa és d'on es distribueix a tot l'Estat. Explica Cayetano Pérez com al 2008, quan eren instal·ladors i tenien la fàbrica a Sevilla, van veure que necessitaven “tancar el sistema”, de manera que uns dissenyaven i els altres fabricaven.

Dins aquest procés d'expansió, el director de Citylift explica que han tingut moltes peticions de fora, però que el seu projecte “singular” amb les franquícies implica que tot el suport tècnic s'ha de donar des de d'aquí i que per anar a l'estranger primer “s'ha de quadrar això”. Les franquícies comercialitzen els productes però des de la seu es dóna el suport tècnic, per això, dur aquest model de negoci a l'estranger implica o adquirir empreses locals o traslladar-hi una base tècnica.

Com a exemple dels projectes en què Citylift treballa, Cayetano Pérez explica que des de fàbrica s'estan instal·lant els ascensors de la base de l'OTAN a Brussel·les. “Són ascensors similars al que comercialitzem nosaltres”, afegeix. Part d'aquests ascensors que van a Brussel·les s'han dissenyat a Citylift.

En un àmbit més local, a Girona, per exemple, Citylift assessora el consistori per implantar el pla d'accessibilitat. O l'empresa Haribo, on van dissenyar i construir un muntacàrregues amb 5.000 quilos de capacitat i que s'enlaira a més de 20 metres d'alçada. Actualment estan desenvolupant un prototipus d'elevador per a minusvàlids en cases unifamiliars. Es tracta d'un sistema que evita grans obres en els immobles, ràpid d'instal·lar i de baix consum, cosa que fa que no calgui ampliar potència.

Citylift acapara una quota de mercat a la demarcació de Girona del 15% i arreu de l'Estat té una forta implantació, especialment a la zona nord, amb Galícia al capdavant. En aquest sentit, el directiu de Citylift recorda que és un sector on s'ha tirat cap a la concentració. L'any 2007, a l'Estat espanyol hi havia gairebé mil empreses d'ascensors. Actualment, no són més de 500 i el 72% del mercat està concentrat en cinc empreses multinacionals. “La competència és molt forta, amb empreses que cotitzen a la borsa”, puntualitza Cayetano Pérez.

ESTALVI ENERGÈTIC

Citylift ha fet una forta aposta per l'estalvi energètic. Així, tota la gamma d'ascensors que produeixen són ascensors amb una tecnologia de baix consum. “Això fa que pràcticament baixem el consum entre un 70 i un 80% del que es feia fins ara”, diu el directiu gironí. Com a exemple, l'ús de la tecnologia led -que permet una apagada i encesa instantànies, de manera que l'ascensor només està il·luminat quan està en servei.

Part dels ascensors que s'estan instal·lant a la seu de l'OTAN a Brussel·les s'han dissenyat a Citylift i són similars als que l'empresa gironina comercialitza.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Citylift prepara l'expansió a Europa i Amèrica Llatina

Publicat a