Emprenedors

Experiències en família

Baby'n'Joy ataca la gran distribució amb els seus cofres d'experiències per a nens

Els pares deixen de gastar-se diners en ells però no en els seus fills

El sec­tor dels cofres de regal d'experiències va fac­tu­rar al con­junt de l'Estat 90 mili­ons d'euros el 2012. Una xifra que no ha parat de créixer des de la seva ater­rada al mer­cat, ara fa prop de sis anys, ni tan sols en els últims anys mar­cats per la crisi econòmica. Si es com­bina aquest sec­tor encara jove i amb pers­pec­ti­ves de con­ti­nuar crei­xent amb el sec­tor de la pue­ri­cul­tura -un dels pocs que quasi s'han man­tin­gut esta­bles amb la crisi- es pot pen­sar que en resulta la recepta per­fecta per llançar-se a l'empre­ne­do­ria en els temps que cor­ren. Si més no aquesta va ser l'aposta que tres estu­di­ants de direcció d'empre­ses es van plan­te­jar per al seu pro­jecte de final de car­rera i que es va con­ver­tir en empresa a finals del 2012.

Baby'n'Joy ofe­reix nou cofres dife­rents amb ser­veis i acti­vi­tats per a nadons i nens -sobre­tot de 0 a 3 anys- i tot un que està pen­sat específica­ment per fer acti­vi­tats amb els avis, “que són els que mol­tes vega­des s'encar­re­guen de tenir cura dels nens quan els pares no hi són”, explica Raquel Abulí, una de les tres sòcies fun­da­do­res de l'empresa. Abulí explica, però, que ara per ara el que té més sor­tida -de fet, con­cen­tra un 30% de les ven­des- és el cofre des­ti­nat a acti­vi­tats amb nadons, on hi ha des de ses­si­ons fotogràfiques, fins a mas­sat­ges infan­tils, acti­vi­tats d'esti­mu­lació sen­so­rial, etc., i el cofre de Gau­deix en Família, amb acti­vi­tats per a nens de fins a 3 anys. “La gent està can­sada de rega­lar roba i jogui­nes, i ten­deix a fugir del regal mate­rial i a bus­car experiències que els pares puguin com­par­tir amb els fills”, des­taca l'empre­ne­dora. De cara a Nadal, la firma està pre­pa­rant el llançament d'una nova línia de cofres per a emba­ras­sa­des i tot just està tan­cant acords amb grans cade­nes de dis­tri­bució per fer el salt de la botiga espe­ci­a­lit­zada en pue­ri­cul­tura al gran cen­tre comer­cial. Ara els cofres es poden tro­bar en vui­tanta punts de venda però la firma ja ha tan­cat acords amb Alcampo i VIPS i manté nego­ci­a­ci­ons avançades amb El Corte Inglés i la Fnac.

SALT A L'EXTE­RIOR.

A més, Baby'n'Joy vol ampliar mer­cats i por­tar l'oferta de ser­veis, fins ara molt cen­trats a Madrid i Bar­ce­lona, a noves àrees com ara Bil­bao i València, i pre­para el salt a l'exte­rior. “Segu­ra­ment la pri­mera parada serà França, però pri­mer volem estu­diar la via­bi­li­tat del pro­jecte i pre­pa­rar molt bé l'oferta de ser­veis”, explica Abulí.

Per afron­tar aquest salt, tant pel que fa a dis­tri­bució com pel que fa a inter­na­ci­o­na­lit­zació, la firma busca nou finançament a través d'inver­sors pri­vats per cobrir els 300.000 euros que cal­cu­len que neces­si­ta­ran per als nous pro­jec­tes. Fins ara els empre­ne­dors s'han auto­fi­nançat i han cobert part de la inversió ini­cial amb un préstec de 75.000 euros d'Enisa (Minis­teri d'Indústria). “Ara apun­tem als busi­ness angels tot i que sabem que no serà fàcil perquè la crisi està obli­gant a diver­si­fi­car molt i els inver­sors no fan grans apor­ta­ci­ons a una mateixa empresa”, diu Abulí.

La firma també tre­ba­lla per ampliar el catàleg dels ser­veis que ofe­reix, tot i que, tal com explica Abulí, no sem­pre és fàcil. “Des d'un prin­cipi vàrem voler incor­po­rar pis­cina per a nens i nadons, però encara no hi ha prou oferta perquè els con­su­mi­dors puguin triar i per tant de moment no l'ofe­rim.”

Baby'n'Joy pre­veu tan­car aquest 2013 amb una fac­tu­ració de 250.000 euros, però en tres anys aspira a asso­lir unes ven­des de 2,5 mili­ons d'euros gràcies a la incor­po­ració de nous mer­cats. La bona marxa dels nego­cis rela­ci­o­nats amb el món infan­til, i sobre­tot aquells que se cen­tren en els pri­mers anys de vida de les cri­a­tu­res, hi pot aju­dar molt. “El seg­ment de 0 a 3 anys és dels que estan aguan­tant la crisi més bé, perquè al final els pares dei­xen de gas­tar-se diners en ells però no en els seus fills”, explica l'empre­ne­dora. Un fet que també els va ani­mar a l'hora de llançar-se a mun­tar una empresa en ple con­text de crisi. “Has de ser molt cons­ci­ent del que fas i evi­dent­ment ets més valent quan veus que el sec­tor al qual et diri­gei­xes va bé a pesar d'aquest con­text de crisi”, reco­neix la cofun­da­dora de Baby'n'Joy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Experiències en família

Publicat a