Empreses

Parramon inverteix 1,5 milions en una nova planta de taps

L'empresa amb seu a Cassà de la Selva cobrirà la demanda de taps de suro de qualitat per a licors i destil·lats, principalment d'Escòcia i de l'Amèrica Central

L'empresa de taps de suro Par­ra­mon Expor­tap, amb seu a Cassà de la Selva, ha inver­tit 1,5 mili­ons d'euros en una nova planta –la quarta ampli­ació que fa des del 1992– per pro­duir taps de suro de la gamma alta per a des­til·lats, que li per­metrà aug­men­tar un 40% la pro­ducció.

La nova ins­tal·lació comer­ci­a­litza amb la marca ART'S. Està des­ti­nada a pro­duir “taps d'alta gamma” per a licors i des­til·lats, com ara conyac, arma­nyac, bour­bon, brandi o vodka i també olis i essències, que ini­ci­al­ment es des­ti­na­ran al mer­cat escocès i a països de l'Amèrica Cen­tral. En aquesta nova planta es poden pro­duir fins a 20 mili­ons de taps.

La nova planta, segons explica el gerent de l'empresa, Fran­cesc Par­ra­mon, està equi­pada amb tec­no­lo­gia d'última gene­ració, com maquinària amb visió arti­fi­cial en 3D, “per garan­tir el con­trol i la qua­li­tat del pro­ducte final” ja que per­met ana­lit­zar 10.000 taps/hora i eli­mi­nar-ne els defec­tu­o­sos. “La nos­tra idea és poten­ciar nous mer­cats i, sobre­tot, con­so­li­dar-nos en mer­cats més exclu­sius”, va expli­car Par­ra­mon, que va asse­gu­rar que l'empresa “ja fa taps per ampo­lles molt exclu­si­ves i que, per això, neces­si­ta­ven ins­tal·laci­ons a l'altura”.

El 65% de la pro­ducció de Par­ra­mon s'exporta i bona part de la pro­ducció és per a països de la Unió Euro­pea, com l'Estat francès, Ale­ma­nya, Suïssa, Itàlia, però també als Estats Units, el Japó, Austràlia i Mèxic. El 35% de la pro­ducció de Par­ra­mon Expor­tap es des­tina a alguns dels “millors cellers de l'Estat espa­nyol”.

Durant aquest 2014 bona part dels esforços de l'acció comer­cial de l'empresa se cen­tra­ran a con­so­li­dar-se en el mer­cat del vi dels Estats Units, el Japó i també a Sud-àfrica i Xile, països on comença a ven­dre: “perquè acabo de fit­xar dos nous comer­ci­als”. I si ara el 65% de la pro­ducció es ven al mer­cat exte­rior, l'objec­tiu en el ter­mini de qua­tre anys és d'arri­bar a expor­tar el 80% de la pro­ducció. “Tot això es podrà acon­se­guir si els cli­ents a qui venem, que tenen un poten­cial increïble, con­ti­nuen apos­tant per nosal­tres”, va dir Par­ra­mon.

Fun­dada el 1956, Par­ra­mon Expor­tap és una empresa de capi­tal cent per cent català dedi­cada a la fabri­cació de taps de suro natu­ral, suro gra­nu­lat i taps espe­ci­als per a licors, des­til·lats, olis i essències. Els pro­mo­tors de l'empresa són Fran­cesc Par­ra­mon i els seus fills Joan i Tirso –el pare i l'oncle del gerent–, fle­quers de pro­fessió “però com que en aque­lla època es tre­ba­llava molt i es gua­nya­ven pocs diners” van deci­dir apos­tar per la fabri­cació de taps de suro, com ja havien fet altres empre­sa­ris de Pala­fru­gell, Palamós, Sant Feliu o de Cassà de la Selva mateix. “Durant molts anys feien pa a la nit i taps de dia, i a mi em van trans­me­tre l'esforç del tre­ball i la feina. Amb setze anys ja acom­pa­nyava el pare a Suïssa a fer trac­tes amb els cli­ents”, asse­gura l'actual pro­pi­e­tari, que amb 21 anys ja es va con­ver­tir en el gerent de l'empresa.

El direc­tor gene­ral de l'empresa va començar a obrir nous mer­cats a l'Estat espa­nyol, francès i Itàlia i va incor­po­rar noves tec­no­lo­gies per millo­rar els pro­ces­sos de pro­ducció.

Ara per ara, entre els seus 800 cli­ents, hi ha “pres­ti­gi­o­sos cellers de 13 països pro­duc­tors de vins tran­quils, escu­mo­sos i des­til·lats d'Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oce­a­nia”.

Par­ra­mon Expor­tap va pro­duir l'any pas­sat uns 50 mili­ons de taps “i aquest 2014 dis­po­sem d'un 20% més de capa­cita gràcies a la posada en marxa de la nova planta de taps espe­ci­als”. La fac­tu­ració de l'empresa en el tan­ca­ment del 2013 va ser de 6 mili­ons d'euros i per aquest any, pre­veu créixer un 10% “gràcies a nova ober­tura”.

Entre els nous pro­jec­tes a curt ter­mini hi ha el de crear una planta de bio­massa. L'empresa ven l'escorça del suro a empre­ses que l'uti­lit­zen com a ter­res vege­tals per a jar­di­ne­ria. “Però com que nosal­tres podem gene­rar entre 60 i 70 tones l'any, voldríem uti­lit­zar-la per cre­mar i gene­rar ener­gia per a l'empresa, reduint així el con­sum de gasoil entre uns 40 i 50 mil euros l'any i gene­rar uns 100 qui­los d'ener­gia”, va expli­car.

Fac­tu­ració

6 M €

Tre­ba­lla­dors

36

Any de fun­dació

1956

L'empresa té 800 clients i ven a 13 països, entre els quals hi ha França, Alemanya, Suïssa, Itàlia i també Mèxic i Austràlia. Exporta el 65% de la producció.
Capdavanters

Tecnologia pròpia patentada

Un dels trets diferencials de Parramon Exportap és que totes les fases de producció incorporen tecnologia creada o patentada per la mateixa empresa. L'any 2009 va aconseguir desenvolupar la “primera màquina de marcatge làser per a taps”. “Vam ser el primer fabricant del món amb un sistema de marcatge amb una qualitat tant elevada”, diu. L'empresa també va idear un sistema de neteja del suro “en el seu moment molt innovador” perquè donava neutralitat sensorial als taps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Parramon inverteix 1,5 milions en una nova planta de taps