Emprenedors

Tota l'oferta d'una ciutat en el mòbil

Citihood informa dels comerços, els esdeveniments, els serveis i l'oci de municipis en una única aplicació per a telèfons intel·ligents

Sense fer promoció tenen 3.000 usuaris i un miler de punts geolocalitzats
Volem créixer el 2014 en usuaris i comerços, a més de facturar 6.000 euros al mes

Els smartp­ho­nes o telèfons intel·ligents s'estan con­ver­tint per a la gent en eines indis­pen­sa­bles tant per a la vida labo­ral com social, ja sigui per fer qual­se­vol com­pra, reser­var taula en un res­tau­rant o conèixer acti­vi­tats d'enti­tats, entre mol­tes altres coses. I gràcies a la seva crei­xent uti­lit­zació també han sor­git cen­te­nars d'apli­ca­ci­ons que s'han d'anar ins­tal·lant a cada apa­rell, ja sigui pagant o no, per poder gau­dir de tots els ser­veis que ofe­rei­xen. Mol­tes estan rela­ci­o­na­des amb les ofer­tes dels sec­tors de l'oci, el comerç o la cul­tura que es poden tro­bar a cada ciu­tat, i qua­tre saba­de­llencs han ideat una manera d'agru­par-les en una única apli­cació, de manera que faci estal­viar als usu­a­ris espai a la memòria dels seus telèfons i temps de con­sulta. Es tracta de Citi­hood, i és el que un dels seus impul­sors, Jordi Dachs, defi­neix com a “xarxa de ciu­tat”, seguint la tendència del con­cepte d'smart­ci­ties.

La idea la va començar a desen­vo­lu­par l'espe­ci­a­lista en noves tec­no­lo­gies i blo­guer Rafa Fernández en veure la neces­si­tat de bus­car una eina que ajudés a guiar-se per una ciu­tat, ja fos per com­prar qual­se­vol cosa, anar a esde­ve­ni­ments orga­nit­zats, adqui­rir entra­des, saber on men­jar... I la idea va començar a aga­far forma quan van com­par­tir espai en un viver d'empre­ses a Saba­dell amb el dis­se­nya­dor gràfic Jordi Dachs, que té l'empresa Micro­point, el tècnic de desen­vo­lu­pa­ment d'Ima­gi­nae.net, Juanjo Raya, i el pro­pi­e­tari de la ges­to­ria BIMas­ses­sors, José Anto­nio Moreno. El novem­bre del 2012 va néixer Citi­hood i el gener del 2013 es va fer el llançament en plana web i per a mòbils, amb els sis­te­mes Android i per a Iphone.La inversió ini­cial va ser de 12.000 euros, que es van afe­gir als 25.000 que van obte­nir d'un crèdit ICO que els van con­ce­dir. Els pri­mers sis mesos els van des­ti­nar a omplir de con­tin­guts Citi­hood i actu­al­ment tenen uns 3.000 usu­a­ris que s'han des­car­re­gat l'apli­cació i gai­rebé un miler de punts geo­lo­ca­lit­zats d'empre­ses, comerços, cen­tres comer­ci­als, mar­ques o franquícies.I tot, com des­taca Fernández, “sense haver fet cam­pa­nya”.

Citi­hood està con­ce­but per ofe­rir un ser­vei a empre­ses, però sobre­tot al petit comerç i als esta­bli­ments que no tenen prou recur­sos econòmics per fer la seva pròpia apli­cació o que els suposa “massa inversió per un retorn mínim o de massa risc”, ja que encar­re­gar-ne'n una a mida pot cos­tar uns 6.000 euros, explica Dachs. Des de Citi­hood, i per un preu de 9,95 euros al mes, podran uti­lit­zar la pla­ta­forma per tenir un punt al mapa de la ciu­tat i publi­car-hi la infor­mació que vul­guin, que sor­tirà al web i als dis­po­si­tius dels mòbils, siguin ofer­tes o pro­mo­ci­ons de tem­po­rada, entre d'altres. L'empresa con­trola i garan­teix que l'esta­bli­ment sigui legal i habi­lita un sis­tema de pun­tu­ació dels usu­a­ris, però no perquè hi posin comen­ta­ris. “Cre­iem que els comen­ta­ris poden ser molt sub­jec­tius i arri­bar a enfon­sar nego­cis sense merèixer-ho”, diu Fernández. Per això ofe­rei­xen una carta de recla­mació a l'usu­ari –com si estigués física­ment en un esta­bli­ment– que només arriba als res­pon­sa­bles del negoci perquè en tin­guin constància.

En el cas de franquícies o grans mar­ques (Viena, Car­glass, Jamaica Coffe Shop, Euros­tars Hotels...) nego­cien un altre tipus de tarifa de moment i no pas el preu per punt geo­lo­ca­lit­zat, ja que són cons­ci­ents que d'entrada els convé tenir el màxim de punts i cober­tura a totes les ciu­tats de l'Estat.

El pla de nego­cis pre­veu con­so­li­dar-se i créixer el 2014 en usu­a­ris i comerços, a més d'aca­bar fac­tu­rant uns 6.000 euros al mes. Pel 2015 volen començar a tenir uns ingres­sos que els per­me­tin començar a dedi­car-s'hi “ple­na­ment”, hi afe­geix Fernández. A finals de febrer han començat a fer cam­pa­nyes de pro­moció locals en eixos comer­ci­als. Pri­mer ha estat a Saba­dell. Després també ho faran a Ter­rassa.

Un altre dels pro­duc­tes que ofe­rei­xen són apli­ca­ci­ons pròpies als esta­bli­ments a par­tir de la seva presència a Citi­hood a un preu molt més baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tota l'oferta d'una ciutat en el mòbil