Emprenedors

Un Amadeus per vendre entrades

Onebox gestiona 70 milions d'euros a la seva plataforma d'aforament centralitzat

La plataforma té 42 treballadors i facturarà dos milions aquest 2014

Només fa dos anys que està al mer­cat però One­box ja s'ha fet un lloc al com­plex sec­tor del ticke­ting. La seva aposta és ofe­rir als orga­nit­za­dors i canals de venda i dis­tri­bució d'espec­ta­cles i esde­ve­ni­ments espor­tius, per exem­ple, un sis­tema d'agre­gació de venda d'entra­des, simi­lar al que fa Ama­deus amb la comer­ci­a­lit­zació de bit­llets d'avió. “Nosal­tres no anem a ven­dre al con­su­mi­dor final sinó que actuem com a nexe de con­nexió entre les dife­rents potes del sis­tema”, explica el soci fun­da­dor d'One­box, Car­los Galí.

La idea la va començar a madu­rar fa ja prop de qua­tre anys, sent el res­pon­sa­ble comer­cial de Ser­vi­caixa, en detec­tar les ine­ficiències del sis­tema. Quan el pro­mo­tor d'un con­cert, per exem­ple, es plan­teja la venda d'entra­des pot optar per tre­ba­llar en exclu­siva amb un sol canal –els prin­ci­pals són Ser­vi­caixa, Ticket­mas­ter, El Corte Inglés o Tick Tack Ticket- o tre­ba­llar amb més d'un per apro­fi­tar la dife­rent pene­tració que té cada un d'ells en segons quin ter­ri­tori o per­fil de cli­ent. Si s'opta per aquesta segona fórmula, el pro­mo­tor par­cel·la l'espai on es farà el con­cert i en cedeix una part a cada un d'aquests canals. El pro­blema ve del fet que els sis­te­mes d'aquests canals no estan con­nec­tats i, per tant, explica Galí, “es podien pro­duir situ­a­ci­ons com que un cli­ent es quedés sense entrada a pesar que que­des­sin loca­li­tats dis­po­ni­bles en un altre sis­tema o que es dupliqués alguna loca­li­tat”. Però la manca d'inte­gració entre els sis­te­mes dels dife­rents canals també genera greus pro­ble­mes d'orga­nit­zació als pro­mo­tors dels esde­ve­ni­ments. “Els resulta molt més costós i lent tenir dades al moment de la marxa de les ven­des d'entra­des, i els difi­culta la tasca de pro­moció, entre d'altres pro­ble­mes”, explica el soci d'One­box.

One­box ofe­reix una tec­no­lo­gia pròpia que per­met cen­tra­lit­zar aquesta infor­mació i evi­tar que cada un dels canals de venda i dis­tri­bució tre­ba­lli a la seva, “gene­res un afo­ra­ment cen­tra­lit­zat”, explica Galí. A més sim­pli­fica molt l'orga­nit­zació de les taqui­lles. “El pro­blema d'ara és que el dia del con­cert, per exem­ple, cada un dels canals ha de tenir el seu per­so­nal a les taqui­lles per aten­dre els cli­ents que els han com­prat les entra­des a ells”, afe­geix l'empre­ne­dor.

One­box ja tre­ba­lla per a cli­ents des­ta­cats com el Barça i la Fun­dació La Caixa, i diver­sos fes­ti­vals de música i con­certs. “Podem ges­ti­o­nar tot tipus d'esde­ve­ni­ment, des d'un par­tit de la Cham­pi­ons a la fórmula 1”. I entre els esde­ve­ni­ments més emblemàtics i com­ple­xos que han ges­ti­o­nat, el pas­sat mun­dial de natació 2013 que va aco­llir Bar­ce­lona. “Vam començar a ven­dre entra­des a finals del 2012, vam rebre com­pres de pràcti­ca­ment tots els països del món, al minut d'obrir les ven­des ja teníem com­pres des de l'altra punta del món, va ser una prova de foc per a nosal­tres i ens va anar molt bé”, recorda Galí.

També va ser com­pli­cat el Con­cert per la Lli­ber­tat cele­brat al Camp Nou el juny de l'any pas­sat, “va ser la pri­mera vegada que es va donar l'opció al 100% dels assis­tents, prop de 90.000, l'opció d'impri­mir-se l'entrada a casa”.

One­box ja té 42 per­so­nes en plan­ti­lla i la seva pre­visió de fac­tu­ració per a enguany és de 2 mili­ons d'euros, cosa que supo­sarà doblar les ven­des de 2013. La pla­ta­forma ges­ti­ona a més un volum pròxim als 70 mili­ons d'euros en entra­des per a esde­ve­ni­ments.

Nous mer­cats.

La firma pre­para ja el seu salt a l'exte­rior i, tot i que encara estant en fase d'estudi de mer­cats, Galí té clar que la seva pri­o­ri­tat “han de ser aquells mer­cats prou madurs perquè sàpiguen valo­rar la nos­tra tec­no­lo­gia”.

En aquest sen­tit els Estats Units podrien ser una pri­mera parada interes­sant perquè “a més és la meca de l'espec­ta­cle, així que resulta la com­bi­nació per­fecta”, des­taca el soci d'One­box. De moment, però, la firma pre­para la seva pla­ta­forma per actuar en altres països i es plan­teja fer el salt a fora l'any que ve o el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.