Eines

Més hotels que innoven

Innovar en hostaleria és especialment important perquè, ens agradi més o menys, el turisme forma part del nostre codi genètic. Som (i serem) un país turístic. Però cal que fem coses originals i que afegeixin valor. Cal innovar

Fa uns mesos vaig escriure sobre hotels inno­va­dors. Però em vaig dei­xar molts exem­ples. Inno­var en hos­ta­le­ria és espe­ci­al­ment impor­tant perquè, ens agradi més o menys, el turisme forma part del nos­tre codi genètic. Som (i serem) un país turístic. Però cal que fem coses ori­gi­nals i que afe­gei­xin valor. Cal inno­var. Voleu sen­tir alguns exem­ples sor­pre­nents?

Dor­mir a dalt d'un arbre, per exem­ple. Es pot fer a molts llocs del món, també a Cata­lu­nya. Quin infant no ha somiat fer-ho? És com dor­mir als núvols... Un hotel a dalt dels arbres és una idea pro­vo­ca­tiva i molt interes­sant. Nor­mal­ment els hotels es cons­tru­ei­xen en una base sòlida i horit­zon­tal. Doncs es tracta de cap­gi­rar aquest con­cepte i dor­mir en una base ver­ti­cal i menys con­sis­tent. Emo­ci­o­nant?

Hi ha idees real­ment cre­a­ti­ves. A Esto­colm han posat en fun­ci­o­na­ment pro­pos­tes tren­ca­do­res com ara dor­mir en un “hotel amb ales” (Jumbo Stay), un avió real recon­ver­tit en hotel ter­res­tre, amb capa­ci­tat per a 84 per­so­nes. També a Suècia sorprèn una idea futu­rista: un hotel amb forma d'ovni, amb capa­ci­tat per a una família, que per­met veure, enmig dels bos­cos, les increïbles auro­res bore­als.

Més coses que cal veure per creure-les: a la costa fran­cesa de Deau­vi­lle han ins­tal·lat hotels bom­bo­lla fets amb plàstic trans­pa­rent que per­met veure tot el cel i gau­dir al cent per cent de la natura. Prou sos­tres, parets i limi­ta­ci­ons que no fan més que tan­car-nos i pri­var-nos del que tenim al vol­tant!

I hi ha mol­tes més coses: hotels càpsula al mar de l'Haia, hotels dins de magnífiques coves a Tur­quia, hotels de gel a Lapònia... Sem­bla men­tida que exis­tei­xin llocs així, impul­sats per empre­ne­dors valents que trans­gre­dei­xen totes les nor­mes ele­men­tals de com ha de ser un hotel. En això con­sis­teix inno­var: fer coses ori­gi­nals i dife­rents però que afe­gei­xin valor.

Però us vull par­lar ara d'una petita joia bar­ce­lo­nina: l'hotel Casa Cam­per, al nucli antic. La cone­guda firma mallor­quina de saba­tes va saber apro­fi­tar la força de la seva marca glo­bal (sen­zi­llesa, vida tran­quil·la) per crear un dels espais hote­lers més sug­ge­ri­dors que podem tro­bar a Bar­ce­lona i a Berlín. Casa Cam­per des­a­fia algu­nes de les con­ven­ci­ons clàssi­ques dels hotels. Podem dor­mir al llit, és clar, però si ens ve de gust també en una còmoda hamaca. Podem anar a esmor­zar, dinar i sopar, evi­dent­ment. Però aquest hotel ofe­reix un bufet 24 hores i trenca així les regles habi­tu­als del sec­tor. I més coses; Casa Cam­per va més enllà de la dinàmica d'un sol espai: les seves habi­ta­ci­ons tenen dos ambi­ents dife­ren­ci­ats sepa­rats per cor­ti­nes o por­tes cor­re­dis­ses. I per­tot arreu l'ele­ment dis­tin­tiu de la marca: estètica com a cen­tre de totes les coses. Estètica, això sí, amb fun­ci­o­na­li­tat.

Una ciu­tat inno­va­dora com Bar­ce­lona neces­sita tenir els millors hotels: ago­sa­rats, tren­ca­dors, atrac­tius i alhora còmodes, agra­da­bles... El talent atrau talent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.