Empreses

Grup Iglesias inverteix tres milions en dos restaurants nous

L'empresa de restauració preveu obrir un establiment a Ciutat Vella i un altre a l'Eixample a finals de 2015. La companyia crearà 130 llocs de treball nous en un termini d'un any

Encara no hi ha una data pre­vista per a l'ober­tura, però els ger­mans Igle­sias, al cap­da­vant de l'empresa fami­liar de res­tau­ració que van here­tar dels seus pares, pre­ve­uen obrir dos nous res­tau­rants a finals d'aquest 2015. Segons Juan Car­los Igle­sias, un dels socis del grup, ja estan tre­ba­llant en els locals, se n'ha defi­nit el con­cepte i només que­den alguns ser­rells per tan­car.

Un dels res­tau­rants que obrirà l'empresa estarà situat en ple Eixam­ple bar­ce­loní, men­tre que l'altre se situarà al barri Gòtic, a prop de la cate­dral. És la pri­mera aven­tura d'aquest grup de res­tau­ració lluny de la seva àrea d'influ­en­cia fins ara, el Paral·lel, on té els seus tres esta­bli­ments i els cinc res­tau­rants que va obrir en aliança amb els ger­mans Fer­ran i Albert Adrià. Segons Igle­sias, el canvi d'esce­nari, més que una cosa pre­me­di­tada, ha estat fruit de la casu­a­li­tat d'haver tro­bat dos locals que els van “ena­mo­rar”.

La inversió per posar en marxa els dos nous res­tau­rants del grup està esti­mada en uns tres mili­ons d'euros. I supo­sarà la cre­ació de 70 nous llocs de tre­ball, que, jun­ta­ment amb els que espe­ren crear als altres esta­bli­ments del grup, en suma­ran 130 en un any.

La història d'aquest grup està lli­gada al res­tau­rant Rías de Gali­cia, que els pares dels actu­als direc­tius de l'empresa van obrir l'any 1986-la família ja havia tin­gut altres esta­bli­ments-. Juan Car­los i els seus ger­mans van assu­mir fun­ci­ons direc­ti­ves a prin­ci­pis de la dècada dels noranta. El seu pare es va apar­tar del negoci i els va dei­xar diri­gir-lo amb ple­nes facul­tats, recorda Igle­sias, que qua­li­fica la decisió com “molt encer­tada” perquè els va per­me­tre pren­dre ini­ci­a­ti­ves i va evi­tar malen­te­sos.

Després de tres anys de difi­cul­tats econòmiques per la situ­ació gene­ral, la fac­tu­ració va començar una senda a l'alça el 1997 que va durar deu anys. La crisi, però, va supo­sar “una dava­llada ful­gu­rant i abso­luta”. Segons Igle­sias, el nom­bre de cli­ents va arri­bar a caure un 40% i el tiquet mitjà, un 60%. No obs­tant això, el grup va pre­fe­rir no aco­mi­a­dar tre­ba­lla­dors, en una decisió que el mateix Igle­sias, en els moments més durs de la crisi, ha arri­bat a con­si­de­rar errònia perquè posava en risc l'empresa, però que, a la fi, s'ha reve­lat encer­tada, segons diu. “Ara tenim els millors tre­ba­lla­dors, moti­vats i impli­cats amb l'empresa”, declara.

Els dar­rers anys han estat mar­cats per una reno­vació als seus res­tau­rants. Pri­mer va ser La Canyota, una bra­se­ria recon­ver­tida en local de tapes, i després el vai­xell almi­rall, el Rías de Gali­cia, que va veure néixer en el seu sí l'Espai Kru, un nou esta­bli­ment que ara ocupa el men­ja­dor supe­rior.

Els germans Iglesias van agafar l'any 1993 les regnes de l'empresa que abans havia dirigit el seu pare. Des de llavors ha diversificat l'oferta i crescut en facturació i treballadors.
Facturació
12 M€
Treballadors
220
Any de fundació
1986
El detall

El Barri gastronòmic

El 2011 els germans Iglesias es van unir a Ferran i Albert Adrià per obrir el restaurant Tickets i la cocteleria 41º. Es preveia una experiència única, però va créixer amb quatre restaurants més -Pakta, Niño Viejo, Bodega 1900 i Hoja Santa-, tots al voltant del Paral·lel. Ara el Tickets s'ampliarà a l'espai de 41º, que es traslladarà a un local proper durant el primer trimestre de 2016. A més, BCN 5.0, l'empresa resultant de la col·laboració, operarà ara amb la marca El Barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Grup Iglesias inverteix tres milions en dos restaurants nous

Publicat a