Emprenedors

Avatars que treuen la por davant del públic

Humantiks desenvolupa aplicacions per millorar la salut o l'àmbit educatiu

Superar la por de par­lar en públic es resol d'una manera tan sim­ple com posar-se davant d'un audi­tori i fer un par­la­ment. A mesura que s'enfronta més cops aquesta situ­ació s'aca­ben con­tro­lant les emo­ci­ons nega­ti­ves que genera. A la pràctica, però, resulta com­plex posar fi a aquest temor. Així que l'empresa emer­gent Human­tiks ha desen­vo­lu­pat apli­ca­ci­ons perquè mit­jançant la rea­li­tat vir­tual es pugui com­ba­tre aquesta fòbia.

L' empresa, cre­ada fa un mes, es dedica a desen­vo­lu­par con­tin­guts interac­tius per a les àrees de salut i edu­cació, i una de les seves pri­me­res apli­ca­ci­ons ha estat dis­se­nyar un pro­gram per enfron­tar-se a un audi­tori d'ava­tars, que repro­du­eix les matei­xes emo­ci­ons que si es tractés d'un públic de carn i ossos. “Està demos­trat que, si domi­nes l'ansi­e­tat des del món vir­tual, ho aca­bes fent en el món real”, explica el direc­tor gene­ral de la com­pa­nyia, Luis Miguel Aras, que és a més metge al País Basc.

L'apli­cació s'ins­tal·la en el mòbil i aquest es con­necta a unes ulle­res de rea­li­tat vir­tual (com les que hi ha a la foto­gra­fia) que fan viure a l'usu­ari l'experiència de par­lar en públic. L'apli­cació es pot con­tro­lar des d'un dis­po­si­tiu extern que altera les cir­cumstàncies de l'audiència, amb més o menys públic, i fins i tot la seva acti­tud, des de mos­trar interès, pre­gun­tar o fins i tot esbron­car l'ora­dor.

L'apli­cació va diri­gida a empre­ses que volen aju­dar els seus emple­ats a millo­rar les habi­li­tats d'oratòria, a psicòlegs per a paci­ents amb aversió a aquesta situ­ació o a
coachs. Ara com ara és l'única apli­cació per al públic en gene­ral que exis­teix en el mer­cat. “Només n'hi ha una de simi­lar a tot el món, en l'àmbit uni­ver­si­tari, i nosal­tres a més a més hi hem afe­git noves fun­ci­o­na­li­tats, com ara per­me­tre gra­var la veu i que l'usu­ari vegi el seu Power Point pro­jec­tat en una pan­ta­lla”, explica Aras. En l'actu­a­li­tat estan aca­bant de desen­vo­lu­par la mateixa apli­cació però perquè la pugui adqui­rir qual­se­vol per­sona a títol par­ti­cu­lar i poder així prac­ti­car la seva inter­venció sol a casa però davant un audi­tori vir­tual.

Human­tiks ha adap­tat també aquest pro­ducte perquè es faci ser­vir en el sis­tema edu­ca­tiu i ajudi a millo­rar les habi­li­tats d'oratòria dels estu­di­ants, a par­tir de certa edat.

No és, però, l'única apli­cació que ha posat en marxa. La com­pa­nyia, que dis­posa d'un equip mul­ti­dis­ci­pli­nari de pro­gra­ma­dors, psicòlegs i sociòlegs, es dedica a dis­se­nyar el que es coneix com a seri­ous games, és a dir jocs que no tenen l'objec­tiu d'entre­te­nir sinó de millo­rar la qua­li­tat de vida o els conei­xe­ments de l'usu­ari. Un d'aquests és l'Emo­ti­o­nal Trai­ner, un joc de rea­li­tat vir­tual per iden­ti­fi­car les emo­ci­ons bàsiques, des­ti­nat a nens i a per­so­nes amb demències. Human­tiks vol a més a més cobrir una man­cança en el mer­cat i és la ine­xistència d'apli­ca­ci­ons de rea­li­tat vir­tual per a nens.

En l'àmbit orga­nit­za­tiu, estan aca­bant el procés de desen­vo­lu­pa­ment i espe­ren començar la fase de comer­ci­a­lit­zació a par­tir del mes de maig. Com avança Aras, per a enguany tenen un objec­tiu de fac­tu­ració de 220.000 euros i cal­cu­len que amb les ven­des pre­vis­tes no neces­si­ta­ran finançament extern. Human­tiks es va enge­gar amb un capi­tal ini­cial de 61.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Avatars que treuen la por davant del públic

Publicat a