Focus

Rúbrica digital per guanyar la cursa de terminis a la paperassa

Un munt de vega­des havia vist pro­jec­tes que s'atu­ra­ven perquè man­cava la sig­na­tura final” explica Juan Zamora, fun­da­dor, amb Sal­va­dor Seve­rich i Javier Martínez, de Sig­na­tu­rit, una firma que s'encar­rega de fer quo­ti­di­ana la sig­na­tura electrònica entre empre­ses i par­ti­cu­lars i que els pro­ces­sos que tri­ga­ven dues set­ma­nes es resol­guin en 36 hores.

La firma ha creat un tec­no­lo­gia que per­met sig­nar con­trac­tes des de qual­se­vol dis­po­si­tiu mòbil, només afe­gint a l'adreça de cor­reu del des­ti­na­tari l'extensió sig­na­tur.com, cosa que obre un procés en què es cap­tu­ren evidències electròniques -adre­ces d'ori­gen i des­ti­nació del cor­reu- i dades biomètri­ques de la sig­na­tura manus­crita, per iden­ti­fi­car els sig­nants. “Nosal­tres ens hem situat per damunt de la sig­na­tura sim­ple, en el nivell de sig­na­tura electrònica avançada, en què es pot garan­tir qui ha sig­nat amb dades biomètri­ques i cer­ti­fi­cació”, diu Zamora. Sig­na­tu­rit, amb seu a Bar­ce­lona, Madrid i Ams­ter­dam, ara s'enfronta a l'ober­tura a altres mer­cats, com el Regne Unit, Ale­ma­nya, Bèlgica i l'Amèrica Lla­tina, i ha obert una roda per obte­nir dos mili­ons d'euros. La firma ocupa quinze per­so­nes a Bar­ce­lona, una a Madrid i dues a Holanda. Acaba de rebre suport de la UE al si del pro­grama SME Ins­tru­ment.

Sig­na­tu­rit ja aplega unes 2.100 empre­ses, de les quals dues mil són empre­ses peti­tes o autònoms i les expec­ta­ti­ves per als pròxims anys són immi­llo­ra­bles, ja que el sec­tor de la sig­na­tura electrònica creix a un ritme del 500% anual. El per­fil d'empresa que pre­do­mina a la base de cli­ents és el de fir­mes fin­tech, que es dedi­quen al préstec en línia, i neces­si­ten les màximes garan­ties en la transacció, o asse­gu­ra­do­res d'abast inter­na­ci­o­nal, com ara DAS. El mer­cat, que d'aquí a pocs anys pot asso­lir un volum de 2.000 mili­ons a Europa, rebrà un altre cop d'esperó amb la nova nor­ma­tiva comu­nitària, el regla­ment 910/2014 d'iden­ti­fi­cació electrònica, que “estan­dar­ditza l'ús de cer­ti­fi­cat electrònic a tota la UE.” No hi ha color, entre el paper i el medi electrònic: “La gestió d'un con­tracte en paper, tota la cadena fins a la rúbrica final, pot cos­tar 16 euros, men­tre que electrònica­ment, uns dos euros.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Rúbrica digital per guanyar la cursa de terminis a la paperassa

Publicat a