Emprenedors

Emprendre per ajudar els emprenedors

Una madrilenya crea la primera consultoria de riscos per a ‘start-ups'

Pot sem­blar una boge­ria dei­xar un lloc d'alta res­pon­sa­bi­li­tat en una gran empresa, després d'una tra­jectòria de més de vint anys, per empren­dre en un sec­tor un xic des­co­ne­gut. I fer-ho per a un cli­ent poten­cial que va amb el pres­su­post molt ajus­tat, i a sobre en una ciu­tat que no és la seva. Però diuen que la il·lusió mou mun­ta­nyes i María Isa­bel Gámez García ho exem­pli­fica en per­sona. Aquesta madri­le­nya de 40 anys ha creat a Bar­ce­lona la pri­mera con­sul­to­ria de ris­cos i asse­gu­ran­ces a la carta per a empre­ses emer­gents. Sí, espe­ci­fi­ca­ment per a fir­mes que aca­ben de posar-se en marxa i que fins ara no tro­ba­ven en el mer­cat una con­sul­tora que tingués en compte les par­ti­cu­la­ri­tats i les neces­si­tats dels empre­ne­dors en matèria d'asse­gu­ran­ces. “Empren­der Seguro és part de l'uni­vers start-up que hi ha a Bar­ce­lona, perquè el nos­tre model de negoci està estruc­tu­rat de manera que som uns col·labo­ra­dors cons­tants al llarg del crei­xe­ment de les start-up”, asse­gura Gámez.

L'empre­ne­dora ha fet un pas més enllà en la cre­ació de la con­sul­tora i ha fet evo­lu­ci­o­nar el con­cepte de la cor­re­do­ria d'asse­gu­ran­ces tra­di­ci­o­nal. “Les start-ups no tenen la capa­ci­tat ni els recur­sos per con­trac­tar en plan­ti­lla un res­pon­sa­ble de ris­cos, i els donen l'opor­tu­ni­tat que els ho fem nosal­tres”, explica l'empre­ne­dora.Gámez, que a més d'experta en asse­gu­ran­ces és engi­nyera de for­mació, té capa­ci­tat per fer una anàlisi més tècnica del model de negoci de les start-ups tec­nològiques i indus­tri­als.

Empren­der Seguro fa doncs, una aposta per una manera de tre­ba­llar estruc­tu­rada, amb una meto­do­lo­gia basada en dife­rents esgla­ons. Pri­mer iden­ti­fica els ris­cos amb una eina pròpia dis­se­nyada per la mateixa fun­da­dora que és el test de detecció del risc (TDR). El següent pas és la pla­ni­fi­cació dels ris­cos per incloure'ls en el pla de negoci mit­jançant un altre pro­ducte propi que és l'informe de pla­ni­fi­cació del risc. “Un dels punts crítics en aques­tes empre­ses és la cap­tació de capi­tal, el fet de pre­sen­tar un estudi de ris­cos dins del pla de negoci els dona un plus davant els pos­si­bles inver­sors”, con­si­dera.

I per últim la con­sul­tora imple­menta en l'start-up dife­rents eines per mini­mit­zar els ris­cos, com la con­trac­tació d'asse­gu­ran­ces específiques, el regis­tre de la marca, entre d'altres.

Ara bé, María Isa­bel Gámez ha de fer encara molta peda­go­gia, ja que encara hi ha bas­tant des­co­nei­xe­ment de la importància que té la con­trac­tació d'una asse­gu­rança en empre­ses peti­tes, aca­ba­des de néixer o fins i tot en fre­e­lance. Per això, molt sovint agafa el portàtil i impar­teix tallers sobre ris­cos als seus cli­ents poten­ci­als en cen­tres com Bar­ce­lona Activa o altres ofi­ci­nes de pro­moció econòmica.

En només un any de vida ja té més d'una tren­tena de cli­ents i el negoci fun­ci­ona per damunt de les expec­ta­ti­ves mar­ca­des en la seva posada en marxa. A la seva car­tera de cli­ents té des d'una botiga que fa pas­tis­se­ria salu­da­ble a uns empre­ne­dors de la UPC que han desen­vo­lu­pat uns dis­po­si­tius electrònics per a malalts de Parkin­son.

Per posar en marxa la con­sul­tora Gámez va fer una inversió de 15.000 euros, apro­xi­ma­da­ment, i espera fac­tu­rar-ne 100.000 en tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.