Política

Cambrils sortirà al carrer contra el terrorisme aquest divendres

El consistori ha convocat una manifestació sota el lema ‘Tots som Cambrils’

Des d’ahir, a la sala de plens de l’ajuntament hi ha un llibre de condolences

Avançant-se una jornada a la gran manifestació prevista a Barcelona dissabte, l’Ajuntament de Cambrils va convocar ahir una marxa de rebuig a l’atemptat i de suport a les víctimes per divendres a les 8 de la tarda. Sota el lema Tots som Cambrils, la manifestació sortirà del passeig de les Palmeres i anirà fins al davant del Club Nàutic, el punt on va tenir lloc l’atemptat la matinada de divendres, que va acabar amb l’apunyalament d’una dona i la seva posterior mort, i cinc civils ferits. D’aquesta manera, la manifestació arribarà al cor de l’espai que s’ha convertit en un homenatge espontani i en què hi continua havent espelmes, flors i missatges dies després dels fets.

Segons una nota emesa ahir per l’Ajuntament, la manifestació vol demostrar que la societat catalana i els governs locals estan “fermament compromesos amb la defensa de la convivència, la pluralitat i la democràcia” i que “cap acte de terror torçarà aquest compromís amb la pau i la llibertat”.

Llibre de condolences

A més, des d’ahir i fins divendres a les dues de la tarda, l’Ajuntament de Cambrils ha posat a disposició de tothom que ho desitgi un llibre de condolences oficial que s’ha situat a la sala de plens consistorial d’aquesta vila de la Costa Daurada.

Missatges i consignes repetits aquests dies com ara el “no tinc por”, afirmacions com per exemple “no podran fer res contra nosaltres” o “no ens enfonsaran”, o desitjos ecumènics com ara “pau per al món” són alguns dels textos escrits per les primeres persones que van signar-hi durant el matí, principalment treballadors municipals. Com a contrast amb aquests pensaments encoratjadors, algun signant manifestava abans de transmetre la seva solidaritat que “ens ha tocat viure temps difícils, marcats per l’horror i la barbàrie”.

Una de les empleades del consistori que ahir va voler deixar per escrit “que no es tornin a repetir” aquests fets va ser l’Amèlia Aran. Un desig que va acompanyar amb “el seu suport a les famílies, els ànims a les persones afectades i l’agraïment als cossos de seguretat” per la seva tasca durant els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

Juntament amb persones anònimes, el llibre recollia ahir també signatures i missatges de regidors del consistori tant del govern com de l’oposició i de representants d’entitats ciutadanes i s’espera que al llarg dels pròxims dies sumi noves signatures ciutadanes. L’horari per signar-lo serà avui i dijous, de les 8 del matí a les 2 del migdia, i de les 6 a les 8 de la tarda, mentre que divendres es podrà fer tan sols fins a les 2 del migdia i quedarà tancat abans de la manifestació prevista durant la mateixa tarda.

Medalla d’honor

D’altra banda, el Parlament de Catalunya va decidir concedir ahir la medalla d’honor d’aquest any a la policia local de Cambrils, al cos dels Mossos d’Esquadra, als serveis d’emergència i a la Guàrdia Urbana de Tarragona, en reconeixement al seu esforç i valentia.

Una agenda institucional afectada profundament

Dies intensos per a l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i per a altres representants institucionals, que han vist alterada la seva agenda pels fets. Si les entitats han manifestat el seu suport a les víctimes de maneres diverses, l’agenda institucional també s’ha multiplicat. La batllessa, acompanyada de la regidora Cinta Ballesté, va assistir a la missa per la pau celebrada a la basílica de la Sagrada Família. Posteriorment, l’alcaldessa també va signar al llibre de condolences de l’ajuntament de Barcelona.

Per la seva banda, els regidors Mercè Dalmau, Yolanda Quílez i Alejandro García van assistir a la missa de la catedral de Tarragona, i els regidors Antonio Laguna i Eduard Pellicer van participar en l’homenatge del Cambrils Club Natació. Diumenge al vespre, Mendoza va ser al Camp Nou en el minut de silenci. També hi ha hagut presència consistorial a la pregària que el Centre Islàmic va organitzar a la mesquita de Cambrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.