Política

Torra titlla d’“indecència” i “vergonya” la negativa del Suprem a alliberar els presos

El president de la Generalitat critica que els jutges espanyols retinguin els dirigents independentistes quan a Europa són lliures

Agraeix als treballadors del CTTI i el CESICAT el compromís professional en uns mesos de “persecució” de l’Estat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat que el Tribunal Suprem (TS) espanyol hagi denegat la llibertat als presos polítics independentistes per risc de fuga i per la proximitat del judici. El president ha fet aquestes declaracions durant seva la visita aquest divendres al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i el Centre de Seguretat de la Informació (Cesicat), on ha agraït als seus treballadors el compromís en uns mesos de “persecució” de l’Estat.

Torra ha criticat que els magistrats “retinguin de nou a amics i companys polítics, honorables i demòcrates que senzillament van donar la veu al poble”. És per això que ha denunciat “un cop més la indecència i vergonya que Catalunya està patint en un moment d’extrema gravetat política”.

A més, ha posat de manifest com “veiem que a Europa els nostres companys estan lliures i aquí són a la presó”. Segons ell, “la separació de poders a l’Estat brilla per la seva absència”.

“No ens hem de cansar mai de combatre i exigir que això s’aturi, que els presos polítics siguin lliures i que el nostre poble també ho sigui”, ha sentenciat.

Agraïment

Torra ha denunciat en la seva visita al CTTI i el Cesicat la “pressió” que han rebut els seus treballadors per part de l’Estat i la “persecució” i “vigilància intensiva” a l’entorn informàtic de Catalunya els darrers mesos, en referència a les investigacions i a les operacions policials a l’entorn de l’1-O i durant l’aplicació del 155.

En aquest sentit, ha lamentat els “moments d’angoixa” que han patit ells i les seves famílies. “Cap de vosaltres hauríeu d’haver destinat mai ni un segon a viure aquesta situació. Em sap greu, ho lamento moltíssim”, ha dit.

És per això que ha aprofitat l’ocasió per traslladar als treballadors el “suport” del govern i els ha donat un “infinit agraïment” pel seu compromís professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.