Política

La universitat on es va doctorar Sánchez confirma la “normalitat” del procés d’avaluació de la tesi

La Universitat Camilo José Cela revisa tota la documentació i conclou que el procés es va fer d’acord amb la normativa vigent i els controls habituals

El centre es compromet a atendre qualsevol petició de consulta del treball dins l’horari de la biblioteca

La Universitat Camilo José Cela de Madrid ha confirmat aquest divendres que la “normalitat” del procés d’avaluació de la tesi doctoral del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

La institució acadèmica ha emès un comunicat on assegura que ha revisat el procés d’avaluació, “intern i extern”, i “tota la documentació existent a la Universitat” sobre el treball de doctorat que el líder socialista va presentar el 2012. La conclusió és que l’avaluació realitzada en el seu moment es correspon amb la normalitat i es va fer “d’acord a la normativa vigent i als protocols de verificació i controls habituals en l’àmbit universitari”.

A més, el centre remarca que atendrà qualsevol petició per accedir a la consulta de la tesi “en l’horari prolongat de la biblioteca” on està dipositada. Sánchez és doctor en economia per un treball titulat Innovacions en la diplomàcia econòmica espanyola: Anàlisis del sector públic (2000-2012).

Aquest dijous diversos mitjans han publicat informacions sobre un suposat plagi en aquesta tesi. Sánchez ha desmentit les acusacions en un missatge a les xarxes socials i ha advertit que emprendrà accions legals contra aquests mitjans si no corregeixen aquestes informacions.

PP i Cs s’han posat d’acord per registrar una petició de compareixença del president espanyol al Congrés del Diputats per aquesta qüestió, si bé caldrà veure si la Junta de Portaveus permet tirar-la endavant. La polèmica ha fet que fins i tot el seu soci parlamentari, Pablo Iglesias (Podem), li hagi demanat que faci públic el treball.

Finalment, la Moncloa ha anunciat que a partir de demà la tesi estarà penjada a Internet i es podrà consultar.

La polèmica sobre la tesi de Sánchez arriba la mateixa setmana que la ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha dimitit precisament per les informacions que apuntaven irregularitats en un màster en Igualtat que va cursar el 2011 a la Universitat Rey Juan Carlos. És la mateixa institució on van obtenir els seus títols l’expresidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i el president del PP, Pablo Casado, sobre els quals també pesa l’ombra del dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.